Haberin Doğru Adresi

Avrupa'da Yaşayan Türklerin Haber Sitesi

GÖKALP ÖZEKLER WBC AKDENİZ ŞAMPİYONU

Posted by almanyahaber Kasım 22, 2011

EC (European Commintment) Avrupa Birleşim Türk Boks Kulübü Boksörleri kemerleri topladılar. Alman seyirciler de Van’daki deprem kampanyasına destek verdiler.

Eski Avrupa şampiyonu ve 96 Atlanta Olimpiyat Gümüş madalya sahibi Oktay Urkal ve Hamburg’un tanınmış başarılı iş adamı Erol Ceylan’ın sahibi olduğu Avrupa Birleşim Boks Kulübü’nün Cuxhaven kentinde Kugelbake Spor Salonu’nda düzenlediği boks galasında ringe çıkan orta sıklet Türk boksör Gökalp Özekler Sırp asıllı Avusturyalı Gogi Knezevic’i 9. rauntta nakavtla yenerek WBC Akdeniz altın kemerini beline taktı.

Sultan lakabıyla ünlü Özekler maçın başından itibaren rakibine karşı üstün dövüştü. Boksörümüz güçlü rakibine isabetli sağlı solu yumruklarla ağır darbeler indirdi. Rakip boksör sekizinci raunt sonunda artık dövüşecek hali kalmayınca dokuzuncu raunda çıkmak istemedi ve Gökalp Özekler maçı teknik nakavtla kazanarak Akdeniz şampiyonu oldu.

Maçtan sonra çok mutlu olduğunu ve kendisine destek veren başta menajeri Erol Ceylan ve herkese çok teşekkür ettiğini dile getiren şampiyon boksörümüz ayrıca Van’daki depremzedeler için başlattığı yardım kampanyasına destek veren Alman seyircilere de çok teşekkür etti.

EC Boks Kulübü’nün Cuxhaven’de ikinci kez düzenlediği galada ringe çıkan Oktay Urkal’ın Cruiser sıklet boksörü Alexander Alekseev Güney Afrikalı Daniel Bruwer’i 8 rauntta nakavtla yenerek Uluslararası WBC şampiyonu oldu. Altın kemeri beline takan Alekseev hocasına teşekkür ederek Alman dünya şampiyonu Marco Huck’a ‘Bekle geliyorum eninde sonunda benimle ringe çıkmak zorunda kalacaksın’ mesajı göndedi. Türk anternör Bülent Başer’in çalıştırdığı ağır sıklet boksör Manuel Charr Brezilyalı boksör Marcelo Luiz Nascimento’yu 9 rauntta nakavtla yenerek Uluslararası gümüş WBC kemerinin sahibi oldu.

EC Boks Kulübü adına ringe çıkan diğer boksörlerden ağır sıklet boksör Michael Wallisch Polon boksör Dariusz Balla’yı birinci rauntta nakavtla yenerken, diğer ağır sıklet boksör Christian Hammer’da Çek rakibi Pavol Polakovic’i 2 rauntta yenerek sekizinci galibiyetini aldı. Orta sıklet boksör Dennis Kriger Polonyalı Rafal Piotrowski’yi puanla yenerek ikide iki yaptı. Galanın en heyecanlı maçlarından biri olan Ante Bilic ile Geard Ajetovic maçından Bilic puanla galip ayrıldı. Adnan Salihu Polonyalı Michael Nieroda’ya ikinci rauntta ters bir yumrukla ağır bir şekilde nakavt oldu ve üç dakika boyunca kendine gelmedi.

Doktorların acil müdahelesi sonunda kendine gelen Salihu hastaneye götürüldü. EC Boks Kulübü’nün bayan boksörü Klara Sveenson ise tekniğini konuşturarak Macaristanlı Alexandra Gorog’u üçüncü rauntta nakavtla yenerek üçte üç yaptı.

Gala sonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Hamburg’un başarılı iş adamı ve EC Boks Kulübü’nün ikinci başkanı ve menajeri Erol Ceylan başta boksörlerim ve tüm ekibimizle Cuxhavenlilere ve boks severlere çok heyecanlı bir boks galası sunduğumuz için çok mutluyum. Ayrıca WBC 2. Başkanı Houcine Houichi ve WBC Avrupa başkanı Mauro Betti ve tüm ring hakemlerine çok teşekkür ediyorum.
EC Başkanı ve antrenör Oktay Urkal’da boksörlerinin gösterdiği performanstan çok memnun kaldığını ve izleyicilere heyecanlı maçlar izlettiklerinden dolayı galadan mutlu ayrıldıklarını vurguladı.
Galanın Cuxhaven organizatörü Gerhard Schilichting ise Erol Ceylan ve Oktay Urkal ile birlikte ikinci kez boks galası düzenledikleri için çok mutlu olduğu ve Cuxhavenlilere bir kez daha çekişmeli ve heyecanlı boks maçları sundukları için sevindiğini ve EC Boks Kulübü’nü 2012 yılında da burada görmek istediklerini dile getirdi.

Türk Boks Kulübü’nün Cuxhaven’de düzenlediği galada Van depreminde hayatlarını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Ayrıca Gökalp Özekler’in Van için başlatmış olduğu depremzedelere yardım kampanyasına Almanlar da destek verdiler.

Yorum bırakın