Haberin Doğru Adresi

Avrupa'da Yaşayan Türklerin Haber Sitesi

OPEL 3 FABRİKAYI KAPATIYOR

Posted by almanyahaber Şubat 17, 2009

opelKüresel ekonomik kriz diğer sektörlerde olduğu gibi otomobil sektöründe de dev firmaları vurmaya devam ediyor. Krizden en çok etkilenen dev şirketlerden General Motors, Almanya’daki 3 Opel tesisini kapatmayı planlıyor. GM, bahsi geçen tesislerin öncelikle satılmasını tercih ediyor. Opel’in Almanya’daki; Rüsselsheim, Bochum, Kaiserslautern ve Eisenach üretim tesislerinde toplam 25 bin kişi çalışıyor.

 

Bu arada 2008 yılı sonunda ödeme sıkıntısı yaşayan ve ABD’den 9.4 milyar dolar destek alan GM, zor günler geçiriyor. GM’in en büyük rakibi Chrysler ise şimdiye kadar 7 milyar dolar destek aldı. ABD’li ekonomi uzmanları GM’in iflas tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu belirterek, son olarak yapılan 4 milyar dolarlık desteğin de fazla işe yaramayacağını ifade ediyorlar.

 

Alman Kuzey Ren Vesfalya Eyalet Başbakanı Jürgen Rüttgers’in ABD ziyareti sırasında, eyalette fabrika kapatmayı planlayanların milyarlarca dolar kaybı da göze alması gerektiği şeklindeki uyarılarına karşılık GM’in Almanya’daki 4 fabrikasından 3’ünü kapatmaktan başka alternatifi bulunmuyor.

 

Bir Yanıt to “OPEL 3 FABRİKAYI KAPATIYOR”

  1. mustafa kormaz said

    Brh negatif kan grubum ihtiyaci olan fakir parasi olmayan birine bagislamak istiyorum mesaj atin telime

Yorum bırakın