Haberin Doğru Adresi

Avrupa'da Yaşayan Türklerin Haber Sitesi

ESMA ARSLAN OKUYUCULARIYLA BULUŞUYOR

Posted by almanyahaber Aralık 1, 2016

afisYazar Esma Arslan birkaç aylık aranın ardından bir okuma akşamıyla tekrar kitap severlerle buluşuyor. 3 Aralık tarihinde Saat 19:00’da başlayacak okuma etkinliği, Hamburg MUT Tiyatrosu Amandastraße 58, 20357 HH, Sternschanze adresinde yapılacak. Esma Arslan’ın konuyla ilgili yazılı açıklaması şöyle:

Bilindiği üzere son çıkan öykü kitabım ‘Sana Düşlerimden Bahsedeceğim’ ile ilgili birkaç yerde okuma etkinliği biraz da aceleye denk gelerek gerçekleşti. Ama prosedüre uygun olarak resmi bir tanıtım etkinliğini yoğun iş hayatı ve çalışma tempomuz ve araya giren Bayram ve tatillerden dolayı bir türlü gerçekleştiremedim. Ama bu engeli yine her kitabımın tanıtımında yaptığım gibi siz okurlarım, dostlarım, kitapseverler ile bir arada yapmak benim için gelenek oldu.

foto-presseYine herkesin bildiği gibi yazmak bambaşka bir uğraşı, onca çabadan sonra yayınladığınız eserin tanıtımı, hak ettiği okurunu bulması, kendisinden bahsedilmesi daha bir farklı uğraşı alanı. Ben interkültürel bir çalışma yürütmüyorum. Edebiyat yapıyorum. Her cemaatin veya topluluğun tipi değilim. Adı sanı belli öyküler yazıyorum. Tabiki sanat ve kültürü önemsiyorum. Beni edebiyat ve kitapseverler okusun, tanısın, tartışsın istiyorum. Kendileri gibi düşünmüyorum diye beni görmezden gelen çevreler varsın görmezden gelsin. Ben bundan rahatsızlık duymam. İlkeleri olmayan bir yazar değilim ki, benim de kendime göre vazgeçemeyeceğim kırmızıçizgilerim var. Nedir bunlar, edebiyat ve kitap sevgisi, sağlam dik bir duruş, her düdüğe göre dans etmemek. İşim ile uğraşılarımı ama birbirlerine karıştırmıyorum. Kitap yazmak ile ticaret birbirlerinden o kadar uzak, yabancı ve farklı meşguliyetler. Bazıları bunu çok daha iyi beceriyor olabilir. Ama dediğim gibi nihayetinde edebiyat yapıyoruz, ticaret değil. Para kazanmak için bu uğraşıya girenlere yanlış meslek seçtiklerini söyleme ihtiyacı duyuyorum. Edebiyat ucuza satılmamalı Edebiyat toplumumuza büyük katkılar sağlar her dilde olduğu gibi dilimizi ve kimliğimizi geliştirir
Yazmak insanın ruh zenginliği ile ilgili bir olaydır. Anlatacak bir şeyleriniz yoksa neyi yazacaksınız? Paylaşmayı sevmiyorsanız anlatamazsınız. Kendisini, bencil güdülerini düşünen insanların ürettikleri kısır çalışmalardır. Edebiyat bu anlamda vermekten başka bir şey değildir. Tek beklenti okurun ilgisi, tepkisi, hak ettiği dikkati göstermesidir.
Onca işin gücün, sosyal aktivitenin arasında yazmak tabi ki sevmekle ilgilidir. İnsan sevdiği uğraşılar için her zaman uygun vakti bulur. Kimi dedikodu yapmayı sever, kimi televizyonun önünde ömrünü harcar, dizilerin kölesi olmuş nice insanımız var, ya da sosyal medyaya esir düşmüş kalabalık kitleler. Bazen bakıyorum sanki meydan muharebeleri yürütüyorlar. Ne kadar çok şiddet eğilimliler, sevgi yoksunu, kin ve nefret söylemleriyle dolular. Hoşgörü, tolerans, başkalarının fikir ve anlayışlarına saygı sıfırın altında eksi bilmem kaçta seyir ediyor. Buralara baktıkça, bunları gördükçe benim daha çok yazasım geliyor.
“Sana Düşlerimden Bahsedeceğim” isimli öykü kitabımın tanıtım etkinliği dedim nerelere geldim. Yapacağımız bu edebiyat etkinliğinde sizlere bu öykü kitabımı tanıtıp sorularınız varsa yanıtlayacağım. Bu öykü kitabımda ele alınan konular daha çok tatilde, seyahatlerimde elde ettiğim malzemelerle farklı konulara değindim. Memleketteki olup bitenlere değindim. Bunlardan esinlenerek farklı öyküleri işledim.
Kitabı edinmek isteyenler, ayrıca ilk eserimi ve bir önceki romanımı almak isteyenler de o gün bulunacağım etkinlikte bana ulaşarak direk benden temin edebilirler.
Bu anlamda saygıdeğer kitap dostları, edebiyat ve öykü severler. Sizleri 03 Aralık 2016 tarihinde saat 19.00´da Hamburg MUT Tiyatrosu Amandastraße 58, 20357 HH, Sternschanze adresinde yapacağımız etkinliğe bekliyorum.
Yazar Esma Arslan

Yorum bırakın