Haberin Doğru Adresi

Avrupa'da Yaşayan Türklerin Haber Sitesi

VAN’DA BARIŞ ANNELERİ YÜRÜYÜŞÜ

Posted by almanyahaber Mayıs 8, 2011

Van’da, ‘Anneler Günü’ nedeniyle yürüyerek Beşyol Meydanı’na gitmek isteyen Barış Anneleri İnisiyatifi üyelerine polis izin vermeyince, yaklaşık 2 saat süren oturma eyleminin ardından kalabalık dağıldı.

Öğle saatlerinde Mavi Plaza İş Merkezi önünde toplanan ve bağımsız adaylardan Aysel Tuğluk ve Nazmi Gür ile Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın da desteklediği Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, kentin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi’nden Beşyol Meydanı’na yürüdü.

Tunceli’de ölü ele geçirilen 7 PKK’lının fotoğrafının bulunduğu pankartı taşıyan kalabalığın meydana geçmesine polis izin vermeyince kısa süreli tart ışma yaşandı. Tartışmanın ardından kalabalık cadde ortasında oturma eylemine başladı.

Oturma eyleminden dolayı cadde trafiğe kapanırken, polis ekipleri ise kentte geniş güvenlik ö nlemi aldı. Yaklaşık 2 saat süren oturma eyleminin ardından kalabalık tekrar aynı cadde üzerinden BDP Van İl Başkanlığı’na yürüdükten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Öte yandan, gezi amaçlı Ermenistan’dan gelen bir grup gazetecinin yürüyüşü takip edip, Aysel Tuğluk ve bazı kadınlarla röportaj yapması ise dikkat çekti.

Yorum bırakın