Haberin Doğru Adresi

Avrupa'da Yaşayan Türklerin Haber Sitesi

DİTİB’DE 23 NİSAN COŞKUSU

Posted by almanyahaber Nisan 27, 2010

ERCÜMENT AYDIN / KÖLN

Merkezi Köln’de bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Eğitim ve Kültür Müdürlüğü’nün organize ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşkulu bir şekilde kutlandı.

Herkulesstr. 42, 50823 Köln adresindeki geçici Genel Merkez Konferans Salonunda gerçekleşen kutlamaya; Ankara İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Engin Erdem, DİTİB birim müdürleri ile çoğunluğunu çocukların oluşturduğu çok sayıda davetli katıldı.

Doç. Dr. Sabri Uysal yönetimindeki koronun seslendirdiği  İstiklal Marşı’nın okunması ile açılışı yapılan programda, günün anlam ve önemini üzerinde bir konuşma yapan DİTİB Eğitim ve Kültür Müdürü Işık Uğurlu, “23 Nisan 1920’de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışını yaptı.

Bugün 90’ıncı yılını kutladığımız 23 Nisan’ı, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak dünya çocuklarına  armağan etti.

Aynı zamanda bu bayram, Atatürk’ün çocuklara verdiği değerin en önemli göstergesidir” dedi.

DİTİB ana okulu düzeyinde miniklerden oluşan koronun, anneleri ile birlikte seslendirdiği çocuk şarkılarıyla renklenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması, tiyatro oyunu, folklor ve Hacıvat – Karagöz gölge oyununun ardından, çocuklara verilen çeşitli hediyelerle sona erdi.

Yorum bırakın