Haberin Doğru Adresi

Avrupa'da Yaşayan Türklerin Haber Sitesi

DARMSTADT’DA KAHVALTILI AİLE TOPLANTISI

Posted by almanyahaber Nisan 22, 2010

ATİB Darmstadt Türk İslam Kültür Derneği (Emir Sultan Külliyesi) ailece bilgilendirme toplantısı düzenledi. Sabah kavaltısında biraraya gelen ailelere derneğin yaptığı faaliyetler ve yapılması düşünülen çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Dernek Başkanı Osman Aytekin, üye ve aile mensuplarına hitaben bir konuşma yaparak, eğitim ve gençlik başta olmak üzere, spor ve muzik çalışmalarını da ihtiva eden birçok faaliyeti dile getirdi. Bu konuda fedakarca hizmet eden yönetim kurulu üyeleri, cami hocası  ve diğer görevlilere teşekkür etti.

Başkan Osman Aytekin, külliye olarak Darmstadt ve çevresinde yaşayan insanların tamamının hizmetlerinde olduklarını belirterek, cemiyetin kapısının herkese açık olduğunu ifade etti. Kadın kollarının faaliyetlerine de değinen dernek başkanı, kadınların gösterdikleri gayretlerin ve yapılan çalışmaların fevkalede önemli olduğunu belirtti.

Darmstadt  TİKD – Emir Sultan Camii tarafından düzenlene aile toplantısına konuşmacı olarak davet edilen ATİB Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda sitemizle birlikte birçok yayın kuruluşunda köşe yazıları yazan Yakup Tufan ise, yaptığı konuşmada cemaat ve cemiyet olmanın nimet ve mesuliyetlerine değindi.

Kültür değerlerinin korunması ve yaşanmasının zaruretini dile getiren Tufan, dilin ve kimliğin muhafaza edilmesinin önemine dikkat çekti. Bu noktadan hareketle cemaat ve cemiyet olmanın lüzumunu ve zaruretini ortaya koydu.

Yakup Tufan yaptığı konuşmada, ATİB’in dünya genelinde yaptığı insani yardımlar, kurban kampanyaları ve projeler hakında da bilgiler verdi. PP programı eşliğinde verdiği bilgilerde, dünyadaki mağdur ve mazlum  insanlara el uzatmanın ve onların yardımına koşmanın her şeyden önce bir insanlık görevi olduğunu dile getirdi. Bu konuda ATİB’in elinden geldiğince ve bütün imkanları seferber ederek (azami ölçüde) gayret gösterdiğini misallerle anlattı.

İster cemiyet ve isterse fert olsun herkesin bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğinin de altını çizdi. Yapılan konuşmalar ve verilen bilgiler esnasında ATİB’in 19. Büyük Kurultay Şöleni çalışmalarına da değinildi.

Tutulan otobüsler ve yapılan organize konusunda bilgi verildi. İlgi ve alakanın yoğun olduğu aile toplantısı, önümüzdeki günlerde yapılması düşünülen çalışmalar ve hayata geçirilmesi arzu edilen projelerle ilgili verilen bilgilerle sona erdi.

Yorum bırakın