Haberin Doğru Adresi

Avrupa'da Yaşayan Türklerin Haber Sitesi

LUDWİGSHAFEN’DE BÜYÜK YANGIN 9 TÜRK HAYATINI KAYBETTİ

Posted by almanyahaber Şubat 1, 2008

Almanya’nın orta bölgesindeki Ludwigshafen kentinde 4 katlı bir binada çıkan yangında ilk belirlemelere göre 9 kişi hayatını kaybetti, 55 kişi de kısmen ağır olmak üzere yaralandı. Yangın sonucu kısmen çöken binanın enkazı altında bulunan 2 cesede daha ulaşılmaya çalışılıyor. Yetkililer ölü sayısının artmasından endişe ediyor. Yangında hayatını kaybedenlerden 5′inin çocuk olduğu bildirildi.  

Kent merkezindeki çok sayıda ailenin ikamet ettiği binadaki yangının çıkış sebebi henüz tespit edilemedi ancak, binanın girişinde başlayan yangının kısa sürede tüm merdivenleri ve katları sararak yayıldığı açıklandı. Pazar günü akşam saatlerinde çıkan yangın saatler sonra kontrol altına alınabildi. Bu arada, binada çok sayıda Türk ve yabancının oturduğu bildirildi.
Ludwigshafen’deki faciada ölenlerin kimlikleri açıklandı. Yangında, Medine Kaplan (48), kızı Belma Özkaplı (22), torunu İlyas Çağlar, hamile olan Hülya Kaplan (31) kızları Karanfil (4), Dilara Kaplan (11), Döne Kaplan (21) çocukları Kamil (3) ve Kenan Kaplan (2), hayatlarını kaybetti. Adli tıpta bulunan cenazeler otopsi işlemleri tamamlandıkta sonra ailelerine teslim edilecek. Yangının çıkış nedeni ise henüz belli olmadı. Yetkililer yangının çıkış nedeni ile ilgili olarak çalışmaların sürdüğünü belirtti. Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Mehmet Ali İrtemçelik de yarın sabah Ludwigshafen kentine giderek, yangında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ziyaretinde bulunacak ve Alman yetkililerle görüşecek.

12 Yanıt to “LUDWİGSHAFEN’DE BÜYÜK YANGIN 9 TÜRK HAYATINI KAYBETTİ”

  1. usluu said

    Allah cc. rahmet eylesin.

  2. Ayhan Ünal said

    Az önce Televizyonda gördüm. ALLAH rahmet eylesin. Itfaiye cok gec gelmis ve asagiya
    atlayanlar icin actiklari cadirda yirtikmis ne rezalet acaba bu ölenler Alman olsalardi
    yetkililer ne yaparlardi. Kesinlikle bence yabanci düsmanligi…

  3. mehmet said

    olayı ilk duyduğumda tüylerim diken diken oldu. Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın. Ölenlere Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum.

    bu arada konunun kundaklama olduğuyla ilgili iddialar var. Yangına körükle gitmeyelim. Yangının çıkış sebebi kesinleşinceye kadar bekleyin. İnşaallah kundaklama değildir.

  4. cemil sandikci said

    bence sabotaj kokuyor hesabi sorulmali böyle susmak cözüm degil

  5. Fatima said

    Arkadaslar 1. itfaye gec kalmadi ben o yangin olan yerde oturuyorum ve itfayeciler 3dk icinde ordaydi yani bilmeden hakaret etmeyelim lütfen. Yabanci düsmani diyorsunuz öyle olsa ilk Polisler müdahele etdiler yani öyle demeyin!!!!!!!!

  6. mustafa said

    allah sabir versin oldukca zor bi olay.kundaklama ihtimali cok fazla cocuklarin anlattiklari ben ludwigshafende yasiyorum bu ev bana sadece bir cadde onumde ve evin onunde yandigi saatte karnaval gecidi vardi tam o esnada cikmasi yanginin cocuklarin evden cikan bi yabancinin gormesi kundaklama ihtimalini yuksek tutuyor daha sonra ertesi gun yan evin duvarina yazilan irkci yazi baska bi ihtimal gelmiyor aklima..

  7. fa said

    bu isde yüzde yüz ihmal var evin 20 metre asasin da polis karakolu 20 metre önünd rathaus var nerdeyse 1oo metre ilerde aral tankstelle var 20 metre yaninda taksi dura veotobüs dura var yangin cikiyor itfayiye gec geliyor olacak bi ismi bu diye soruyorum ya ev dilde rathausda yangin cikmis olsaydi itfayiye gec gelirmiydi????????????

  8. inanin cok zor ve kabullenmesi kolay olmayan bir durum,aile yakinlarina bas sagligi ve güclü olmalarini diliyorum. hakka kavusmus ölülere de allah rahmet eylesin diyorum. aci ama gercek bir durum oldugunu kabullenmek cok zor, cok üzüldüm ve düsündükce icim parcalaniyor, yüregim sizliyor.
    bir insanin o anda ne kadar caresiz oldugunu düsünmek bile insana yetiyor. polislerin duruma müdahale etmelerini anladim ama itfaiyenin olay yerinde nasil bir müdahale ettiklerini anlamis degilim. camda bakan o kadar caresiz insanlarin kalmasi ve bir seyin yapilmamasi beni derinden cok üzdü. allahim düsmanimin bile basina getirme, bir daha yasanmamasi dilegiyle…

  9. Erol Canikli said

    Olayi dugdugum an Yine bir Solingen mi diye aklimdan gecti.
    HAyatini kaybedenlerin cogunun cocuk olmasi acimizi bir kat daha arttiriyor. Hayatini kaybedenlere ALLAHTAN RAHMET yakinlarina bassagligi, dayanma gücü, sabir diliyorum.
    Ne olursaa olsun cok aci bir durum. Eger bir sabotaj varsa bu daha da vahim ve aci.
    Bir >Türk vatandasi olarak olayin aciklanmasini ve üzerimize düsecek seyleri yapmak icin hazir bekliyoruz.
    Yani bu bir Protesto yürüyüsü, politikacilarin ilgisini yogunlastirilmasinin saglanmasi icin demokratik ve insancil her seye haziriz.
    Bu olaylarin tekrarlanmamasi icin elimizden geleni yapmaliyiz.
    BASIMIZ SAGOLSUN, ALLAH YAKINLARINA DAYANMA GÜCÜ VERSIN.

  10. hülya E. said

    ölenlere allah rahmet kalanlara sabir versin.inanilmaz derecede olayin sokundayim.artik tc cumhuriyeti birseyler yapsin daha ne kadar daha kac can yanacak bu yolda.yillardir emegimizi vermisiz bu devlete.bu insanlarin günahi ne?sadece bizmi yasiyoruz burda yabanci olarak.neden hep türkler?
    artik biseyler yapilsin lütfen yeter?sessiz kalmayalim.
    birdaha yasanmamasi dilegiyle tekrar tüm türkiyenin türk vatandaslarimizin basi sagolsun

  11. canan said

    kesinlikle yabanci düsmanligi atamiolar bizi burdan o yüzden sinirlerini böyle aliolar resmen yakiyorlar milletimizi bizde seyirci kaliyoruz protesto yapmaliyiz bence

  12. Esma said

    cok üzgünüm

Yorum bırakın