Haberin Doğru Adresi

Avrupa'da Yaşayan Türklerin Haber Sitesi

AFGANİSTAN’DA 10 FRANSIZ ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ!

Posted by almanyahaber Ağustos 19, 2008

NATO’nun çokuluslu gücü ISAF’dan yetkililer, Kâbil’e 50 kilometre mesafedeki Sirobi bölgesinde dün bir devriyenin pusuya düşürülmesinin ardından şiddetli çatışmalar yaşandığını, 10 Fransız askerinin bu çatışmalar sırasında öldüğünü belirtiyorlar. Bu 2002 yılından bu yana Afganistan’da bulunan Fransız birliklerinin uğradığı en büyük can kaybı oldu.

 

Bir Afgan istihbarat yetkilisi BBC’ye “ISAF’a bağlı Fransız devriyesi, Ozbin vadisinden çıktıktan sonra bir köyde pusuya düşürüldü. Dört bir taraftaki tarlalar ve tepelerden üzerlerine ağır makineli tüfekler ve diğer ağır silahlarla ateş açıldı.” diye konuştu. Fransa’nın Afganistan’da 1670 askeri var ve yakınlarda Sirobi’yi de içine alan Kâbil ve çevresinin komutasını devralmış bulunuyor.

 

Sirobi’deki çatışma Afganistan’da Taleban’ın mevzilerini güçlendirdiği bir dönemde gerçekleşti. Dün gece başkent Kâbil’e yönelen iki roket, kentteki ISAF karargâhının yakınlarına düştü. Bu, başkente bir hafta içinde ikinci roket saldırısı oldu. Kâbil yakınlarındaki saldırıların artması, Taleban’ın başkent etrafındaki çemberi daraltmaya başladığı yolundaki kaygıları artırıyor. Bu arada, ülkenin güneydoğusundaki Host eyaletinde bir ABD üssünü hedef alan saldırı girişiminde en az altı intihar eylemcisinin öldürüldüğü bildirildi.

Yorum bırakın