Haberin Doğru Adresi

Avrupa'da Yaşayan Türklerin Haber Sitesi

ÇİN ZULMÜNE KARŞI AVRUPALI TÜRKLER TEK YUMRUK

Posted by almanyahaber Temmuz 14, 2009

DOGAN TUFAN 2009DOĞAN TUFAN

Milli ve insani konularda devamlı bir ve beraber olmamız zaruri bir davranıştır. Ülkemizin ve insanlarımızın çıkarları ve menfaatları söz konusu oldu mu bir olup, iri olarak hak aramak, sonuç almamak için bir neden yoktur. Yeterki birlik olalım beraber olalım.

Dün Azarbeycan, Bosna Hersek, Çeçenistan, Kosova, Lübnan, Filistin, Gazze bugün Can Türkistan, yarın neresi? Bu diyarlarda Türk olmak yürek işi, er işi. Bir olduk mu hep diri iri oluruz. Allah birliğimizi dirliğimizi muhafaza etsin, bizi birbirimizden ayırmasın.

Türklük bu diyarlarda,Çin’e Rus’a ,Sırp’a, Rum’un ruhlarına bir ok gibi batmaktadır. Bu bağlamda ecdadımıza layık büyük bir milletin torunları olarak bu diyarlarda yaşamak zorundayız. Bir ve beraber bir olmamız daha da elzem. Anavatanımız Türkiye’nin güçlü olması, Türkün ebedi düşmanlarına korku salacak, dostlarına güvence olacaktır. Avrupa’da yaşayanlar olarak, bilgimizi, teknolojimizi, ekonomik gücümüzü de birleştirerek güçlenmeliyiz.

Buradaki bilgi birikimlerimizi Türkiyemize doğrudan taşımak için gayret edelim. Edelimki yurdumuzun kalkınmasında aktif olmak için çalışalım. Yerküre üzerinde yaşayan Türkler olarak Çinle, ekonomik olarak da mücadele verelim. Çin mallarını almayalım, satışlarına engel olmak için gayret edelim. Bulunduğumuz ülkelerde basın yayın yoluyla kardeşlerimize yapılan bu zulmü duyurmaya, yaymaya, yılmadan gündemde tutmaya çalışalım.

Dünyada Türklerden başka esir hiç bir millet kalmamıştır. Kendi ülelerinde zulme uğrayan kardeşlerimizin hürriyetlerini istememiz en tabi hakkımızdır. Bu hakkı birlik içinde almalıyız. Allah mazlum ve mağdur kardeşlerimizi korusun ve yüceltsin.

dogan.tufan66@googlemail.com

Bir Yanıt to “ÇİN ZULMÜNE KARŞI AVRUPALI TÜRKLER TEK YUMRUK”

  1. adut52 said

    Sevgili Kardeşim, Çin zulmüne karşı çıkarken önce olayları doğru tahlil etmeyi öğren, zulüm dediğin yerde kaç uygur kaç çinli ölmüştür bundan haberin varmı, sadece sana gösterileni görerek konuşuyorsun, burada dış etkenler nelerdir, biliyormusun, Çinde Uygurlara tanınan pozitif ayrımcılıktan haberin varmı, han çinlilerinden daha fazla haklara sahip olduklarını biliyormusun,Olayları kimin çıkardığı ile ilgili bilgin varmı, Rabia denen ve Fetullah gibi ABD de yaşayan ve koruma altında tutulan ( ABD dışişleri bakanı condoliza nın bizzat ilgilendiği) Rabia karısıyla ilgili neler biliyorsun, ABD dışişleri bakanı bu kadınla neden bu kadar yakından ilgileniyor acaba, kafacığını birazda bunlara yorsana. Ama en kolayı “kahrolsun Çin” diye bağırmak, peki “KAHROLSUN ABD EMPERYALİZMİ” diyebiliyormusun, yoksa dünya uygur
    kongresinde okunan marş taki gibi VUR VUR AMERİKA ZALİMLERE VUR
    AMERİKA diyen marşa sendemi katılıyorsun. Sevgilerimle.

    (EDİTÖR: BAZI KONULARDA HAKLISIN AMA ÇİN RESMEN SOYKIRIM YAPIYOR. AYRICA ÇİN’DEN SAĞLIKLI BİLGİ ALAMIYORUZ. BIRAKSINLAR BENİ UYGUR BÖLGESİNE KENDİ GÖZLERİMLE SİZİN BAHSETTİKLERİNİZİ GÖREYİM, HEPSİNİ DOSDOĞRU YAZMAZSAM NE OLAYIM. AYRICA “KAHROLSUN BÜTÜN EMPERYALİSTLER VE IRKÇILAR.” BUYRUN SÖYLEDİM İŞTE..)

Yorum bırakın