Haberin Doğru Adresi

Avrupa'da Yaşayan Türklerin Haber Sitesi

SAMSUN’DA 2 POLİS ŞEHİT

Posted by almanyahaber Nisan 18, 2010

Samsun’un Ladik ilçesindeki silahlı saldırıda 2 polis şehit oldu. Edinilen bilgilere göre, saat 22.00 sıralarında Akpınar Mahallesi Samsun Caddesi üzerinde devriye görevi yapan Hüseyin Koç’un kullandığı 55 A 8651 plakalı resmi polis aracı, otomatik silahlarla tarandı.

Silahlı saldırıda polis memuru Hüseyin Koç araç içinde şehit olurken, yanında bulunan Malik Soykan ise ağır yaralandı. Yaralı polis memuru, Ladik Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak ilk müdahalesi burada yapıldı.

Durumu ağır olan polis memuru, ambulansla Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürülürken yolda şehit oldu.

Olayın görgü tanığı Ali Kemal Ergül, “Olay yerine yakın bir yerde halı sahada maç yapıyorduk. Aşırı derecede otomatik silah sesleri duyduk. Önce korktuk ve halı sahada yere yattık. Sonra silah sesinin geldiği yöne doğru gittik ve polis aracının tarandığını gördük. Olay yerinden kaçan 3 kişi gördük” dedi.

Saldırının ardından Ladik ilçesine gelen Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, olay yeri çevresinde toplanan kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı. Vatandaşlar, silahlı saldırının Ahmet Türk’e yapılan saldırının misillemesi olarak yapıldığını iddia ederek, buna tepki gösterdi.

Bu arada, Emniyet Müdürlüğü tüm il genelinde alarma geçti. Polis memurlarının çelik yelek giyerek önlem almaları talimatı verildi. Öte yandan saldırının 3 kişi tarafından gerçekleştirildiği ve polislere başka bir araçtan ateş açıldığı belirlendi.

MUAMMER AY – DERYA YETİM

Yorum bırakın