Haberin Doğru Adresi

Avrupa'da Yaşayan Türklerin Haber Sitesi

AZERBAYCAN HAVA KUVVETLERİ KOMUTANI ÖLDÜRÜLDÜ / VIDEO

Posted by almanyahaber Şubat 11, 2009

rail-ryzevAzerbaycan Hava Kuvvetleri Komutanı General Rail Rızayev’in Bakü’de evinin önünde silahlı saldırıya uğradığı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği bildirildi. Yerel basın ajanslarının bildirdiğine göre, Azerbaycan Savunma Bakanlığı sözcüsü Eldar Sabiroğlu, General Rızayev’in evinin girişinde silahlı saldır ıya uğradığını ve hastanede öldüğünü teyit ettiklerini söyledi.
 
Azerbaycan’da, 1992 yılından bu yana hava kuvvetleri komutanlığını yapan Korgeneral Rail Rızayev, evinin önünde uğradığı silahlı saldırının ardından kaldırıldığı hastanede öldü. Azerbaycan’ın ANS haber ajansı, Rızayev’e, sabah erken saatlerde, aracına binmek üzere evinden çıktığı sırada, henüz kimliği bilinmeyen bir kişi tarafından suikast düzenlendiğini duyurdu.

 

Haberde, saldırganın, Rızayev’i, başından vurduğu ve daha sonra olay yerinden uzaklaştığı belirtildi. Azerbaycan ordusunda suikast sonucu hayatını kaybeden ilk üst düzey yetkili olan Rızayev, Salyan’da, 1945 yılında doğdu. 1992 yılında hava kuvvetleri komutanlığına getirilen Rızayev, tümgeneral rütbesine 2004 yılında yükseltildi.

 

VIDEOYU İZLEMEK İÇİN.. TIKLAYINIZ

 

Yorum bırakın