Haberin Doğru Adresi

Avrupa'da Yaşayan Türklerin Haber Sitesi

KUAFÖRLÜKTE ÖNCÜ – ‘Coiffeur Tülay’

Posted by almanyahaber Aralık 4, 2010

RTV-MediaNet / HAMBURG

SEDAT AÇIKBAŞ

17 yıl önce açtığı Eidelstedt’teki ‘Coiffeur Tülay’ adlı kuaför salonuyla kendi işini kuran Tülay Bozan, Türkçe – Almanca olarak kuaförlük çalışmalarını bir kitapla değerlendirdi.

Tülay Bozan, aynı zamanda Hamburg El Zenaatları Odası’nın 3 kişiden oluşan Müfettişlik Ekibi Başkanlığını da başarılı bir şekilde yürütüyor.

Ustalık diplomasını aldıktan sonra 1993 yılında Eidelstedt semtinde kendi işyerini kuran Tülay Bozan mesleğindeki altın yıllarını yaşarken, 17 yıl boyunca edindiği kuaförlük tecrübe ve çalışmalarını değerlendirerek Türkçe – Almanca bir kitapta topladı. BOD Yayınevi tarafından yayınlanan 56 sayfalık kitabı, internetten ‘Amazon’ üzerinden sipariş etmek mümkün. Kitapta, müşterilere uzmanından önemli ve faydalı tavsiyeler bulunuyor.

Güzellik uzmanlığı, pedikür uzmanlığı, vijazist uzmanlığı, tıbbi ayak bakımı, cilt bakımı da yaptığı Eidelsted semtindeki ‘Coiffeur Tülay’ adlı salonda müşterilerine tepeden trnağa hizmet sunan 3 çocuk annesi Bozan, 12 talebe yetiştirdi. Kuaför olmak isteyenlerin imtihanlarına giren Hamburg El Zenaatları Odası’nın 3 kişilik Müfettişlik Ekibi’nin Başkanı da olan Bozan, bu görevini de uzun süredir başarıyla yürütüyor.

Kuaförlükte meslektaşlarına öncülük eden Tülay Bozan, şimdiye kadar yetiştirdiği öğrencileriyle gurur duyduğunu belirterek, kuaförlük mesleğini öğrenmek isteyen gençlere de önemli mesajlar verdi. Öğrencilerin genellikle, yaşları küçük olduğu için sigara içmelerine karşı olduğunu belirten Bozan: “Sigara içiyorlarsa işe almıyorum. İşe başlamak isteyenlere ‘sigarayı bırakacaksınız’ diyorum. Zaten genellikle 18’i doldurmamış öğrenciler oluyorlar. Bu meslekte başarılı olmak istiyorlarsa işe girerken yaptıkları başvurularda ‘dürüst’ olmalılar. Başvuru yazılarına ben çok önem veriyorum. Okuldaki notları o kadar önemli değil, neticede onları ben kuaför olarak eğiteceğim. Okuldaki notlarıyla ilgili derslerin bilgilerine bu meslekte fazlaca ihtiyaçları olmayacak.” dedi.

Bozan verdikleri hizmetler ve kitabı hakkında sitemize yaptığı açıklamada: “Sadece kadınlara değil, erkeklere de hitap eden bir kitap. Bazı sebeplerden dolayı kadınlarda alında veya başka bölgelerde saç dökülmesi oluyor. Biz bu saçların seyrek yerlerine ‘kaynak’ dediğimiz saç kaynak ediyoruz. Kullanan bununla yatıyor, kalkıyor, rahatça dışarı çıkıyor. Bu gibi ve diğer çalışmaları içeren bir kitap.”

2 Yanıt to “KUAFÖRLÜKTE ÖNCÜ – ‘Coiffeur Tülay’”

  1. cem cubuker said

    Merhaba,
    tesadüfen sayfanıza girdim, haber sayfanız bir numara
    hele bu sayfa ise Türk vatandaşı olarak gurur duyduğumuz bir bayan. İsmini duymuştum ama bu kadar başarılı olduğunu bilmiyordum.
    Helal olsun tüm Türk bayanları örnek alsın, hem başarılı bir anne hem de basarılı bir iş bayanı heeeeeeelaaaaaaal oooolsuuun
    Hamburg’tan
    Çubuker ailesi

  2. cem cubuker said

    helal olsun tebrikler
    tülay bozan

Yorum bırakın