Haberin Doğru Adresi

Avrupa'da Yaşayan Türklerin Haber Sitesi

MAYDONOZUN FAYDALARI

Posted by almanyahaber Temmuz 24, 2015

maydonozA, C, E ve K vitaminleri ile demir, potasyum, magnezyum, kalsiyum, kükürt ve fosfor mineralleri açısından oldukça zengin bir bitkidir. Bilim adamları maydanozun faydalarını araştırmış ve insan vücudunda birçok hastalığın önleyici ve tedavi edici özelliği olduğunu ispatlamışlardır.

Uzmanlar aynı zaman da maydanozun her sofrada olmasını ve yenmesinin kişinin sağlığı açısından çok faydalı olduğunu söylemektedirler. Günde 7-8 adet maydanoz yemek günlük ihtiyacımız olan C vitamini ihtiyacını karşılamaktadır.

Maydanoz bağırsakları çalıştırdığı için sindirimi kolaylaştırır, kabızlığı önler.

İdrar söktürücü ve terletici özelliği olduğundan dolayı vücuttaki kirli kanı temizler ve dışarı atar.

Bağırsakları çalıştırdığı için mide ve bağırsak gazlarını söküp, vücuttan atar.

İdrar söktürücü özelliğinden dolayı böbrek taşlarının düşmesinde yardımcı olur.

Bağırsak ve vücutta bulunan kurtları temizler.

Mide asit salgısını arttırdığı için iştah açıcı özelliği vardır.

Anti bakteriyel etkisinden dolayı ateş düşürücü özelliği vardır.

İçinde bulunan magnezyum ve kalsiyum elementleri olduğundan dolayı diş etlerini güçlendirir ve kemik gelişimin de etkin rol oynar.

Kalp ve damar hastalıkları ile kanser oluşumuna karşı önleyici etkisi vardır.

Karaciğer, romatizma ve egzama hastalıklara karşı önleyici etkisi vardır.

Kadınların adet dönemlerinin düzenlenmesinde etkin rol oynar.

A ve C vitaminleri içerdiğinden dolayı cilde canlılık verir ve cilt lekelerinin oluşumunu engeller.

E ve K vitaminlerini içerdiğinden dolayı saçı canlı gösterir ve kepek oluşumunu engeller.

Adrenalin salgısı saldığı için cinsel gücü ve isteği artırır.

Kansızlık sorunu olan kişiler ve çocuklar günde 7-8 adet maydanoz yiyerek kansızlığı önleyebilirler.

Uyku sorunu olan kişiler yatmadan önce bir tutam maydanoz yediklerinde uykuyu düzenleyici etkisi vardır.

Bulantı, kusma ve nefes darlığında kişiyi rahatlatıcı özelliği vardır.

Ağız kokusu olan kişiler her gün yemekten sonra maydanoz yedikleri taktir de ağız kokusunu önler ve ferahlatıcı özelliğe sahiptir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s