Haberin Doğru Adresi

Avrupa'da Yaşayan Türklerin Haber Sitesi

TARÇIN VE BAL KARIŞIMININ MÜHİM FAYDALARI

Posted by almanyahaber Ocak 18, 2015

kestane baliBu karışımla pek çok hastalıktan inşaallah şifa bulacaksınız. Şunu hemen belirtelim burada faydaları zikredilen hakiki baldır. Tarçınlı hakiki bal tek kelime ile harika tabii bir ilaç. Kanserden kilo vermeye, kalp hastalıklarından kolesterole, soğuk algınlığından cilt enfeksiyonlarına kadar iyi gelmediği hastalık yok gibi… Hindistan’da geleneksel tıbbi tedavi metoduyla, balın yanık tedavisindeki tesiri kıyaslandığını ve 1 haftanın sonunda balla tedavi edilen yanıkların %91, diğer yollarla tedavi edilenlerin %7 oranlarında enfeksiyon riskinden korunduğunu biliyor muydunuz?

TARÇIN VE BAL HARUKALEDİLİĞİ

İlaç firmaları bu malumatların yayılmasından hoşlanmayacak, çünkü tarçınlı bal düzenli kullanıldığında pek çok ilaçtan daha sağlıklı ve daha tesirli bir ilaç. Üstelik yan tesiri ve zararı hiç yok. Bal ve tarçın karışımının pek çok hastalığı iyileştirdiği biliniyor. Bir yan tesirinin olmaması da cabası. Şekerli olmasına rağmen doğru miktarda alındığında diyabet hastalarına dahi zarar vermiyor. Batılı bilim adamlarının araştırmalarına göre:

Kalp Hastalıkları: Bal ile toz tarçını karıştırın ve kahvaltıda kızarmış ekmekle afiyetle yiyin. Kolesterolü düşürür ve muhtemelen kalp krizine mani olur. Tarçınlı balın düzenli olarak tüketilmesi kalp vuruşlarını kuvvetlendirir. Yaşlandıkça atar damarlar ve toplar damarlar esnekliklerini kaybediyor ve tıkanıyor. Tarçınlı bal ise damarları yeniden canlandırıyor.

Arterit: Arterit hastalar, bir fincan sıcak suya iki yemek kaşığı bal ve bir çay kaşığı toz tarçın koyarak faydalı bir içecek hazırlayabilirler. Günlük olarak içilirse kronik arterit hastaları dahi biiznillahi teâlâ iyileşebilir. Kopenhag Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada 200 hastalarını kahvaltıdan önce bir kaşık bala yarım çay kaşığı tarçın ile tedavi eden doktorlar 73 hastanın tamamiyle ağrıdan kurtulduğunu, bir ay içerisinde ağrı yüzünden hareket edemeyen hastaların hemen hepsinin ağrı çekmeksizin yürümeye başladığını gördü.

İDRAR YOLU ENFEKSIYONU: İki yemek kaşığı toz tarçın ile bir yemek kaşığı balı ılık suya ekleyerek için. İdrar yolundaki mikropları öldürür.

KOLESTEROL: İki yemek kaşığı bal ve üç yemek kaşığı toz tarçın 450 gram çay, kolesterol hastasına verildiğinde iki saat içerisinde kandaki kolesterol oranının %10 azaldığı görüldü. Günde üç kez alındığında kronik kolesterol dahi tedavi edilebiliyor. Günlük olarak yenen bal ise kolesterol şikâyetlerini azaltıyor.

SOĞUK ALGINLIĞI: Sık ya da ağır soğuk algınlığı şikâyeti olanlar bir kaşık ılık bal, çeyrek kaşık toz tarçınla üç gün boyunca birer kez alabilir. Bu tedavi çoğu kronik öksürüğü ve soğuk algınlığını tedavi edebilir, sinüsleri temizleyebilir.

BOĞAZ TAHRİŞİ: Tarçınlı balın boğaz ağrısını iyileştirdiği ve boğaz ülserini kökünden kazıdığı söyleniyor.

GAZ: Hindistan ve Japonya’da yapılan araştırmalar tarçınlı balın midede oluşan gazlara mani olduğunu gösteriyor.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ: Tarçınlı balın günlük tüketimi bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor ve vücudu bakteri ile virüs saldırılarından koruyor. Balın düzenli tüketimi akyuvarları güçlendirerek bakteriyel ve virütik hastalıklara karşı direnci artırıyor.

SİNDİRİM ZORLUĞU: İki yemek kaşığı bala serpilen toz tarçının yemek yemeden önce alınması asitliliğe mani oluyor ve en ağır yemekler dahi sindirilebiliyor.

GRİP: Ispanyol bir bilim adamı baldaki tabii bir bileşenin grip mikrobunu öldürdüğünü ve hastayı gripten kurtardığını ispatladı.

UZUN ÖMÜR: Bal ve toz tarçın ile hazırlanan çay düzenli olarak içildiğinde ileri yaşın etkilerini azaltıyor. Çay yapmak için dört yemek kaşığı bal, bir çay kaşığı tarçın ve üç fincan kaynamış su kullanın. Günde 3-4 kez 1/4 fincan için. Cildi taze ve yumuşak tutar ve yaşlanmayı geciktirir.

BOĞAZ AĞRISI: Boğaz ağrıdığında ya da gıdıklandığında bir kaşık bal yiyin. Boğazınızdaki rahatsızlık geçene dek 3 saatte bir tekrarlayın.

SİVİLCELER: Üç yemek kaşığı bal ve bir çay kaşığı toz tarçını karıştırın. Yatmadan önce sivilcelerinizin üzerine sürün ve ertesi gün ilik suyla yıkayın. Iki hafta her gün tatbik edilirse sivilceleri kökünden söker inşaallah.

CİLT ENFEKSİYONLARI: Bal ve toz tarçını etkilenen bölgelere eşit miktarda tatbik etmek egzama, mantar ve her türlü cilt enfeksiyonunu iyileştirir.

KİLO VERME: Her gün sabahları kahvaltıdan yarım saat önce, boş mideye ve geceleri yatmadan önce bir bardak kaynamış suyun içine bal ve toz tarçın koyup için. Düzenli olarak alındığında obezite meselesi yaşayanlarda bile kilo kaybı sağlıyor.

KANSER: Japonya ve Avustralya’da yapılan araştırmalar mide ve kemik kanserinin başarıyla tedavi edilebildiğini gösterdi. Bu kanser çeşitlerinden muzdarip hastalar günde bir yemek kaşığı bal ve bir çay kaşığı tarçını üç parçaya bölerek bir ay boyunca almalılar.

YORGUNLUK: Yakın zamanda yapılan araştırmalar gösteriyor ki baldaki şeker vücudun kuvvet kazanmasına yardımcı oluyor. Bal ve toz tarçın tüketen yaşlılar daha zinde ve esnek olduklarını ifade ediyor. Her gün diş fırçaladıktan sonra ve öğleden sonra 15.00’te alındığında bir haftada vücut direnci artıyor.

KÖTÜ NEFES: Güney Amerikalılar sabahları bir çay kaşığı bal ve tarçın konmuş suyla gargara yapıyor böylece nefesleri gün boyu güzel kokuyor.

İŞİTME KAYBI: Günlük olarak sabah ve akşamları bal-tarçın ikilisini almak duyma kaybını giderebiliyor.

TARÇINLI BALIN HAZIRLANIŞI
ÖNCE BİR BARDAK SUYU KAYNATIN, SICAK SUYA TARÇIN KOYUN VE DEMLENMEYE VE SOĞUMAYA BIRAKIN.

KAYNAR SUYA BAL KOYMAYIN. SICAK SU BALDAKİ ENZİMLERİ ÖLDÜRÜR.

SU ODA SICAKLIGINA GELDİĞİNDE TARÇININ İKİ KATI KADAR BAL EKLEYİN. YATMADAN BARDAĞIN YARISINI İÇİN VE DİĞER YARISINI SABAHA BIRAKIN.

Sağlıklı hayırlı uzun ömür dileklerimizle…

 

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s