Haberin Doğru Adresi

Avrupa'da Yaşayan Türklerin Haber Sitesi

TEŞEKKÜRLER SCHRAMMA – KÖLN CAMİSİNE İZİN ÇIKTI

Posted by almanyahaber Ağustos 29, 2008

Alman ırkçıların karşı çıktığı Köln kentine yeni cami inşaasına Köln Kent Yönetimi’nden izin çıktı. Ehrenfeld semtinde yapılacak cami için toplanan Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Fritz Schramma’nın da desteğiyle projeyi onayladı.

 

Hıristiyan Demokrat Birlik CDU’lu Büyükşehir Belediye Başkanı Schramma, partisinden ve ırkçı çevrelerden büyük baskı ve tepki görmesine rağmen Türklerin yanında yer alarak cami inşaası için tüm ağırlığını koydu. Belediye Meclisi üyeleri de büyük bir ekseriyetle camiye izin verdi.

 

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başkan Schramma, partisinin kendisini desteklememesine üzüldüğünü, en azından oylamada çekimser oy vermelerini beklediğini söyledi. Schramma, Köln kentinde ırkçıları istemediklerini de belirtti.

  

Türklere yakınlığıyla bilinen Köln Büyükşehir Belediye Başkanı ise, birkaç yıl önce otomobille kentin ortasında yarışan Türklerin sebep olduğu kazada oğlunu kaybetmişti. Schramma, insanların yaşayabileceği en büyük acılardan olan evlat acısı yaşamasına rağmen Türklere karşı hiçbir olumsuz yaklaşımda bulunmamıştı.

 

Türklere yetmeyen şimdiki caminin yerine minareli bir cami yapılmasına karşı çıkanların başında ise, kendisi de 2. Dünya Savaşı sırasında ırkçı zulmüne uğamış bir yahudi olan yazar Ralph Giardono geliyor. Giardono Yahudi Toplama Kampları’ndan sağ kurtulan az sayıda yahudilerden birisi olarak tanınıyor.   

Yorum bırakın