Haberin Doğru Adresi

Avrupa'da Yaşayan Türklerin Haber Sitesi

MUHSİN YAZICIOĞLU ŞİİRİ – HİKMET OKUYAR

Posted by almanyahaber Mart 26, 2010

SİVASLI YİĞİDO CAN BİZİM MUHSİN

Canlı cansız özge ağlasın tek tek..
Muhsin Hakk’a doğru çağlayıp gitti.
Çok garip bir olgu, tuhaf bir gerçek..
‘Üşüyorum’ diye bağlayıp gitti.

Yeşil çevre, temiz toplum ard arda,
Çileli yürekler kalmasın darda.
Tipide, borada, kışda, baharda..
Çileyi şiirle dağlayıp gitti.

 

Sevenlere yoldaş, gülde el oldu;
Umutlara önder, ufka yel oldu;
Dere oldu, ırmak oldu, sel oldu..
Büyük Birlik için çağlayıp gitti.

Bak hele kurguya, karmaşa dem dem,
Haber, yorum, demeç, çok farklı yemem.
Kesseler de, Muhsin öldü diyemem..
Yaradan’a umut bağlayıp gitti.

Sivaslı Yiğido Bizim Muhsin can,
Evreni titretti yaşanan heyecan.
Adam gibi adam söylerken her can..
Abdi Beğ aşkını buğlayıp gitti.

Cennet çiçek tacın, Şebingül uyak;
Susma konuş, birşey söyle, çıra yak.
Ordu, Maraş, Sivas nutkuna bir bak..
Derini, yüzeyde sığlayıp gitti.

Canlı cansız özge ağlasın tek tek,
Muhsin, Hakk’a doğru çağlayıp gitti.
Çok garip bir olgu, tuhaf bir gerçek..
‘Üşüyorum’ diye bağlayıp gitti..

Hikmet OKUYAR – ŞEBİNKARAHİSAR

29 Yanıt to “MUHSİN YAZICIOĞLU ŞİİRİ – HİKMET OKUYAR”

  1. Hikmet OKUYAR said

    GİRESUN’DA GİRESUN GÜNLERİ / Hikmet OKUYAR

    Nerden duydular ne duydular bilmiyorum ama hergün mesajlarla, iletilerle, telefonlarla arayan Giresunlular; ”günlere gelecek misin? ” diye soruyor.

    Merak edilen Giresun’daki Giresun Günleri, 2200 Rakımlı tepe Eğribel Tepesi’nden başlayara Karadeniz’e uzan çok ünlü ” Aksu Şenlikleri ” veya 7 Gün 7 Gece Şebinkale Şiir Şenlikleri ise eğer;
    elbette, elbette geleceğim.. Şebinkarahisar Sevdası, Giresun Geceleri, Karadeniz Sevdası, Türkiye Sevdası için geleceğim.

    Ve çok önemsediğim için geldiğime değer.

    Biz, ”Eğribel’e Tünel” , ” Vadiye Vilayet” , ”Tirebolu’ya Tren ” derken Ünye Havaalanı ve Şebinkarahisar Havaalanı altyapı çalışmalarını görmemezlikten gelerek Gülyalı güzellemesiyle Or-Gi pankartı açanlar, ”Başbakan görürse çok kızar” lafını duyunca da Or-Gi pankartını alıp kaçanlar; Kümbet, Bektaş, Tamdere, Asarcık pirzolası yerine bilmem ne köftesiyle öne geçenler henüz unutulmadı.

    Biz, Giresun fındığı, Şebincevizi, Görele Pidesi, Tirebolu Çayı, Şebingülü, Şebindutu, Arslanşah Fasülyesi, Alişar Armudu, Altıntepsi lahanası, Norşun Pırasası, Şebingülü, Şebincevizili Dut Pestili, Şebinçökelek, Bektaş Kümbet Uzundere Tamdere Karapancarı, Çamoluk Balı, Alucra Peksimeti, Şebincevizli Un Helvası, Şebincevizli Fındık Helvası, Pekmezli Karagöl Dondurması, Şebincevizli Giresun Kadayıfı, Şebincevizli Yıldız Lokumları ile Aslıkar Kirazı tanıtımlarının, satış bağlantılarının ve satışlarının Giresunlu canların aile bütçelerine ekonomik girdi sağlamasını beklerken; Çok Özel yetenekli Giresun Gençleri ile çok daha özel olarak ilgilenilmesini isterken;
    ” Pikniğini Köyünde Yap Şebinkarahisar’da Bir Evin Olsun”
    ” Şebinkarahisar’a bir Şebingülü Fidanı Dik Türkiye Çöl Olmasın” derken;

    Avrupa’da Bektaş – Kümbet Şenlikleri, Amerika’da Sisdağı etkinlikleri canlandıran, Boğazlarda yat fırsat turu etkinlikleriyle, gurbet gecelerinde tvşov, horonşov senaryoları ile Giresun’da yaşanan göçü ranta döndüren; vekil sayısını dörde, nüfusu da üçte bire indiren rantiyeci tutumlardan kaçınılmasını isterken ha bire bir acaip günler gündeme geliyor Giresun’da Giresun Günleri özlemlerine rağmen.
    Nerede bulunursam bulunayım gündem Giresun’da Giresun Günleri olursa eğer; mutlaka gideceğim..
    Ve Türkiye Genelinde geleneksel olarak tertiplenen 7.Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması’nda TÜRKİYE BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ kazanan Nevşehirli Şair Dr. Nedim Uçar imzalı GİRESUN’DA GÜN BATIMI isimli şaheseri Şebinkarahisar Kalesi’nde, Şebinkarahisar Atatürk Evi ve Müzesi bahçesinde ya da Giresun Atapark’ta Giresun Valisi, Şiir Yorumcusu Mustafa Yaman’a armağan edeceğim.

    Giresun Bir Bahar Akşamı Şiir Dinletisi etkinlikleri; tüm okulları, beldeleri, ilçeleri coştursa da; Giresunlu Şiir Yorumcusu canlar bir
    adım öne çıkıp; Abdi Beğ, Mehmet Emin Yurdakul, Hasan Ali Yücel, Can Akengin, Ahmet Kaçar, Ozan Arif, Vahit Kaya, Zehra Yılmaz, Hüseyin Toygar, Muammer Baydere, Emine Usta, Coşkun Ertepınar, Süleyman Bulduk, Murat Doludizgin, Süreyya Aydın, Nurhayat Sakarya, Fatma Arık Pampal, Fatma Soydan, Hatice Sakin, Şebingüllü Alyazmalı, Hikmet Okuyar şiirleri okusa diye bekliyorum.

    Ve 2010, 7 Gün 7 Gece Şebinkale Şiir Şenlikleri hazırlıklarının heyecanı ile hazırlıklar yaparken2200 Rakımlı Eğribel Tepesi’nin ötesinde berisinde Giresun’da Giresun Günleri beklentileri içinde Giresun Simidi lezzetinde Şebinfırınkurusu ile Tirebolu çayımı yudumlarken en taze umutlarımı şiir yüklü duygularla yeni ufuklara saklıyorum.

    Ve Giresun Atkapark’taki güvercinlerin duygusallığında Şebingülü sunumlarımla yeniden hisleniyorum.

    Kendi eksenimde dünyayı idare ederken; şiirle, şuurla duyurmaya ve hissettirmeye çalıştığım sesimi duyan ve hissetiklerimi hisseden tüm canlara; ‘Giresun’ konulu 7. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması’nda Giresun’da Günbatımı isimli şaheseri ile TÜRKİYE BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ kazanan.
    Nevşehirli Şair Dr.Nedim Uçar gibi sesleniyorum..

    GİRESUN’DA GÜN BATIMI

    Mavi sevdaların yeşil incisi
    Yediveren açar gül Giresun’da.
    Güneşi elerken sahilin sisi..
    Bulutlar gelinlik tül Giresun’da

    Kerasus adıyla çağları aşar,
    Topal Osman olur cepheye koşar;
    Harşit Çayı ile çağlayıp coşar..
    Boz bulanık akar sel Giresun’da.

    Gedikkayası’nda fındık dalları,
    İlkbahar gelince giyer alları;
    Kelkit Vadisi’nin güçlü kolları..
    Dostluğa uzanır el Giresun’da

    Kale’nin burçları Ada’ya bakar,
    Fatih’in fermanı Vakkas’a çıkar;
    Gülbahar Türbesi kalbleri yıkar..
    Öz Türkçe konuşur dil Giresun’da.

    Kalenin dibinde balık oynaşır
    Yıllanmış ağlarda martı kaynaşır,
    Dalgalar sahile siyah kum taşır,
    Gün batımı eser yel Giresun’da.

    Karataş tepesi, Karagöl dağı,
    Mısır tarlaları, çay, üzüm bağı,
    Aymaç’ı sarken sonbahar ağı..
    Hazan yaprakları al Giresun’da.

    Özlüce Deresi, Pazar suyunda,
    Andaz kalesinin serin koynunda;
    Şehitlik geçidi, nisan ayında..
    Beyaz şal kuşanır bel Giresun’da.

    Doğankent, Alucra, er Tirebolu,
    Kırgızlar tepesi, can Anadolu;
    Çanakçı, Piraziz, Aksu’nun kolu..
    Vadilerden geçer yol Giresun’da.

    Eynesil, Görele, Espiye, Güce;
    Dereli’de köprü, Keşap’ta gece.
    Şebinkarahisar yüceden yüce..
    Dağlar arkasında dal Giresun’da.

    Bedri Rahmi gezer fırça elinde,
    Karamahmutoğlu, sazın telinde;
    Hasan Ali Yücel cihan dilinde..
    Destan yazanlarla kal Giresun’da.

    Nevşehirli Şair Dr. Nedim UÇAR

    Not: Giresun’da Gün Batımı isimli şaheser, Gaziantepli Bestekar Erol Güngör tarafından bestelenmiş olup beste bir mütevazi törenle 7 Gün 7 Gece Şebinkale Şiir Şenlikleri kapsamında Giresun Müzik Dostları Derneği Başkanı mehmet Yüksel’e armağan edilecektir.
    Giresun ve ilçeleri kültür sanat tanıtımları bakımın büyük bir kazanım olan şaheserleri çoğaltıp armağan ederek ya da basın yayın organlarında yayınlayarak daha çok ilgi uyandırmasına vesile olan şiir müzik şarkı türkü dostlarına en kalbi duygularla ve Şebingülü sunumlarımızla teşekkür ediyoruz.hikmetokuyar@hotmail.com

    Hikmet OKUYAR
    Şüsiyad Başkanı

  2. Hikmet OKUYAR said

    Hatice Opak Bilgin ve Türkiye Sevdası / Hikmet Okuyar

    İstanbul, Cankurtaran Öğretmenevi Şiir Dinletisi etkinliklerinde karşılatığım onlarca şiir dostu aşık, ozan, şair, şiir yorumcusu, müzisyen, bestekar, saz ve ses sanatçısı şiirseven dost ile selamlaşıp hal hatır sorma sonrasında masalara birer adet Türkiye Sevdasını armağan olarak bırakarak masama oturacağım sırada birden Kırklarelili Şair, Şiir Yorumcusu Ressam Yazar Gazeteci Hatice Opak Bilgin ile karşılaşınca çok heyecanlandım.

    Yıllar sonra şiirli ortamlarda bir bahar güzelliğinde ne güzel bir buluşma derken; şiirle ifadeler Türkiye Sevdası coşkusuyla Şiir Sevdası ile bütünleşti adeta.

    Hatice Opak Bilgin imzalı Sevgiye Pencere Açtım isimli yeni şiir kitabını imzalı olarak alırken de ayrıca heyecanlandım.

    Bu heyecan ile Kırklareli güzelliğinde şiir etkinliklerini değerlendirirken ortaya çıkan Kırklareli seyahatini saygın bir tanıtım etkinliğine dönüştürdük.

    Hatice Opak Bilgin, İstanbul’dan Kırklareli’ne ailesini ziyarete gittiğinde; okuduğu okulları, üyesi olduğu dernekleri, yazı ve şiirlerini yayınlayan medya kuruluşlarını da ziyaret edecek Türkiye Sevdası armağanları ile şiirli şuurlu tanıtımlar da yapacaktı..

    Şair Şiir Yorumcusu Ressam Yazar Gazeteci Hatice Opak Bilgin; Kırklareli merkezinde bakalım ne etmiş? ne yapmış?

    TÜRKİYE SEVDASI ile KIRKLARELİ

    Kapsama alanında Özellikleri ve Güzellikleriyle İllerimiz ve İlçeleri de bulunan, Hikmet Okuyar imzalı Türkiye Sevdası isimli şaheserin yeni tanıtımı Kırklareli’nde yapılıyor..

    Şüsiyad Başkanı Şair Yazar Gazeteci Hikmet Okuyar Tarafından 710 Sayfalık kaynak eser oluşturmak için Proje çalışması olarak hazırlanan Tanıtım Turizm Eseri Türkiye Sevdası’nın yeni bölümünün tanıtımı, 13-15 Nisan 2010 tarihleri arasında Kırklarelili Şair, Şiir Yorumcusu, Ressam, Gazeteci, Yazar Hatice Bilgin Opak tarafından Kırklareli merkezinde yapılacak.

    Medya kuruluşlarını, kamu yönetcilerini, stk temsilcilerini, okulları ziyaret ederek Türkiye Sevdası tanıtımlarını başlatan Hatice Opak Bilgin; Türkiye Sevdası armağanları vererek proje hakıında bilgilendirme yapacak. okul ziyaretlerinde, dernek ziyaretlerinde şairlerle şiir yorumcuları ile türkçe edebiyat müzik öğretmenleri ile şiir sohbetleri de yapacak olan Hatice Opak Bilgin; çarşı, pazar ve esnaf ziyaretlerinde ise Türkiye Sevdası’nın içindeki sayfalardan güzellemeleri çoğaltarak sanatseverlere armağan olarak verecek.
    Tanınıtım Turizm Kültür Sanat Eseri Türkiye Sevdası’nın yeni tanımı 15 Nisan 2010 Perşembe günü akşamı Otogar’da tamamlanacak.
    Şair, Şiir Yorumcusu, Yazar Gazeteci Ressam Hatice Opak Bilgin tarafından Kırklareli merkezinde tanıtımı yapılan Türkiye Sevdası’nın yeni bölümünde Kırklarelili Şair Alaeddin İkican ile birkte
    Türkiye S e v d a s ı projesinin yeni bölümünde yer alan ve eser ile birlikte tanıtımları yapılan aşık, ozan, şair, şiir yorumcusu, hikayeci, karikatürist ve ses sanatçısı şiir dostlarının isimleri şunlardır:

    Harika UFUK, Rabia BARIŞ, Hasan ÖZTÜRK, Hasan GENÇAY, Emine USTA, Sevim ASLANALP, Şükrü ÖKSÜZ, Şebingüllü ALYAZMALI, Zehra YILMAZ, Ozan ZARALICAN, Abdülkadir KALAY, Aşık VAHİDİ, Aşık NURŞAH, Afet KIRAT, İbrahim ŞAŞMA, Mustafa AYVALI, Sabiha SERİN, Nurhayat SAKARYA, Hasan ÖĞMEN, Nazmi Alper TANRIVERDİ, Bahri ÇAVUŞOĞLU, Alaeddin İKİCAN, Ahmet SARGIN, Salim GÜLBAHÇE, Ayşe PASLANMAZ, Fatma Çetin KABADAYI, Zübeyde GÖKBULUT, Nevin KILIÇ, Osman TEKERCİ, Mustafa YAMAN, İlknur MERSİN, Fatma Arık PAMPAL, İrem İŞLER, Osman YÜKSEL, Aşık OBALI, Murat DOLUDİZGİN, İhsan TEKOĞLU, Halil İbrahim ÖZDABAK, Ayaşlı HATİCE, Hikmet OKUYAR..

    HATİCE OPAK BİLGİN KİMDİR?

    İnece/Kırklareli doğumlu. Kırklareli Ticaret Lisesi mezunu. Büyük bir
    şirketin muhasebe servisinde çalıştı. Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti
    üyesi ve cemiyetin aylık gazetesinde makaleleri ve röportajları

    yayınlanmaktadır. KIRKSADER (Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar
    Derneği) kurucuları arasına girdi. HALKODER (Halk Kültürü ve Ozanları
    Geliştirme, Dayanışma Derneği) İLESAM (İlim ve Edebiyat Eser Sahipleri

    Meslek Birliği) TEMA (Toprak ve Erozyonla Mücadele Vakfı), Yazarlar
    Birliği üyesi, AÇEV (Anne Çocuk Eğitim Vakfı)nda gönüllü olarak eğitim
    verdi. Beyazıt Devlet Kütüphanesinde dijital ortamda görme engellilere

    kitap okuma faaliyetlerinde bulundu. Ezgi TV Radyo Şiir Seçkisi II.
    Şiir Antolojisinde yer aldı. Kırklareli’nde ilk kadın gazete yazarı ve
    Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde şiirleri tez olarak ele

    alınan ilk kadın şair oldu. SANA SEVGİMİ YOLLADIM ve SEVGİYE PENCERE
    AÇTIM adlı iki şiir kitabı mevcut. Bu kitaplardaki bazı şiirleri
    bestelendi. HAYATIN İÇİNDEKİLER adını taşıyan öykü kitabı ona
    Kırklareli’nin ilk kadın hikaye yazarı kimliğini verdi. Karakalem ve

    yağlıboya resim çalışmaları var. Evli, İstanbul’da yaşıyor. Orta
    derece İngilince, Farsça ve T.İ.D. (Türk İşaret Dili) biliyor. Fatih
    Yaşam Gazetesi yayın yönetmedir.

    Hatice Opak Bilgin
    http://www.haticeopakbilgin.com
    e-mail: opak39@mynet.com
    e-mail: hatice_opak@hotmail.com

  3. Hikmet OKUYAR said

    Şebingülü ile Kutlu Doğum / Hikmet Okuyar

    Müftülerimizi, İmam Hatiplerimizi,tertiplenen panelleri konferansları ve sohbetleri takip ederek Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinden azami ölçüde faydalanacağız.Ve etkinliklere gönülden katkı yapacağız.
    Yardımlaşma, tutarlı saygın sağlıklı insan ilişkileri, paylaşma ve kutlu doğumun özüne uygun davranışlarla kendimizi bir kez daha yeniliyeceğiz.

    Bencillik, kıskaçlık, vurdumduymazlık, nemelazımcılık, çekememezlik gibi kötü huylardan arınarak iyilikde güzelliklte doğrulukda ortak payda oluşturacağız.

    Ve adam gibi adam olma gayretlerimizi sürdüreceğiz.

    Uyandırıp, bilgilendirip, şuurlandırırp, daha çok üreterek; ekonomik kültürel ve sosyal canlanmaya uygulamalı olarak öncülük etme görevimizi ibadet aşkıyla sürdüreceğiz.

    ” Dünyada bir dikili ağacım bile yok” diyerek umutsuzluk dağıtanlara ”Toprağa bir Şebingülü Fidanı Dik Türkiye Çöl Olmasın Hikmet OKUYAR” diyerek umut olacağız.

    ” Pikniğini köyünde yap merkezinde bir evin olsun” diyerek virane damların paslanmış kilitlerini yeniden açaçağız.

    Aşıklarımız, ozanlarımız, şairlerimiz, şiir yorumcularımız ve yeşil çevre dostu Şebingülü sevdalısı kültür sanat dostlarımız ile bulunduğumuz mekanlarda; balkonlara, ev önlerine, çardaklara, bahçelere, bağlara, parklara, bulvarlara meydanlara sevenlerimiz için sevdiklerimiz için kendimiz için bir iki üç adet Şebingülü fidanı dikerek kutlu doğumun coşkusunu paylaşacağız.

    Şebingülü için bir şiir de sen yaz dediğimizde coşkularını duygularını özlemlerini Şebingülü şiirleri ile dillendirip bize ulaştıran şairlerimizin şiirlerini; Türkiye okuyor kampanyası ile ilgilenen canlarımızla paylaşacağız.

    Gönül Birliği dileklerinin söylemlerle eylemleri örtüştürmesi dileklerimizle nice kutlu doğumlara..

    Candost Sivaslı Zaralıcan şiirinde yapılan çağrı ile..

    ŞEBİNGÜLÜ OL DA GEL

    Eğer sevda düşürdünse serine..
    Gözden aşkı süzüp de gel sevdiğim.
    Terini katarsan, alın terine..
    Sevdiğimi sezip de gel sevdiğim.

    Yürekte taşıma, hiç kiri, pası..
    Sevgiden bellidir, insanın hası;
    Silmeli yürekten, her türlü yası..
    Kötülerden bezip de gel sevdiğim.

    Hayat yollarında korkusuz yürü,
    Ayırt et her zaman, esiri, hürü;
    Sevdiğine güven, koynunda çürü..
    Yılanları ezip de gel sevdiğim.

    Yeter artık derim, bu özlem bitsin,
    Ne kadar acın var, tükensin bitsin,
    Vuslat diye diye, her şeye yetsin..
    Gönül bağım çözüp de gel sevdiğim.

    Şebingülü gibi, açıl ömrünce;
    Zaralı yoluna, saçıl ömrünce;
    Her zaman ilk önce, seçil ömrünce..
    Bu fermanı yazıp da gel sevdiğim…

    SİVASLI OZAN ZARALICAN

  4. Hikmet OKUYAR said

    TURİZM HAFTASI’NDA; BİR VALİ, BİR ŞİİR.. / Hikmet OKUYAR

    Turizm Haftası etkinlikleri, yine yoğun proğramlarla coşkuyla dolu dolu değerlendirildi.

    Dünya Şairler ve Şiirsevenler Derneği tarafından her ayın 3. Pazar günü
    Cankurtaran Öğretmenevi Şiir Dinletisi etkinliklerinin bir yenisi daha 18 Nisan 2010 günü İstanbul Cankurtaran Öğretmenevi çok amaçlı toplantı salonunda Müzeyyen Hançerci başkanlığında tertiplendi.

    Kadir Sayın, Ali Rıza Erdoğan, Gülay Erdoğan, Halide Göksoy, Birsen Dokuzoğuz, Türkan Uslu, Gülseren Orduoğlu, Adile Usluduran, Muhsin Durucan, Hilal Alta, Yılmaz Ayayıldız, Radife Şen, Hatice Opak Bilgin, Gülşen Şenderin, Enver Hepgüler, Yaşar Çokduman, Seyhan Özsoy, Ali Karagöz, Hayriye Yıldız, Erdoğan Dindar, Ramazan Yıldız, Hayrettin Kızılkan, Nalan Gündoğu, Cemil Özkurt, Mehmet Ayık, Kasım Yılmaz, Mehmet Hocaoğlu, Aslan Seymen, Ahmet Tığlı, Hüseyin Başar, Numan Karaman, Saniye Mutlu, Erol Mutlu, Melik Taran, Dilşade Güngör, Ergül Teknekuran, Sedat Kocabey, Saliha Halıcıoğlu, Ahmet Halıcıoğlu, Sabri Gülal, İbrahim Güleç, Gültekin Kutluk, Nursen Deliktaş, Ezgi Üzgenel gibi birçok aşık, ozan, şair, şiir yorumcusu, müzisyen, saz ve ses sanatçısı hazır bulundu.
    Etkinlikte aşıklar, ozanlar, şairler, şiir yorumcuları kendi eserlerini ya da seçtikleri şiirleri okudular.Saz ve ses sanatçıları da repertuarlarındaki bestelenmiş eserleri yorumladılar, seslendirdiler.

    Etkinlikler sırasında Turizm Haftası anısına tanıtımlara öncülük eden 33 aşık, ozan,şair, şiir yorumcusu müzisyen bestekar saz ve ses sanatçısı şiir dostuna Tanıtım Turizm Kültür Sanat Eseri Türkiye Sevdası armağan edildi.

    Söz sırası bana verildiğinde bir cümlelik selamlama ve Kutlu Doğum Haftası ile Turizim Haftası kutlamalarımdan sonra teşekkür ederek; ” Türkiye Sevdası yoğun ilgi görüyor..” dedim. 13. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması sonuçlarını 23 Nisan günü açıklayacağımı bildirdim ve Türkiye genelinde şiir dostlarınınca çok önemsenen; aranıp, bulunup, okunan; tavsiye edilen
    ”Giresun Valisi Yaman Şiir Okuyor” başlıklı yazıma gönderme yaparak
    Bizim Vali Yaman Şiir Okuyor başlıklı şiirimden bir dörtlüğü salonda hazır bulunanlarca paylaştım.
    Giresun Valisi Mustafa Yaman’ın Şiir Yorumcusu olduğunu duyan şiir dostları tebriklerini alkışlarla duyurdular.

    Etkinliği telefonla takip eden Muğlalı Eğitimci Şair, Şiir Yorumcusu İlknur Mersin’e sohbette hazır bulunanlar selamlarını gönderirken ben de gizemli şiir ortamlarını; Giresun Geceleri isimli eserimi Mersin’e göndererek şenlendirmek istedim..

    GİRESUN GECELERİ

    BULUŞTUK YİNE BUGÜN..
    ŞEN OLSUN OCAĞIMIZ.
    DESTEK OLUN ŞENLENSİN..
    KÖYÜMÜZ,BUCAĞIMIZ.

    TOPLASIN, BİRLEŞTİRSİN..
    SILA DÜŞÜNCELERİ.
    AYDINLIĞA GÖTÜRSÜN..
    GİRESUN GECELERİ.

    TOPAL OSMAN SEVGİSİ,
    YAŞASIN YÖREMİZDE.
    COŞKUYLA YAŞATILSIN..
    NE VARSA TÖREMİZDE.

    YARALARI SARALIM,
    BİRLEŞSİN ELLERİMİZ.
    MUTLULUĞA ERELİM..
    BAL YESİN DİLLERİMİZ.

    TİREBOLU,GÖRELE,
    YAĞLIDERE, ESPİYE,
    EYNESİL’İ SOR HELE..
    YATIRIM OLSUN DİYE.

    ALUCRA KOŞMUŞ GELMİŞ,
    PİRAZİZ COŞMUŞ GELMİŞ,
    ÇAMOLUK AŞMIŞ GELMİŞ..
    HASRETLİK DOLSUN DİYE.

    ÇANAKCI, GÜCE SELİ,
    BULANCAK TUMUŞ YOLU.
    DOĞANKENT ARZU DOLU..
    NETİCE ALSIN DİYE.

    KEŞAPLI EL İSTİYOR,
    DERELİ BOL İSTİYOR,
    ŞEBİNLİ GÜL İSTİYOR..
    KADERİ GÜLSÜN DİYE.

    UMUDUNU KESMESİN,
    UŞAĞIMIZ, ERİMİZ.
    ÖZEL İLGİ BEKLİYOR..
    FINDIK BAHÇELERİMİZ.

    GELSİN MISIR EKMEĞİ,
    BAK PEKMEZİN TADINA.
    HAMSİ ÇORBASI İÇİP..
    ERESİN MURADINA.

    FINDIK DA ZEYTİN GİBİ,
    GERÇEK YERİNİ BULSUN.
    İYİ SİYASET YAPMAK..
    BOYNUMUZA BORÇ OLSUN.

    YAZ GELSİN HEP BİRLİKTE,
    ÇIKALIM YAYLALARA.
    SILADA BULUŞALIM..
    DOSTLARI GÖRE GÖRE.

    HİKMET’İN DEYİŞLERİ,
    BÜLBÜLÜN NEFESİNDE.
    DİNLEYENE SÖZÜ VAR..
    EĞRİBEL TEPESİ’NDE…

    Hikmet OKUYAR
    ATAPARK-GİRESUN

    NOT:
    Giresun Geceleri, Türkiye Dergisi ve Bay Ajans
    tarafından Türkiye genelinde tertiplenen ÖDÜLLÜ ŞİİR
    YARIŞMASI’nda TÜRKİYE BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ kazanmıştır.

  5. Hikmet OKUYAR said

    13. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması sonuçlandı..

    TÜRKİYE’nin, illerimiz ve ilçelerinin tanıtım turizm kültür sanat etkinliklerine canlılık kazandırmak ve Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar tarafından Giresun, Şebinkarahisar Köprübaşı’nda ciddi ve saygın bir Proje çalışması olarak hazırlanan Tanıtım Turizm Kültür Sanat Eseri Türkiye Sevdası’na KAYNAK oluşturmak için ”ÖZELLİKLERİ ve GÜZELLİKLERİ ile İLİMİZ ve İLÇELERİ” Konulu ”13.Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması’’ sonuçlandı.
    Avrasya Yayıncılar Birliği ile Şaheserler Üreten Sanatçılar İletişimciler Yapımcılar Araştırmacılar Derlemeciler Şüsiyad Topluluğu öncülüğünde; birçok vakıf, dernek, birlik, gönüllü kişi ve kuruluşun katkılarıyla TÜRKİYE genelinde geleneksel olarak tertiplenen “ 13. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması’’ sonunda ödül kazanan aşık ozan ve şairler ile HİKMET OKUYAR 2010 ŞİİRE ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ verilecek şiir dostları aşağıda belirlenmiştir.

    HİKMET OKUYAR 2010 ŞİİRE TEŞVİK ÖDÜLÜ KAZANANLAR:

    Abdullah BAYKUŞ – Fethiye / MUĞLA
    Ergül YILMAZ – Zara / SİVAS
    Filiz BAYRAK -Tirebolu / GİRESUN
    Fitnet ÖKSÜZ- Söğüt / BİLECİK
    Mehmet KABA – EDİRNE
    Mehmet KOCAOĞLU – Şahinbey / GAZİANTEP
    Mustafa ÖKSÜZ – KIRŞEHİR
    Mücahit ÖZKAN – Malarzgirt / MUŞ
    Nermin YILMAZ – TİREBOLU / GİRESUN
    Nihat ÇELİK – Görele / GİRESUN
    Seyhan SİVRİ – Tercan / ERZİNCAN
    Deryahan Ş.T.GÜRSEL – Salihli / MANİSA
    Ümran DEMİR – Osmancık / ÇORUM

    HİKMET OKUYAR 2010 ŞİİRE SEVGİ ŞAİRE SAYGI ÖDÜLÜ
    KAZANANLAR:

    Ayla DEMİRER – ŞEBİNKARAHİSAR
    Eray ÖZAY- Ardanuç / ARTVİN
    Gamze MERTOL- İlkadım / SAMSUN
    Hatice UMUT – Ceyhan /ADANA
    İlhan YARDIMCI – BAYBURT
    Mustafa YILDIZ – Kalecik / ANKARA
    Onur SEZGİN – ERGANİ
    Serpil KAYA – Pamukova / SAKARYA
    Songül BAYRAM – GÜMÜŞHANE
    Şahin YILANCI – ŞEBİNKARAHİSAR
    Şerife GÜNDOĞDU – Emirdağ /AFYONKARAHİSAR
    Yunus KARA – Akçakoca /DÜZCE

    HİKMET OKUYAR 2010 ŞİİRE ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ
    verilecekler:

    Abdülkadir KALAY – Çilimli / DÜZCE
    Ahmet KAÇAR – Görele / GİRESUN
    Ahmet POYRAZOĞLU – İSTANBUL
    Bekir ÖZTÜRK – Görele / GİRESUN
    Canan BAŞKAYA / KIRŞEHİR
    Elmas MACİT / İSTANBUL
    Erol GÜNGÖR / GAZİANTEP
    Faik KARAKILIÇ – GİRESUN
    Fatma Çetin KABADAYI / KAYSERİ
    Fatma ONUR / İSTANBUL
    Feyzullah SEÇKİN / SİVAS
    GİRESUN MÜZİK DOSTLARI DERNEĞİ
    Gülşen ŞENDERİN / KIBRIS
    Hasan ÖZTÜRK / KIRKLARELİ
    Hasan GENÇAY – Fatsa / ORDU
    Hatice Opak BİLGİN / KIRKLARELİ
    Hatice İNTAÇ / KIBRIS
    Hülya SÖNMEZ – Bandırma / BALIKESİR
    İbrahim GÜLEÇ / NİĞDE
    İsmail KAHRAMAN / GİRESUN
    Kadir SAYIN – RİZE
    Latif MAHMAT / MALATYA
    Dr. Meral DİNÇER / ESKİŞEHİR
    Murat DOLUDİZGİN / ŞEBİNKARAHİSAR
    Mustafa YAMAN / GİRESUN
    Müberra DEĞER / İSTANBUL
    Münevver DÜVER / ADANA
    Neşe BANU – İSTANBUL
    Nevriye UĞURLUEL / ANTALYA
    Nuray YANIKER / İSTANBUL
    Oğuzhan KILIÇARSLAN / İSTANBUL
    Öngün YILDIRIM / KAYSERİ
    Radife Şen KAYAOĞLU / GÜMÜŞHANE
    Süleyman BULDUK -İSTANBUL
    Uğur BİLGİ – GİRESUN
    Ünal YILDIRIM – ORDU
    Vahit KAYA – Keşap / GİRESUN
    Yaşar ÇAKIR / GİRESUN
    Yaşar ÖZKAN – Çambaşı / ORDU
    Yüksel AYHAN – Çatalca / İSTANBUL
    Zehra Birsen YAMAK / İSTANBUL
    Zehra YILMAZ – Tirebolu / GİRESUN

    HİKMET OKUYAR 2010 TÜRKİYE SEVDASI
    TÜRKİYE BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ kazananlar:

    1 – ADANA ve İlçeleri için yazdığı şiir ile ADANALI HARİKA UFUK

    2 – ARTVİN ve İlçeleri için yazdığı şiir ile NEVŞEHİRLİ DR. NEDİM UÇAR

    3 – BURSA ve İlçeleri için yazdığı şiir ile ESKİŞEHİRLİ AŞIK NURŞAH – YOZGATLI AHMET SARGIN

    4 – ÇANKIRI ve İlçeleri için yadığı şiir ile MALATYALI KUL BAHRİ BAHRİ ÇAVUŞOĞLU

    5 – ÇORUM ve İlçeleri için yazdığı şiir ile TARIK TORUN – YOZGATLI SALİM GÜLBAHÇE

    6 – EDİRNE ve İlçeleri için yazdığı şiir ile SAMSUNLU HÜSEYİN MERTOL – EDİRNELİ NESİME DEMİRDÜVEN

    7 – ELAZIĞ ve İlçeleri için yazdığı şiir ile ANKARALI SİNEM ŞANLI

    8 – ERZİNCAN ve İlçeleri için yazdığı şiir ile NEVŞEHİRLİ SADİ TELTİK

    9 – ESKİŞEHİR ve İlçeleri için yazdığı şiir ile EMİRDAĞLI RABİA BARIŞ

    10 – GAZİANTEP ve İlçeleri için yazdığı şiir ile YOZGATLI OSMAN YÜKSEL

    11 – KOCAELİ ve İlçeleri için yazdığı şiir ile SAKARYALI ABDÜLKADİR ARI

    12 – MANİSA ve İlçeleri için yazdığı şiir ile AYDINLI ŞÜKRÜ ÖKSÜZ

    13- MUĞLA ve İlçeleri için yazdığı şiir ile MUĞLALI İLKNUR MERSİN

    14 – SİNOP ve İlçeleri için yazdığı şiir ile SİVASLI SABİHA SERİN

    15 – SİVAS ve İlçeleri İÇİN YAZDIĞI ŞİİR İLE KIRŞEHİR GELİNİ ZÜBEYDE GÖKBULUT
    Hikmet Okuyar 2010 Türkiye Sevdası BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ kazanmışlardır.

    Hikmet Okuyar 2010 BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ kazanan Ankaralı Sinem ŞANLI imzalı ELAZIĞ GÜZELEMESİ örnek olarak arz edilimiştir.

    el AZİZ (ELAZIĞ)

    şafak söküyor dilimi,
    beni anlayacaklar ve ilimi,
    üç etekliğini giymiş HARPUT kalesi,
    taşlarını bir bir dökse,
    dökülür gökyüzü nazenin,
    güneşi doğum sancısında,
    adaklarım tuttu ARAP BABA türbesinde,
    ellerimi duasında göğe çıkarken görmüşler,
    yağmuru ondan bilmişler,
    kuracağım gözlerime KEBAN’ı,
    aşarsa haddini,
    tutulacağım ismi konmamış bir geceye,
    lal olduğunu unutuverip,
    içinde onca kelebek tutarken,
    tersinden öpmüşler,
    şiirin yumuk yumuk ellerini de,
    maden yatağına BAKIR filizini gelin edip,
    zengin bir düşe düşebilirdi de aşk,
    sonbaharı yaprak yaprak KURUT’muşum,
    bir ilahi çeşnisinde,
    kendi kendimi yiyeceğim,
    HAZAR’sız yüreğime bir güvercin kondurup,
    maviyi yeşille barıştırabilirsem,
    turkuaz kalacağım daima,
    şiirlerimi akşamlara taşıyacağım,
    tarihe borcumu ödeyebilirsem ellerimle,
    yaşlarınızı toplayıp gidip göl olacağım daha,
    kurbağalarından öpüp masalların,
    suyu küçüklere sunup,
    ele avuca sığmadan sözü alacağım,
    söz verdim…
    su gibi AZİZ olsun diye,
    inciler döktüreceğim dökmeden ellerimde,

    ”sinem de bir tutuşmuş yanmış” türkü,
    bu bahar değilse öbürkü,
    türkülerimi çağırdım şiirime,
    yine söyleneceğim…. aklı karışık saç tellerimde,
    tünemişse umut,
    ÇAYDA ÇIRA ile mumları söndürmeyin,
    yatsıya kadar yanan yalan değildi ki aşk,
    karanlıktan korkan gözbebeklerimi,
    çırak vereceğim zamana,
    bir dileğim daha var tutacağım ellerinizden,
    yıldız gibi…
    çıra gibi tutuşsam yüreğimle,
    ay tutulur mu bana?
    HALAYım geldi el ele tutuşsak, büyüyeceğim,
    düşe kalka düşümden yana,
    sakız ağacının gölgesindeki ”çedene”,
    anlatılmaz nedene,
    yudum yurdum hatırımda hatrı kalan HARPUT,
    bağladım yüreğimi yüreğine çaput,
    çözemiyorlar…
    leblebi tozunu yuttuğum kaldırımlardan,
    ıslıklarıma konacak serçe parmağım,
    bir AĞIN çağını yaşayacakken,
    tunç kafiyelerine kafi gelen tunç bileklerim,
    tunç çağından şiirimi çalıp çalıp kaçacak miladım da,
    BASKİLimle dağ başlarında avaz avaz,
    sesimi bulacağım geri dönerse,
    SİVRİCE dilimle ağzım kurumadan göle,
    biriktireceğim gözlerimi,
    kayıp gittiyse ellerimden kış,
    ayak izleri, takipte tutulacakken her alkış,
    iki nehir arası çatılmış kaşlarıma,
    sıcak kollarını açtıysa ARICAK,
    kavuşuyorduk sabaha,
    ”peri çayı”nın kenarındaki ilham perisinden,
    dinleyeceğim şiirlerimi fısıl fısıl,
    duyar mısınız? benden önce,
    kafakoçanımı sormasın KARAKOÇAN,
    güneşten önce doğdum ben bu topraklara,
    toplayın hasadımı,
    ırgat bir PALU’dan,
    faylarımdan önce kırık düşlerimle,
    mücadele eden KOVANCILAR,
    madem ki MADEN’dik,
    niye bulamadılar hala bizi?
    ALACAKAYA, ölesim tuttu mermerini görünce,
    bir mezar taşında bekletmekteyim fatihamı,
    öldüm öldüm dirildim…
    okumadan geçme dudaklarımı,

    kerpiç gibi sallamayın ellerimi,
    daha da büyümesin ayrılık,
    ”can evin yıhıla” diyen deyimlerinize birşey deyim,
    ”can çıhmadan huy çıkmaz” atasözlerimden,
    kırıldım düşlerime pencere ardından,
    nazar değdiyse yer çatlağıma,
    sözlerimin zelzelesinde kalacak gözlerim,
    yollara düşen hasretin güvercini posta,
    sabahsız uykularımdaki lodosta,
    rüzgarın şiddetini ölçeceğim,
    yanımdan usulca geçip gittiyse,
    rüzgargülü gibi başımı döndürmemeliydi bu sevda,
    dönecektim oysa,
    rüyalarıma söyleyin erkenden çıkıp gelmesin bir daha,
    gitmeyin… dönmeyecekseniz görmeyeceğim rüyalarınızı,
    azıklarınızı alın yanınıza,
    yazık etmeyin…
    GAKKOŞ şivesiyle yol ağzıyla konuşacağım,
    ”ösgemek” gözlerimi götürdünüz ardınızdan,
    daldıkça umutlanıyorlar,
    ağzım dolu dolu susarken,
    ikna çabasıyla çağrılan ellerim,
    ben de tarihe gittim belki dönemem geri,
    iç savaşım kendimle…
    kollarıma aldım, yine kaybedeceğim yüreğimi,
    FIRAT’ı DİCLE’ye kavuştura kavuştura,
    kendi aşkımı hasretle savuşturacağım.

    Sinem Şanlı / ANKARA

    NOT : Birincilik ödülü kazananlar ve Şiire Üstün Hizmet Ödülü verilecekler ile ilgili daha kapsamlı açıklama 1 Mayıs günü yapılacaktır.

    Haberleşme ve İrtibat Adresi :

    Hikmet OKUYAR

    Cumhuriyet Meydanı / ŞEBİNKARAHİSAR

    hikmetokuyar@hotmail.com /hikmetokuyar@gmail.com

    Gsm: 0530 885 38 97

  6. Hikmet OKUYAR said

    ŞİİR SEVDASI / Hikmet OKUYAR

    Şiir sevdası; kültür değerlerimizin temel taşı, okuma sevincimizin yansıması, duyarlı paylaşımların ortak noktası, evrenin derinliklerindek gizemli oluşumun şuurda şekillenmesi.. şeklinde bizden önceki üstadların özdeyişlerini de tekrarlıyarak taşıyıp, geliştirip, günümüzde yaşattımığız coşan ve coşturan bir süper çağlayan Şiir Sevdası.

    Dedem Korkut Ata, Hoca Ahmet Yesevi, Şeyh Edebali, Hacı Bektaş Veli, Pir Sultan Abdal, Yunus, Mevlana, Karacaoğlan gözelerinden ve dizelerinden gelen coşkuyu ve sağlam geleneği dünyanın hiç unutamadığı büyük coğrafyada sembolleşen bayraklaşan Anadolu bağrında yoğurup şekillendirirken; Sivas Yöresi’ni, Kelkit Vadisi’ni Şebinkale çevresini özellikle seçmemizin sayısız sebepleri var.
    Şebinkale doruklarında aşık, ozan, şair, şiir yorumcusu canlarımızın; müzisyen bestekarsaz ve ses sanatçısı,ressam, karikatürist,fotoğraf sanatçısı, yeşil çevre ve doğa tutkunu, çağdaş, üretken, müteşebbis şiir dostlarıyla; abide şahsiyetlerin anısına saygı adına ve bencillikten kıskançlıktan çekememezlikten nemelazımcılıktan vurdumduymazlıktan cehaletten arınmış olarak buluşmaları; Kınık Yufkası, Şebingülü kokulu Şebincevizli Tereyağlı Un Helvası ile Şebindut Şırası lezzetinde bir güzelliği sergilemenin vesilesi olacaktır.

    Fatih’in tüm dünyaya sıcak mesajlar verdiği, Atatürk’ün engin düşüncelerle havasını soluduğu çok gizemli Kartal Kuvası gerçekten bağrına bastığı ve üzerinde yaşattığı canları çok iyi çok iyi hisediyor..hissettiriyor.

    Bizim Hikmet olsa da olmasa da önce şiir vardı.. şiire sevgi şaire saygı dendiği sürece şiir var olduğu sürece Şebinkarahisar, Köprübaşı’nda şiirle şuurla şekillendirilip tüm dünyaya yaılmak istenen Şebinkarahisar Bir Bahar Akşamı Şiir Dinletisi Etkinlikleri; Pirimiz Abdi Beğ aşkına, Bayburtlu Zihni, Sivaslı Aşık Veysel, Kelkitli Cebeci saygınlığında; engin ufuklu arif ozanların önderliğinde, Şebinkale ihtişamıyla, Şebincevizi kalitesinde, Şebindutu lezzetinde, Şebingülü derinliğinde ve Şebinbülbülü duyarlılığında dünyanın dört bir köşesinden; on misli daha muhteşem daha canlı organizasyonlarla, proğramlarla yankılanmaya devam edecek.Ve şiir gibi güzellikleri şiir dostlarıyla paylaşan canlar da MÜJDELİ HABELERİ dünyaya duyurmaya devam ediyor..

    SİVASLI EFSANE ŞAİRE BİR BİRİNCİLİK DAHA..

    Geçen sene Türkiye genelinde geleneksel olarak tertiplenen 12. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması’na TOKAT GÜZELLEMESİ isimli şiiri ile Sivas’tan katılan ve 19 mayıs 2009 Tarihinde de 7 Gün 7 Gece Şebinkale Şiir Şenlikleri kapsamında Şebinkarahisar Kalesi’nde tertiplenen 12. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması Ödül Töreni sırasında Hikmet Okuyar TÜRKİYE BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ kazanan; EFSANE ve KAR TANELERİ isimli eserleriyle Ünlü Sivaslı Efsane Şair Sabiha Serin; bu yıl da Sinop ve ilçeleri için yazdığı SİNOP GÜZELLEMESİ isimli şiiriyle bir Hikmet Okuyar 2010 TÜRKİYE BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ daha kazandı.

    Kısa adı ŞÜSİYAD olan “Şaheserler Üreten Sanatçılar İletişimciler Yönetmenler Yapımcılar Araştırmacılar Derlemeciler Topluluğu ” Genel Başkanı Hikmet Okuyar adına tertiplen yarışma sonunda ödül kazanan Sabiha Serin bu yıl da yine Şiir Şenliklerinin Şehri Şebinkarahisar’a gidecek 7 Gün 7 Gece Şebinkale Şiir Şenlikleri kapsamında törenlere ödül almak için gelenlerle birlikte kamu kuruşlarını, okulları stk temsilcilerini esnafı ve muhtarları ziyaret edecek, şiir sergisi açacak, şiir atölyelerine girecek imza günü yapacak, Şebinkarahisar Bir Bahar Akşamı Şiir Dinletisi etkinliklerine katılacak.

    Sivaslı Efsane Şair Sabiha Serin’in Türkiye Birincilik Ödülü ile armağanları; 19 Mayıs 2010 günü bayrak töreni sonrasında sabah kahvaltısını takiben Şebinkarahisar Kalesi Tanıtım Turizm Kültür Sanat Etkinlikleri alanında verilecek.

    Sabiha Serin imzalı Sinop Güzellemesi isimli eser ile birlikte dereceye giren şiirler ; Şebinkarahisar Köprübaşı’ında Hikmet Okuyar imzası ile ilginç ciddi ve saygın bir proje çalışması olarak hazırlanan; tamamlandığında da 710 sayfalık kaynak eser olacak tanıtım turizm kültür sanat eseri Türkiye Sevdası yeni bölümünde yayınlanarak araştırmacılarla ve şiir, müzik, beste, şarkı, türkü dostlarıyla paylaşılacaktır.

    Sivaslı Efsane Şair Sabiha Serin, ödül töreninden sonra Hikmet Okuyar 2010 Türkiye Birincilik Ödülü kazandığı Sinop Güzellemesi eseriyle EFSANE ve KAR TANELERİ isimli şiir kitaplarıyla Şebinkarahisar Kütküt Bağları’nda, Köprübaşı, Kadıoğlu, Tamzara, Kınık, Kılıçkaya, Kayabaşı, Dikmentepe, 2200 Rakımlı Eğribel Tepesi, Giresun Atapark, Tirebolu, Ordu – Fatsa, Sivas merkezi ile Sinop ve İlçelerinde, şiir sohbetleri yapacak; şiir festivalleri, şiir dinletileri tertiplenen İl ve ilçelerinde şiir sergileri açacak, şiir atölyelerine girecek, Şiire Sevgi Şaire Saygı toplantılarına ve kitap imza günlerine katılacaktır.

    Aşık, ozan, şair, şiir yorumcusu, müzisyen, bestekar, saz ve ses sanatçısı şiir dostlarıyla; şiir, şarkı, türkü sevenlerin Türkiye Sevdası ile daha yakından tanınan Sivaslı Efsane Şair Sabiha Serin; Sivas, Ankara, İstanbul, Kayseri ve Giresun çevresindeki bazı medya kuruluşlarında bazı site sayfalarında köşe yazarlığı yapıyor.

    Birçok antoloji kitabında ve ansiklopedide şiirleri yayınlanan Sabiha Serin’in 23 adet bestelenmiş şiiri ile biri EFSANE diğeri de KAR TANELERİ isimli iki adet şiir kitabı var.

    Hikmet Okuyar 2010 Türkiye Birincilik Ödülü kazanan ve Hem Şebinkarahisar’da, hem Sivas’ta, Hem de Sinop’taki tanıtım turizm kültür sanat dostlarını şiir sevenleri heyecanlandıran Sivaslı Efsane Şair Sabiha Serin imzalı Sinop Güzellemesi isimli şiiri kayda geçirilmesi dileğiyle paylaşıyoruz..

    SİNOP GÜZELLEMESİ

    Boztepe burnunda Kalekent şehri,

    Tarihlerden gelen anıdır Sinop.

    Limanı, balığı, masmavi nehri..

    Görmeyene özde tanıdır Sinop.

    Bitmiyor rüzgârı, yağmuru, yaşı;

    Yolların engebe, hep çakıl taşı.

    Damakta hoş tattır her türlü aşı..

    Yemek-içmek olsa konudur Sinop.

    Akliman’da piknik yerleri olsun,

    Karakum, Akgöl’e gelen yer bulsun.

    Sofralar kestane, mısırla dolsun..

    Hasret çekenlerin canıdır Sinop.

    Mısır çorbasıdır sofralarda şah,

    İçli tava yiyen çeker “Maşallah.”

    Nokul’u nazardan korusun Allah;

    Turizm cennetinin hanıdır Sinop.

    Boyabat’ı sular şanlı Gökırmak,

    Durağan’da coşar, can Kızılırmak;

    Sinop Kalesi’nden manzaraya bak..

    Tarihte ülkemin kanıdır Sinop.

    Keten, çember dokur, nakış atılır;

    Zıpka, göynek, pıta, alıp satılır.

    Deniz Şenliğine Gerze katılır..

    Yağlı güreşlerin şanıdır Sinop.

    Erfelek’te görüp Kuz Kulesi’ni,

    Dikmen’de tadarsın her meyvesini.

    Dinlersin her türlü kuşun sesini..

    Çiçeklerde rengin tonudur Sinop.

    Saraydüzü’nde ev gezenler bilir,

    Türkeli’nde duvak çözenler bilir;

    Mehir töresini yazanlar bilir..

    Dağ ile denizin önüdür Sinop.

    Ayancık’ta Keten Festivali var,

    Yöre halkı dosttur, onu sıkı sar.

    Erikli köyünde hiç görülmez kar..

    Akliman, Hamsaroz ünüdür Sinop.

    Efsane‘yi Sinop sevdası almış,

    Kavuşuruz diye, hayale dalmış.

    Uçan martılarla bir selam salmış..

    Yüreğinde sönmez anıdır Sinop…

    SİVASLI EFSANE ŞAİR SABİHA SERİN

    NOT : Sivaslı Efsane Şair Sabiha Serin imzalı Sinop Güzellemesi isimli ŞİİR, 13. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması sonunda Hikmet Okuyar 2010 Türkiye Birincilik Ödülü kazandı..denilerek medya yayınlarında kültür sanat sitelerinde yayınlanabilir.

    Kitle İletişim :Fatih Barış Okuyar

    OKUYAR ORGANİZASYON TANITIM TURİZM KÜLTÜR

    hikmetkuyar@hotmail.com

  7. Hikmet OKUYAR said

    SARGIN’CA ŞEBİNKALE ŞİİR ŞENLİKLERİ / Hikmet OKUYAR

    Şiir Şenliklerinin Şöhretler Şehri Şebinkarahisar; 7 Gün 7 Gece Şebinkale Şiir Şenlikleri için şiir yüklü duygularla yollara düşecek aşık ozan şair şiir yorumcusu bestekar müzisyen ses ve saz sanatçısı ressam karikatürist fotoğraf sanatçısı ve şiir dostu medya mensubu canlarımızı bağrına basacak.
    13. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması kapsamında; şiir etkinliklerine çok önemli katkılarıyla tanınan Giresun Valisi Şiir Yorumcusu Mustafa Yaman, Çatalca Kaymakamı Yüksel Ayhan, Avrasya Yayıncılar Birliği Başkanı İsmail Kahraman ve Uğurlu yolların televizyoncusu Uğur Bilgi başta olmak üzere isimleri duyurulan şiir öncüsü canlara şiirli duygularımızı aktaracağız şiir ortamlarında.

    Şebinkarahisar Kalesi gizemliliğinde.Düremeç gibi Şebincevizli Dut Pestili lezzerinde
    ÖZELLİKLERİ ve GÜZELLİKLERİ ile İLİMİZ VE İLÇELERİ Konulu yarışmada dereceye girenlere bir bayrak töreni sonrasında, bir yöresel sabah kahvaltısı sırasında; şiir dinletisi, şiir sergisi, imza günü, şiir sohbeti, Şebingülü fidanı dikimi, şiir atölyesi çalışmaları içinde; beste müzik resim fotoğraf sunumları coşkusuyla ” Şiire sevgi şaire saygı şiir yorumcusu canlara ve şiir kitaplarına daha çok ilgi sanata değer.Hikmet Okuyar ” özdeyişimizle şekillendirilerek özenle hazırlanmış şeref levhalarına yansıyan süper ödüller armağan edeceğiz Dağların ve Çobanların Şairi Bizim Hikmet’in Eğribel Tepesi eteklerindeki Dutlugöze kaynaklarından süzülüp gelen çam sakızı çoban armağanı türünden.

    Etkinlikler öncesinde dereceye giren aşık ozan şairler bulundukarı illerde ve ilçelerinde çevre il ve ilçelerde tebrikleri kabul ediyorlar 19 mayıs 2010 tarihinde Şebinkarahisar Kalesi’nde alacakları ödüllerin heyecanını paylaşıyorlar ve yöresel haberlere konu oluyorlar.Malatyalı Kul Bahri Kırşehir Gelini Zübeyde Gökbulut’u; Edirneli Şair Nesime Demirdüğen de Muğlalı Gizemli Ozan, Sivaslı Sabiha Serin, Düzceli Abdülkadir Kalay, Sakaryalı Abdülkadir Arı’yı kutluyor. Bravo..

    Yozgatlı Salim Gülbahçe, Sivaslı Sabiha Serin, Emirdağlı Rabia Barış, Adanalı Harika Ufuk, Eskişehirli Aşık Nurşah da ikinci defa BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ kazanmış diye haberler gidiyor; Gaziantep, Elazığ, Osmaniye, Çukurova, Denizli, Aydın, Muğla, Kütahya, Karaman, Kahramanmaraş, Konya, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Sivas, Malatya, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars, Iğdır, Ardahan, Ordu, Samsun, Amasya, Çorum, Çankırı, Sinop, Sakarya, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Bilecik-Söğüt şiir ortamlarına..

    TEKŞAT şiir dostlarına da Hasan Öztürk, Hatice Opak Bilgin, Radife Şen Kayaoğlu müjdeler veriyor Rumeli Tv Şiir Şarkı Türkü yayınları sırasında..

    Aydınlı Şair Yazar Gazeteci Şükrü Öksüz ile Yozgatşat Başkanı Eğitimci Şair Yazar Gazeteci Ahmet Sargın da yayınladığı mesajlarla tüm ödül kazanan şiir dostlarını tebrik ediyor.

    Ne güzel bir paylaşım.

    Onlarca meraklı şiir dostu arıyor soruyor hergün.. ” Yozgatlı Şairler Şiir Yorumcuları ve Aşıklar Topluluğu YOZGATŞAT Başkanı Eğitimci Şair Yazar Gazeteci Ahmet Sargın da gelecek mi? ” diyor.

    Ekonomik şartlar çok zorlaştı, 13. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması’nda BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ kazanmışsa mutlaka gelir diyemiyorum. Valilik ile Belediye de övünçle gönderir mi bilemiyorum ama bizim Şebinkarahisar Sevdası, Karadeniz Sevdası, Türkiye Sevdası,Yozgat Sevdası ile yanıp tutuştuğumuz gibi Ahmet Sargın’ın da Bozok – Kınık duyarlılığında olduğunu ve en yüksek derecede Yozgat Sevdalısı olduğunu biliyorum.
    Daha çok merak eden şiir dostlarına şiir coşkusuyla seslenerek, Türkiye Sevdası ile yine ben tanıtacağım tüm dünyaya dediğim bir can dostum SARGIN’ı yine kendi şiiriyle tanıtacağım Tanıtım Turizm Kültür Sanat Eseri TÜRKİYE SEVDASI şeref sayfalarında..
    Sağlık başarı ve şiirli ödüller diliyorum.
    Bir de;
    yüksek ücretle Yozgat Kent Konseyi Başdanışmanı olsun istiyorum.

    Şiiri YOZGAT SEVDALISI CAN SARGIN OZAN bir kaç kez dikkatlice okunduktan sonra..

    Yozgat Sevdalısı
    Can Sargın Ozan

    Kağıtla kalemdir, yazarın dostu,
    Yozgat sevdalısı, can Sargın ozan.
    Yarene, her daim serili postu,
    Yozgat sevdalısı, can Sargın Ozan.
    ..
    Durmadan yazıyor, güçlü kalemi,
    Kalemi susarsa, artar elemi,
    Bozok Gündemi’nde yazdı alemi
    Yozgat sevdalısı, can Sargın Ozan.
    ..
    İlini tanıtmak, oldu sevdası,
    Türk Halk kültürünü yaymak davası,
    Vatanı sevmektir, sözün alası,
    Yozgat sevdalısı can Sargın Ozan.
    ..
    Bağrına basarken, toprağı yurdu,
    Şair Yazarlar Birliğin kurdu,
    Bıkmadı, yıllarca Yerköy’de durdu,
    Yozgat sevdalısı, can Sargın Ozan.
    ..
    Seviyor şairi – aşık ozanı,
    Yüreğinde kaynar gönül kazanı,
    Baştacı ediyor, şiir yazanı,
    Yozgat sevdalısı, can Sargın Ozan.
    ..
    Herkesi büyüler, gülen yüzleri,
    Göreni sevdirir, tatlı sözleri,
    Kıvılcım saçıyor, yeşil gözleri,
    Yozgat sevdalısı, can Sargın Ozan.
    ..
    Bozok Yaylası’ndan geliyor bu ses,
    Bütün yurtta onu tanıyor herkes,
    Sesiyle şiire, katıyor nefes,
    Yozgat sevdalısı, can Sargın Ozan.
    ..
    Kitap okumaktı, bir tek emeli,
    İlkokul öğretmeni attı temeli,
    İnsana yetmeli, güzel ameli,
    Yozgat sevdalısı, can Sargın Ozan.
    ..
    Çalışalım, kalpten silelim pası,
    Çaresiz oturmak, gönülün yası,
    Kümbet Ovası’nda güllerin hası,
    Yozgat sevdalısı can Sargın Ozan.
    ..
    Ahmet Sargın olur kurban canlara,
    Selam, vatan için akan kanlara,
    Türk tarihinden şan, katıp şanlara,
    Yozgat sevdalısı, can Sargın Ozan.
    ..
    Ahmet SARGIN / YOZGAT

  8. Hikmet OKUYAR said

    FATSA’ DA BİR BAHAR AKŞAMI ŞİİR / Hikmet OKUYAR

    Ordu ilinin kültür sanat etkinlikleriyle ünlü ilçelerinden Fatsa’da kültür sanat etkinliklerine bir yenisi daha ekleniyor.

    Fatsalı Şairler Şiir yorumcuları ve Aşıklar Topluluğu Başkan Yardımcısı Şair Şiir Yorumcusu Gülay Abu başkanlığındaki tertip komitesince FATSA’DA BİR BAHAR AKŞAMI ŞİİR ŞARKI TÜRKÜ GECESİ tertiplendi.

    Şiir sevgisinin çok yaygın olduğu, ŞİİR YORUMCUSU gençlerin çok teşvik gördüğü Fatsa’da 09 Mayıs 2010 Pazar günü Fatsa Halk Eğitim Merkezi’inde tertiplenecek geceye Ordulu şairlerden Gökhan Akçiçek, şiir ve türküleriyle Deniz Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden Uğur ve İsmet, müzik öğretmeni Cüneyt Özçelik, Hasan Gençay, Ömer Özkurt, Mustafa Şadi, Tarık Dursun, Ergin Uluçay ve Çağatay Topçu ve birçok şiir şarkı türkü dostu katılacak.

    Kim Vurduya Gitti Bu Yürek ile Bu Şehrin Çocukları gibi birçok şiiriyle Fatsa ve çevresinde sevilip ünlenen; Şüsiyad Başkanı Şair Yazar Gazeteci Hikmet Okuyar imzalı Kardeniz Sevdası, Türkiye Sevdası isimli tanıtım turizm Kültür sanat eserlerinin tanıtım sayfalarında yer alan şiirleriyle de ünü Türkiye geneline yayılan Gülay Abu’nun bu kültür sanat etkinliği; Fatsalı kadınlar, veliler ve şiir şarkı türkü dostları tarafından memnuniyetle karşılandı.

    Fatsa’da bir Bahar Akşamı Şiir Şarkı Türkü Gecesi’nin sunuculuğunu üniversite öğrencilerinden Şiir Yorumcusu Neslihan Akar yapacak.

    Gecede özel yetenekli FATSALI ŞİİR YORUMCUSU gençler özellikle FATSALI ŞAİRLER tarafından yazılmış şiirleri sunumlarıyla ön plana çıkacaklar kendilerini daha iyi tanıtma fırsatı bulacaklar.

    Fatsa Bir bahar Akşamı Şiir Şarkı Türkü Gecesi ile ile ilgili bir mesaj yayınlayan Fatsaşat Başkanı Şair Hasan Gençay; gecenin çok anlamlı ve etkin olması için, salonu tıklım tıklım doldurmak için ailece şiir ve türkü dostu bütün sanatseverleri Fatsa Halk Eğitim Merkezi’ne beklediklerini söyledi.

    Şair Şiir Yorumcusu Gülay Abu başta olmak üzere ” Şiire Sevgi Şaire Saygı, Şiir Yorumcusu şiir dostlarına ve şiir kitaplarına daha çok ilgi sanata değer ” özdeyişinden hareketle; kültür sanat etkinliklerine canlılık kazandıran Fatsalı şiir dostlarına teşekkür ediyoruz. Kaymakamlık ve Belediye yöneticilerine maddi ve manevi katkıları için teşekkür ediyoruz.

    Ordulu Eğitimci Şair, Şair Cemile Düzgün, Fatma Gürsoy Hazinadar, Ünal Yıldırım gibi Ordulu şairlerin de bu gece vesilesiyle veya başka etkinliklerde Fatsa’ya gelip şiir sergisi açmalarını imza günü yapmalarını Fatsa Şiir Atölyesi çalışmalarına katılmalarını istiyoruz.

    Ordu ve ilçeleri için faliyet gösteren tv radyo gazete ve dergi yayın ekibinin bu çok önemsediğimiz ve yankısı meydanlara vuracak olan şiir müzik şarkı türkü etkinliğini mutlaka ilgi alanlarında bulundurmalarını diliyoruz

  9. Hikmet OKUYAR said

    7 GÜN 7 GECE ŞEBİNKALE ŞİİR ŞENLİKLERİ
    PROĞRAMI belirlendi..

    Türkiye genelinde geleneksel olarak tertiplenen 13. Hikmet Okuyar Ödülü Şiir Yarışması’nın ödül töreni 19 Mayıs 2010 günü saat 11.00 de Şebinkarahisar Kalesi Tanıtım Turizim Külrür Sanat Etkinlikleri alanında yapılacak.

    Kelkit Vadisi’nin Cazibe Merkezinde; Şebinkale, Şebincevizi, Şebindutu, Şebingülü, Şebinbülbülü ile ünlü Şiir Şenliklerinin Şöhretler Şehri Şebinkarahisar’da tertiplenecek 7 Gün 7 Gece Şiir Şenlikleri’nin proğramı belli oldu.

    14-21 Mayıs 2010 Tarihleri arasında tertiplenecek 7 Gün 7 Gece Şebinkale Şiir Şenlikleri tanıtım turizm kültür sanat etkinliklerine canlılık kazandırmak; Şebinkarahisar’ın, Kılıçkaya Baraj Gölü çevresinin; Kayabaşı, Dikmentepe, Dikmetaş, Ocaktaşı, Alişar, Altınçevre, Arslanşah, Gelinkaya, Kınık, Baltaşı, Ovacık, Saraycık, Çat Deresi,Totak, Eğribel Tepesi, Tamzara, Kütküt, Kadıoğlu, Köprübaşı, Altın Tepsi Ovası gibi ilginç mekanları yakından tanıtmak; Fatih, Atatürk, Abdi Beğ, Bayburtlu Zihni, Aşık Veysel, Mehmet Emin Yurdakul, Sıtkı Akozan, Coşkun Ertepınar, Mehmet Emin Ertem, Hasan Ali Yücel, Can Akengin, Aziz Nesin, Kemal Tahir, Hasan Tahsin Okutan, Mehmet Hayri Akyüz, Hüseyin Hüsnü Tekışık, Hüseyin Toygar, Vahit Kaya, Nurhayat Sakarya, Süleyman Bulduk, Murat Doludizgin gibi şiir ve edebiyat dostlarının şiir yazıp şiir okuduğu şiir sesinin bülbül sesine su sesinin ezan sesine karıştığı gizemli mekanlarda Şebinkarahsarlılar ile aynı havayı birlikte solumak için şiir güzelliğinde gerçekleştirilecek.

    yukarıda belirtilen 7 gün 7 Gece Şebinkale Şiir Şenlikleri süresi içinde;

    1-Şebinkarahisar Vilayet Meydanı’na, ŞebinKarahisar Cumhuriyet Meydanına Şebinkarahisar Atatürk Evi ve Müzesi bahçesine Şebingülü fidanı dikilecek.

    2 – Resmi kurumlar, stk temsilcileri, esnaf temsilcileri, medya kuruluşları ve halk temsilcileri ziyaret edilecek.

    3 – Abdi Beğ, İmam Abdullah Efendi, Hasan Tahsin Okutan, Mehmet Hayri Akyüz, Rafet Hancıoğlu, Mahmut Yeles dahil birçok ismin mezarları ziyaret edilecek ardında kalıcı hizmetler bırakarak ebedi aleme göç edenler için dualar okunacak.

    4 – Türkiye Sevdası isimli projeye kaynak oluşturmak için Türkiye genelinde tertiplenen 13. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması’nda dereceye girenler ile Şiire yoğun emek verenler ve öncülük edenlerden törende hazır bulunanlara ödülleri verilecek.

    5 – Mazeretleri ve ekonomik şartlar sebebiyle ödül törenine katılamayanlara ödüllerinin kargo ödemeli olarak gönderileceği duyurulacak.

    6 – Aşık, ozan, şair, şiir yorumcusu, şarkı türkü müzik resim karikatür fotoğraf tukunu çok özel yetenekli öğrenciler ve öğretmenler şiir kitapları ile ödüllendirilecek;birlikte hatıra fotoğrafı çektirilecek.

    7 – Şebinkarahisar Atatürk Evi ve Müzesi bahçesinde şiir sergisi açılacak imza günü ve şiir sohbeti yapılacak şiir atölyesi kurulacak, ŞEBİNKARAHİSAR BİR BAHAR AKŞAMI ŞİİR DİNLETİSİ düzenlenecek.

    8 – Gümüş Kaval Ses Yarışması kapsamında şiire ve yöre tanıtımına çok önemli katkılar sağlayan Kaval ustaları tanıtılacak ve ödüllendirilecek.

    9 – 7 Gün 7 Gece Şebinkale Şiir Şenlikleri kapsamında Aksu Şenlikleri ile yakından ilgilenilecek 2200 Rakımlı Eğribel Tepesi’sinde ressamların karikatüristlerin ve fotoğraf sanatçılarının çalışmaları izlenecek; Çobanlar Çeşmesi başında çobanlarla sohbet edilecek, Aksu’nun çıktığı mekanlarda şiirler okunacak Giresun Atapark’ta; İmza Günü, Şiir Sergisi, Şiir Sohbeti tertiplenecek ve Giresun Valisi Şiir Yorumcusu Mustafa Yaman’a 2010 Hikmet OKUYAR Şiire Üstün Hizmet Ödülü verilecek.

    HİKMET OKUYAR 2010 TÜRKİYE BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ kazanan aşık ozan ve şairler:

    1 – ADANA ve İlçeleri için yazdığı şiir ile ADANALI HARİKA UFUK ,

    2 – ARTVİN ve İlçeleri için yazdığı şiir ile NEVŞEHİRLİ DR. NEDİM UÇAR,

    3 – BURSA ve İlçeleri için yazdığı şiir ile ESKİŞEHİRLİ AŞIK NURŞAH – YOZGATLI AHMET SARGIN,

    4 – ÇANKIRI ve İlçeleri için yazdığı şiir ile MALATYALI KUL BAHRİ BAHRİ ÇAVUŞOĞLU,

    5 – ÇORUM ve İlçeleri için yazdığı şiir ile BAYBURTLU TARIK TORUN – YOZGATLI SALİM GÜLBAHÇE,

    6 – EDİRNE ve İlçeleri için yazdığı şiir ile SAMSUNLU HÜSEYİN MERTOL – EDİRNELİ NESİME DEMİRDÜVEN,

    7 – ELAZIĞ ve İlçeleri için yazdığı şiir ile ANKARALI SİNEM ŞANLI,

    8 – ERZİNCAN ve İlçeleri için yazdığı şiir ile NEVŞEHİRLİ SADİ TELTİK,

    9 – ESKİŞEHİR ve İlçeleri için yazdığı şiir ile EMİRDAĞLI RABİA BARIŞ,

    10 – GAZİANTEP ve İlçeleri için yazdığı şiir ile YOZGATLI OSMAN YÜKSEL,

    11 – KOCAELİ ve İlçeleri için yazdığı şiir ile SAKARYALI ABDÜLKADİR ARI,

    12 – MANİSA ve İlçeleri için yazdığı şiir ile AYDINLI ŞÜKRÜ ÖKSÜZ,

    13- MUĞLA ve İlçeleri için yazdığı şiir ile MUĞLALI İLKNUR MERSİN,

    14 – SİNOP ve İlçeleri için yazdığı şiir ile SİVASLI SABİHA SERİN,

    15 – SİVAS ve İlçeleri İÇİN YAZDIĞI ŞİİR İLE KIRŞEHİR GELİNİ ZÜBEYDE GÖKBULUT
    Hikmet Okuyar 2010 Türkiye BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ kazandı.

    İrtibat:

    Hikmet OKUYAR
    Şüsiyad Başkanı
    Gsm : 0530 885 38 97
    Cumhuriyet Meydanı /Şebinkarahisar
    Kitle İletişim : hikmetokuyar@hotmail.com

  10. Hikmet OKUYAR said

    2010 Şebinkale Şiir Şenlikleri

    ve ödül töreni yapıldı..

    ”Şiire sevgi, şaire saygı, şiir yorumcusu şiir dostlarına ve şiir kitaplarına daha çok ilgi sanata değer.” ilkesiyle; aşıkların, ozanların, şairlerin, şiir yorumcularının ve bağ bahçe üreticilerinin piri dünyaca ünlü Abdi Beğ aşkına; Bayburtlu Zihni ile Aşık Veysel muhabbetleriyle, Türkiye Sevdası isimli proje çalışmasına yeni bir boyut kazandırma adına Söğüt – Kınık – Bozok gizemliliğini Yeşilkapı gerçeğinde hala muhafaza eden Kelkit Vadisi’nin Cazibe Merkezi‘ndeki Şiir Şenliklerinin Şöhretler Şehri Şebinkarahisar‘da 40 Gün 40 Gece olarak planlanan ve 7 Gün 7 Gece Şebinkale Şiir Şenlikleri olarak tertiplanen etkinlikler; 14 – 21 Mayıs 2010 Tarihleri arasında yapıldı.

    01 – Nedim Uçar, ”Artvin” isimli şiiri ile
    02 – Harika Ufuk, ” Adana Sevdası ” isimli şiiri ile
    03 – Aşık Nurşah, ”Güzel Bursam Yeşil Bursam Can Bursam” ile
    04 – Ahmet Sargın, ” Gelin Görün Bursa’yı ” isimli şiiri ile
    05 – Bahri Çavuşoğlu, ” Çankırı Güzellemesi” isimli şiiri ile
    06 – Tarık Torun ” Çorum Rüzgarı” isimli şiiri ile
    07 – Salim Gülbahçe, ” Çorum Güzellemesi ” isimli şiiri ile
    08 – Nesime Demirdüğen, ” Elimde Aynalı Süpürge ” isimli şiiri ile
    09 – Hüseyin Mertol, ”Edirne” isimli şiiri ile
    10 – Sinem Şanlı, ” Elazığ – Harput ” şiiri ile
    11 – Sadi Teltik, ” Bir Başkadır Erzincan ” isimli şiiri ile
    12 – Rabia Barış, ” Eskişehir ” isimli şiiri ile
    13 – Osman Yüksel ” Gaziantep Güzellemesi” isimli şiiri ile
    14 – Abülkadir Arı, ” Kocaeli Özlemi” isimli şiiri ile
    15 – Şükrü Öksüz, ”Manisa Güzellemesi” isimli şiiri ile
    16 – İlknur Mersin, ”Dağların Ülkesi Karya” isimli şiiri ile
    17 – Sabiha Serin ” Sinop Güzellemesi isimli şiiri ile
    18 – Zübeyde Gökbulut ”Sivas Özlemi” isimli şiiri ile 2010 Hikmet Okuyar BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ kazandı.
    Kamu yönetcilerine, stk temsilcilerine, berberlerin temsilcilerine, kıraathane temsilcilerine, Muhtarlar Birliği temsilcilerine, İmam Hatipler Birliği temsilcilerine
    Şebinkarahisar Sevdası, Karedeniz Sevdası, Türkiye Sevdası ve Şiirlerle Şebinkarahisar isimli Hikmet Okuyar imzalı eserlerden armağan edilerek Okmeydanı‘ndan, Güvercinlik‘ten, Buzgeçe Duman ve Kınık‘tan başlayan etkinlikler Köprübaşı Şiir Sohbetleri; Tamzara, Kütküt, Kadıoğlu, Avutmuş ziyaretleri ile Abdi Beğ, Hasan Tahsin Okutan ve ardında kalıcı hizmetler bırakarak ebedi aleme göç eden Şebingülü dostlarına rahmet dualarımızı göndererek devam etti.
    Şebinkarahisar Vilayet Meydanı, Şebinkarahisar Cumhuriyet Meydanı ve Şebinkarahisar Meslek Yüksek Okulu Kültür Sanat Etkinlikleri Alanı, Şebinkarahisar Atatürk Evi ve Müzesi bahçesinde Şiir Yorumcusu Demet Bayraktar, Zehra Okuyar, Özge Iğdırlı, yöre türkücüleri İsmail Şenol, Gürsel Ekinci ve Remzi Gömürlü başta olmak üzere birçok şiir müzik beste şarkı türkü dostu ile sohbet edip Türkiye Sevdası armağan eden Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar; Atatürk Evi ve Müzesi bahçesinde Proje ile irtibatlı Afet Kırat, Aşık Nurşah, Rabia Barış, Harika Ufuk, Öngün Yıldırım, Latif Mahmat, Ahmet Şener, Hakkı Şener, Türkmenoğlu Aşık Mahrumi, M.Sdık Medin, Sabiha Serin, Aşık Reyhani, Dr. Nedim Uçar, Vahit Kaya, İbrahim Güleç, Ahmet Sargın, Salim Gülbahçe, Osman Yüksel, Sivaslı Ozan Zaralıcan, Zübeyde Gökbulut, Münevver Düver, Zehra Yılmaz, Şükrü Öksüz, Emine Usta, Hatice Opak, Bahri Çavuşoğlu, Radife Şen Kayaoğlu, Edirneli Nazo Şair Nazan Buğday, Hülya Sönmez, İlknur Mersin, Ayşe Paslanmaz, Şebingüllü Alyazmalı, Zübeyde Gökbulut, Hatice Umut, Fatma Arık Pampal, Nihat Çelik, Murat Doludizgin, Nevin Kılıç, İrem İşler, Şükrü Öksüz, Vahit Bulut, Alişarlı Nurhayat Sakarya, Osman Tekerci, Alaeddin İkican, İhsan Tekoğlu,Sinem Şanlı, Nevriye Uğurluel, Hasan Gençay, gibi aşık ozan ve şairlerin şiirleri bulunan 7 Gün 7 Gece Şebinkale Şiir Şenlikleri konulu karma şiir sergisi açtı.
    Şebinkarahisar Atatürk Evi ve Müzesi bahçesinde 16. Şebinkarahisar Bir Bahar Akşamı Şiir Dinletisi etkinliklerini de gerçekleştiren Okuyar; Yozgatşat Başkanı Şair Yazar Gazeteci Ahmet Sargın,Yozgatlı Şairler Salim Gülbahçe, Osman Yüksel, Nuh Şahin, Ankaralı Şair Sinem Şanlı, Adanalı Şair Şiir Yorumcusu Ressam Hatice Umut, Sivaslı Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Şair Yazar Sabiha Serin, Göreleli Şair Nihat Çelik, Fatsaşat Başkanı Şair Hasan Gençay, Şebinkarahisarlı Şair Bestekar Murat Doludizgin, Kırklarelili Şair Radife Şen Kayaoğlu şiirlerinden örnekler sundular. Aşıklar, ozanlar şairler ve şiir yorumcuları anısına Atatürk Evi ve Müzesi bahçesi girişine ŞEBİNGÜLÜ fidanı diken Yozgatşat Başkanı Ahmet Sargın, Yozgatlı Şairler Salim Gülbahçe, Osman Yüksel, Nuh Şahin, Adanalı Şair Ressam Hatice Umut, Tekşat Danışmanı Şair Şiir Yorumcusu Radife Şen Kayaoğlu, Siyşad Başkanı Şair Yazar Sabiha Serin, Şair Murat Doludizgin, Göreleli Şair Nihat Çelik, Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar, ve şiir dostları; esnaf ziyaretleri, gençlik ziyaretleri ve mezarlık ziyaretleri ile etkinliklere güç kattılar.
    19 Mayıs 2010 Tarihinde 2010 Hikmet Okuyar Kültür Sanat Ödülü almak için Şebinkarahisar’da hazır bulunanları Şüsiyad Başkanı Şair Yazar Gazeteci Hikmet Okuyar ”Şebingülü ile Günaydın Gülüm” diyerek; Şebincevizli Dut Pestili ve Fiskobirlik Fındığı ikramlarıyla karşıladı.
    13. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması‘ında 2010 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü kazanan 18 aşık ozan şairden ödül almak için Şebinkarahisar’a gelen Sivaslı Şair Yazar Sabiha Serin ile Ankaralı Şair Sinem Şanlı‘nın BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ, Şebinkarahisar Kalesi’nde; Ahmet Sargın, Osman Yüksel, Salim Gülbahçe’nin BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ de Şebinkarahisar Atatürk Evi ve Müzesi bahçesinde Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar tarafından verildi.
    2010 Hikmet Okuyar Şiire Üstün Hizmet Ödülü kazanan Hatice Umut, Hasan Gençay, Murat Doludizgin, 2009 Şiire Üstün Hizmet Ödülü kazanan Nuh Şahin, 2010 Hikmet Okuyar Şiire Teşvik Ödülü kazanan Nihat Çelik ödülünü ve armağanlarını yine Hikmet Okuyar‘dan aldılar.

    Ödül kazanan aşık ozan ve şairlere Şebincevizli tereyağlı katmer, Çökelikli, Tirebolu Çayı, Şebincevizli Un Helvası, Kınık Ayranı ve Çaykara Suyu ikram edildi.

    Ödül kazananlara Şebingülü, Türkiye Sevdası, Ödül Plaketi ve Belgeleri, Gökboncuklu bilezik, Tesbih ile birlikte çam sakızı çoban armağanı kabilinden Şebincevizli Dut Pestili, Fiskobirlik Fındığı, Fındıklı Yıldız Lokumu ve Çorum leblebisi, Şebincevizli Fındık Helvası verildi.
    Ödül Töreninden sonra19 Mayıs 2010 Günü Şair Yazar Gazeteci Hikmet Okuyar tarafından olarak Türkiye Yardım Sevenler Derneği‘nin bir salonunda geçici kurulan OKUYAR ŞİİR KİTAPLARI MÜZESİ‘nin açılışı: 16. Şebinkarahisar Bir Bahar Akşamı Şiir Dinletisi sonrasında Dernek Başkanı Ayla Demirer, Yozgatşat Başkanı Eğitimci Şair Yazar Gazeteci Ahmet Sargın ile Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar tarafından açıldı.
    Açılışta Başkan Ayla Demirer ve ekip arkadaşlarına Şebingülü sunumlarıyla çok teşekkür eden Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar yaptığı açılış konuşmasında ” Başkan Ayla Demirer ile Şebinkarahisar Dernekçiliği yeni bir boyut kazanmıştır. Tanıtım günlerinde pikniklerde şenliklerde şölenlerde ” ŞEBİNKARAHİSAR KADINLARI” örneğini sergileyen ve bundan böyle Dünya Kadınlar Günü de Anneler Günü de çok farklı eylemler ortaya koyarak ekonomik ve sosyal canlanmanın yolunu açacak.Bu bakımdan Ayla Demirer gibi Şebingüllü Alyazmalı gibi Alişarlı Vatan Şairi Nurhayat Sakarya gibi Dilerli Ceviz Ana gibi öncü Şebinkarahisar Kadınları‘nı çok önemsiyorum” dedi.
    Okuyar, Şiir Kitapları Müzesi’nin açılışından sonra Şebinkarahisar Cumhuriyet meydanındaki Şairin Yeri‘nde kurulan ve Başkanlığını Şair Ahmet Sargın‘ın yaptığı Şair Abdi Beğ- Yurdakul Şiir Atölyesi çalışmasına ; Tekşat Danışmanı Kırklarelili Eğitimci Şair Radife Şen Kayaoğlu, Yozgatlı Şairler Osman Yüksel, Nuh Şahin ile Salim Gülbahçe üye olarak katıldı.
    Serbest ve vezinli şiir çalışmalarının aynı derecede teşvik edilmesi gerektiği vurgulanan Abdi Beğ- Yurdakul Şiir Atölyesi çalışmaları çalışmaları sırasında Şair Hikmet Okuyar‘ın tez olarak sunduğu Aşıklık ozanlık şairlik ve Şiir yorumculuğu; özel yetenek bilgi beceri yoğun emek isteyen ciddi ve saygın bir meslektir. Hikmet OKUYAR” özdeyişi tartışıldı değerlendirildi ve oybirliğiyle kabul edildi.
    Aksu etkinlikleri vesilesiyle 2200 rakımlı Eğribel Tepesi‘ne çıkarken 20 mayıs 2010 Günü Şebinkarahisar’ın vilayetliğinin elinden alındığının yıldönümü, şebinkarahisarlı Başöğretmen Hasan Tahsin Okutan’ın ölüm yıldönümü olduğunu dilek ve dualarla hatırlatan Okuyar; acılarla özlemleri yumak yapıp Eğribel Tepesi’ndeki Çobanlar Çeşmesinden dökülerek Karadeniz’e ulaşan Aksu’ya katacağını vugulayarak Tamzara’an çıkıp Cennet Yolu olarak bilinen ve Dünyaca ünlü Sivas Valisi Halil Rıfat Paşa zamanından beri ciddi ilgibekleyen Sivas Şebinkarahisar Giresun Vilayet Yolu‘na düşerken tamzaralı Şenol Çoban ile karşılaşan Okuyar, Dağların ve Çobanların Şairi ünvanıyla duygulu anlar yaşanmasına vesile oldu.Okul arkadaşı olduğunu farkedince daha çok heyecanlanan Okuyar, Şenol Çoban ile bir kez daha kucaklaştı ve Çoban’a Şebingülü, Şebincevizli Dut pestili ile Türkiye Sevdası armağan ederek sağlık mutluluk diledi.Eğribel Tepesine ulaştığında Çobanlar Çeşmesi‘nin başında Hikayeciler Fatma Çetin Kabadayı, Müberra Kevser Değer ve İlknur Mersin gibi gizemli ustaları ve hikaye kahramanını bir bir kez daha hatırlayan Okuyar; aşık ozan şair şiir dostları ile Bazı Şebinkarahisar Endüstri Meslek Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri şahitliğinde; duble yol çalışmalarından bir nebze haberdar olanlar ile en meşhur hesap uzmanları gelsin Eğribel Tüneli için çok basit bir maliyet hesabı çıkaralım da dünya alem görsün maliyet hesabı nasıl çıkarılıyormuş dedi ve Çeşme başındakilere Türkiye Sevdası ile Şebincevizli dut pestili verdi.Tamdere‘de esnaf ve halk temsilcileri ile Tamdere-Eğribel Yayla Şenlikleri konusunu da değerlendiren Okuyar; daha fazla duyarlılık beklediğini vurgulayarak arzularını kabarması için aksuya dökerek Giresun Atapark’a geldi. Türkiye Sevdası isimli PROJE içinde yer alan aşık ozan şairler adına; Kırklarelili Eğitimci Şair Şiir Yorumcusu Radife Şen Kayaoğlu ile birlikte Giresun Atapark’taki
    Çeşmenin yanında Türkiye Sevdası konulu karma şiir sergisi açtı.Serginin ilk ziyaretçisi Giresun Gazeteciler Derneği eski yönetim Kurulu Başkanı Giresun Müzik Dostları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yüksel oldu. Derneğin başarılı çalışmaları vesilesiyle 2010 Hikmet Okuyar Şiire Hizmet Ödülüne hak kazandığını bildiren Okuyar; ödülü Türkiye Sevdası Şebingülü ve Şebincevizli Dut Pestili ve Giresun Simidi armağanları ile Başkan Mehmet Yüksel‘e teslim etti. Sergideki şiirlerin büyük önem arzettiğini bundan sonra Atapark’ta daha geniş kapsamlı Karma Şiir Sergileri açacağını ve Giresun Bir Bahar Akşamı Şiir Dinletisi etkinlikleri tertipleyeceğini bildiren Okuyar; Giresunlu aşık ozan şair şiir yorumcusu bestekar müzisyen ressam karikatürrist, fotoğraf sanatçısı şiir dostları ile yakından ilgilendiğini; şiir yorumcusu elemanları bir adım öne çıkararak şiire güç kazandırmak istediğini vurgularken sergi ortamlarında özellikle de Giresun Atapark’ta Şiir coşkusu içinde Şair, Şiir Yorumcusu, Yazar Şaban Karakaya ve Giresun Uğur Dersanaesi Müdürü Faik Karakılıç ile buluştu. Sergiyi dikkatle Takip eden Şiir Yorumcusu Karakılıç‘a ödül belgesi, Şaban Karakaya‘ya da Türkiye Sevdası verdi.
    Giresun Valiliği, Giresun Belediyesi Sosyal İşler ve Kültür Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ile Kültür Sanat dostu şiirseven Giresunlular, üniversite lise ve ilköğretim öğrencileri ile Giresunlu medya mensuplarının duyarlılığına çok teşekkür ettiğini söyledi.13.Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması sonunda dereceye giren ve ödül kazanan aşık ozan şairleri bir kez de Giresun Atapark‘ta Şebingülü ile tebrik eden Okuyar; Ödül kazananlar ödüllerini teslim alıncaya kadar
    ilgi ve duyarlılık göstermeliler dedi.
    7 Gün 7 Gece Şebinkale Şiir Şenlikleri ve 13. Himet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması’nın Ödül Törenleri sonrasında Giresun Atapark‘ta bir değerlendirme konuşması yapan Hikmet Okuyar belirlediğimiz hedefe ulaştık.
    2010 Hikmet Okuyar ”Şiire Teşvik Ödülü”, ” Şiire Sevgi Şaire Saygı Ödülü” , ”Şiire Üstün Hizmet Ödülü” ve 2010 Hikmet Okuyar Birincilik Ödülü kazananlara tek tek tebriklerimi bildiriyor ödüllerini teslim alıncaya kadar telefon irtibatlı iletişimi sürdürmelerini istiyorum; Hikmet Okuyar Tanıtım Turizm Kültür Sanat Etkinlikleri adına duyarlılık gösteren tüm şiir dostlarına, yöresel ulusal ve uluslararası medya temsilcilerine, kamu yöneticilerine, muhtarlara öğretmenlere imamlara ve halk temsilcileri ile gençlik temsilcilerine Şebingülü sunumlarımla teşekkür ediyorum.” dedi.

  11. Hikmet OKUYAR said

    KIRŞEHİR GELİNİ ile SİVAS ÖZLEMİ

    2010 7 GÜN 7 GECE ŞEBİNKALE ŞİİR ŞENLİKLERİ için hazırlıklara başladığımızda bizi en çok heyecanlandıran; ödül törenine kimlerin gelebileceği hususunda idi.

    2010 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü kazananlar mutlaka gelmeli miydi ? Medya mensupları ödül töreninde hazır bulunmalı mıydı ?

    Ne, nasıl olmalıydı?

    En iyisini arzulayıp da elde edemedğimiz için üzülmeli miydik ?

    Yoksa bu organizasyon böyle mi sürmeliydi ?

    Ne yaparsak yapalım en iyisi böyle olacaktı..Ve tam da istediğimiz gibi oldu. Diyerek kendimize bahane mi uydurmalıydık ? Bu organizasyon da şenlik de tören de çok farklı bir ihtiyaçtan kaynaklanıyor du.Hiçbir organizasyonu örmek almıyor; hiçbir organizasyona rakip olmuyordu.7 Gün 7 Gece Şebinkale Şiir Şenlikleri tamamen 13. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarıması ile irtibatlı bir organizasyon.

    13. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması’nın sonuçlarını önceden açıkladığımız için Ödüllerin de nasıl teslim edileceğini, ödül törenlerine mazeretleri dolaysıyla katılamayanlara nasıl bir işlem yapılacağını duyurduğumuz için bizi şaşırtan bir durum olmayacaktı olmadı. Şöyle olsaydı böyle olsaydı diyenler çok güzel sürprizlerle karşılaştılar.

    Yazdıkklarımızın söylediklerimizin hepsi gerçek oldu.

    Suyumu ve ekmeğimi bölüşürüm dediğim dostlarım; keşke Şiir Şenliklerinin Şöhretler Şehri Şebinkarahisar’da bizlerle birlikte Atatürk, Fatih, Abdi Beğ, Bayburtlu Zihni, Aşık Veysel, Mehmet Emin Yurdakul, Hasan Ali Yücel, Orhan Şaik Gökyay, Arif Nihat Asya, Coşkun Ertepınar, Hasan Tahsin Okutan, Mehmet Emin Ertem coşkusu ile şiirli ortamlardaki havayı bir kez daha birlikte solusalardı.. dediklerim bizlerle devamlı gönül köprüleri kurdular.Hatice Bilgin Opak, Adanalı Harika Şair Harika Ufuk, Muğlalı Gizemli Şair İlknur Mersin gibi birçok aşık ozan şair şiir yorumcusu etkinliklerin her safhasında telefonla paylaştı coşkumuzu.

    Ödüllerini takip edenlere kargo ile ulaşım sağlanırken bir yandan da Türkiye Sevdası ile şiirleri yayınlanan ödül kazanmış isimler ve eserleri en iyi şekilde tanıtabilmenin gayreti içine girdik bu ödül töreni ile birlikte..

    2010 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü kazanan eserleri bir yıl süre ile Türkiye Sevdası ile tanıtmaya devam edeceğiz.

    Güzellemeleri paylaşacağız özlemleri yaşlı gözlerle yaşatacağız.

    Defalarca okuduğum, okudukça heyecanlanıp duygulandığım; duygulandıkça da yol hikayelerini hatırlayıp han duvarlarına dokunduğum yokuşlara tırmanıp yamaçlarda yuvarlandığım bir şiirin derinliğinde yüzerken titreyip kendime geldim bir kez daha..

    Aslen Sivaslı olan Kırşehir Gelini Şair Şiir Yorumcusu, Radyo ve Tv Şiir Proğramları Yapımcısı Yönetmeni Sunucusu Eğitimci Zübeyde Gökbulut imzalı Sivas Özlemi ile

    SİVAS ÖZLEMİ

    Çocuk denecek yaşta düştüm gurbet eline..
    Ne söylesem, ne yazsam bilmeyene hoş gelir.
    Kim ki sıladan ayrı, dokunmayın teline..
    Hasretin kıskacında yaşamak nahoş gelir.

    Sultanşehir Sivas’tı hasretine yandığım;
    Ve bağrında iki can canımdan öteydiler.
    Rüyalarda bekleyip, gelecekler sandığım..
    Gönül tahtıma ece, paşaydılar, beydiler.

    Kayseri toprağını çıkınca, usul usul;
    Heyecanım artardı böyleydi bunca sene.
    GEMEREK görününce başlardı bende fasıl..
    Düşerdi yanağıma damlalar tane tane.

    ŞARKIŞLA’ya gelince sormayın halim nice;
    Veysel’in sesi gelir, uzun ince bir yoldan.
    Bırakın dinleyeyim, usanmam gündüz gece..
    Yaradan razı olsun söz ustası o kuldan.

    Çalıştığım köyleri geçerken birer birer;
    Anılar dizilirdi önümde perde perde.
    Ağlamak ve sevinmek biribirine girer..
    Elmalı’dan şahlanan ya Alperen’im nerde?

    Taşlı Dere kıvrılır boynumda yılan gibi..
    Vuslatın hayaliyle tutup atasım gelir.
    Kül yetim dedikleri kimsesiz kalan gibi..
    Kilitli kapılarda aklıma yasım gelir.

    En nihayet görünür ana gibi öz diyar..
    Bir dağın yamacında süzülür nazlı nazlı.
    Sanki bir ses yükselir “Açılın” der kapılar..
    “Şaha gidelim gayrı “ YILDIZELİ Banazlı.

    Görmek kısmet olmadı KOYULHİSAR,GÜRÜN’ü
    Yeşili boldur derler, domatesi,üzümü.
    ZARA’dan bal geliyor, bak gerini gerini..
    Bırakın yıkayayım Tödürge’de yüzümü.

    HAFİK Gölü üstünde yapsam köy kahvaltısı;
    Kuşların cıvıltısı birbirine karışsa.
    Teknolojiye inat yakıversek matlısı..
    Pastırmalı madımak lavaş ile barışsa.

    ULAŞ kangalın yeri, refakat etse biri..
    Yol düşürüp KANGAL’a yem olsam balıklara.
    Bu vefalı yürekler oldu köpeğin pîri..
    Dere tepe vız gelir bakmaz kayalıklara.

    İMRANLI’yı beklermiş Gogi Baba Türbesi,
    Kimbilir kaç nesile beşik oldu bu belde.
    Bak uzaktan geliyor mavi trenin sesi..
    Yol alır Erzurum’a selâm var esen yelde.

    GÖLOVA yeni ilçe, AKINCILAR da öyle..
    ALTINYAYLA tanıdık görünüyor kasabam.
    “Eminem Türküsü”nü söyle Talibim söyle..
    Talibi Coşkun diye biri var. ” derdi babam.

    SUŞEHRİ’nde yükselir Balhatun minaresi,
    Maneviyat iklimi sarar cümle canları.
    Yaradanım dindirme arşa yükselen sesi..
    Aratma istikbale yaşanmış zamanları.

    DOĞANŞAR hayalimde, DİVRİĞİ düşlerimde..
    Sekizinci harika bezenmiş sînesine.
    Sılam gönlümde yatar, gurbet gözyaşlarımda..
    Diner mi bir gün dersin, konuk olunca sîne…

    Zübeyde GÖKBULUT / KIRŞEHİR

  12. Hikmet OKUYAR said

    ADANALI HARİKA ŞAİR HARİKA UFUK, ADANA SEVDASI İSİMLİ ŞAHESERİ İLE ŞEBİNKALE’DE BİR BİRİNCLİK ÖDÜLÜ DAHA KAZANDI..

    Özellikleri ve Güzellikleri ile Adana ve İlçeleri konulu 13.Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması sonucunda 19 Mayıs 2010 Günü Şebinkarahisar Kalesi’nde açıklanan ve ”Adana Sevdası” isimli şaheseri ile 2010 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü kazanan Çukurovaşat Başkanı Adanalı Harika Şair Harika Ufuk’un ödülü; 04.06.2010 Cuma günü K u ş a d a s ı ‘nda tertiplenecek sade bir tören ile Aydınlı Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Şair Şükrü ÖKSÜZ tarafından verilecek.

    ” TÜRKİYE OKUYOR ” kampanyasına ” Okuyar ” diyerek doğrudan yüzde yüz katkı adına Giresun, Şebinkarahisar Köprübaşı’nda Proje çalışması olarak hazırlanan Tanıtım Turizm Kültür Sanat Eseri Türkiye Sevdası için kaynak oluşturmak gerekçesiyle Türkiye genelinde geleneksel olarak tertiplenen Özellikleri ve Güzellikleri ile İllerimiz ve İlçeleri konulu 13. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması sonunda Adana Sevdası isimli şiiri ile 2010 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü kazanan Çukurovalı Şairler, Şiir Yorumcuları, Aşıklar Topluluğu ÇUKUROVAŞAT Başkanı Adanalı Harika Şair Harika Ufuk’un ödülü; Efeler Diyarı Aydın’ın Kuşadası ilçesinde tertiplenecek ödül töreni ile Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar adına Aydınlı Yazarlar ve Şairler Derneği Başkan Şükrü Öksüz tarafından verilecek.

    12. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması sonucunda da SERHAT KARS isimli şiiri ile 2009 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü kazanan Çukurovaşat Başkanı Adanalı Harika Şair Harika Ufuk’un her iki ödülü de her iki şaheseri de Tanıtım Turizm Kültür Sanat Eseri Türkiye Sevdası tanıtım sayfalarında şiir müzik beste şarkı türkü dostlarına ve Harika Ufuk öğrencilerine arzedilmiştir.

    Adana ve İlçelerinde, Çukurova’da, Akdeniz Şiir Etkinlikleri’nde şiirin parlak geleceği adına Adana Sevdası ile yeni bir umut kaynağı olan hece ve serbest şiir ustası Adanalı Harika Şair; Türkiye Sevdası ile Canım Türkiyem eserinin coşkusuyla; Türiye genelindeki sevenlerinden, Balkanlar’da, Kafkaslar’da, Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinde ve Kıbrıs’da yoğun ilgi görüyor.

    ” Türkiye Okuyor ” kampanyasına ” Okuyar ” diyerek yüzde yüz katkı yapmak adına; Giresun Şebinkarahisar Köprübaşı’ında proje çalışması olarak hazırlanan Türkiye Sevdası’na kaynak oluşturmak gerekçesiyle Türkiye genelinde geleneksel olarak tertiplenen Özellikleri ve Güzellikleriyle İlimiz ve İlçeleri konulu 13. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması’nda 2010 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü kazanan ve Tanıtım Turizm Kültür Sanat Eseri TÜRKİYE SEVDASI tanıtım sayfalarında Adanalı Harika Şair Harika Ufuk imzalı ADANA SEVDASI isimli şiir:

    ADANA SEVDASI

    .

    Toros güzelleri amber kokuyor,

    Adana’mdan selam sana Türkiye’m!

    Gönül tezgâhında sevgi dokuyor,

    Adana’mdan selam sana Türkiye’m!

    *

    Bakü petrolünü akıtır Ceyhan,

    Ceyhan’a kardeştir eşsizdir Seyhan,

    İki kardeş konuk, Çukurova’m han,

    Adana’mdan selam sana Türkiye’m!

    *

    Meşhurdur Kozan’ın mandalinası,

    Bucak’ta yetişir meyvenin hası,

    Kozan yiğitleri, yiğidin ası,

    Adana’mdan selam sana Türkiye’m!

    *

    Karaisalı’mız merttir, kahraman,

    Düşmanı püskürttü, dedirtti aman,

    Tertemiz havası, suyu her zaman,

    Adana’mdan selam sana Türkiye’m!

    *

    Güzel ilçelerden biri Karataş,

    Taze, leziz balık pişsin olsun aş,

    Denizi şahane, bulamazsın taş,

    Adana’mdan selam sana Türkiye’m!

    *

    Yumurtalık dengin var mı dünyada?

    Kalesi denizde küçücük ada,

    Mavi sular, yeşil orman orada,

    Adana’mdan selam sana Türkiye’m!

    *

    Seyhan ilçemizde hoş olur seyran,

    Çukurova’mıza kim olmaz hayran?

    Misis’te içilir en güzel ayran,

    Adana’mdan selam sana Türkiye’m!

    *

    Tarih kokar Feke hem Saimbeyli,

    Serindir Aladağ ve Tufanbeyli,

    Misafirperverler hanımlı beyli,

    Adana’mdan selam sana Türkiye’m!

    *

    Gülek Boğazıyla Şekerpınarı,

    Pozantı’dan başlar Tekir’in karı,

    Çiçekli ovada bal yapar arı,

    Adana’mdan selam sana Türkiye’m!

    *

    Yüreğir ilçesi cennetten bahçe,

    Merkez Cami huzur verir gezdikçe,

    Ayetler Arapça, dualar Türkçe,

    Adana’mdan selam sana Türkiye’m!

    *

    İmamoğlu, Merkez şehrin incisi,

    Adana ülkemin hep birincisi,

    Harika gönlümün tek bir incisi,

    Adana’mdan selam sana Türkiye’m!

    .

    HARİKA UFUK /ADANA

    Not : İlçe sayısı 13 olan Adana’nın 46 Belediyesi, 550 köyü bulunmaktadır. 05.06.1986 tarihinde çıkarılan 3306 sayılı yasa ile Büyükşehir statüsüne kavuşmuştur. 28.10.1996 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile Osmaniye ilçesi Adana’dan ayrılarak İl olmuş, Adana’nın Kadirli, Düziçi, Bahçe ilçeleri Osmaniye’ye bağlanmıştır.

    İlçeler

    · Aladağ

    · Ceyhan

    · Feke

    · İmamoğlu

    · Karaisalı

    · Karataş

    · Kozan

    · Pozantı

    · Saimbeyli

    · Seyhan

    · Tufanbeyli

    · Yumurtalik

    · Yüreğir

  13. Hikmet OKUYAR said

    ŞAİRLER TEKİRDAĞ’DA BULUŞTULAR.. / Hikmet OKUYAR

    46.TEKİRDAĞ KİRAZ FESTİVALİ; 3 Ünlü Kemal’in Şöhretler Şehri Tekirdağ için çok heyecan verici etkinliklerden.
    Tekirdağlı, Edirneli, Kırklarelili Şairler, Şiir Yorumcuları ve Aşıklar Topluluğu mensupları ile görüşmelerimizde Özellikleri Güzellikeri ile Tekirdağ ve İlçeleri’nin tanıtımına; geleneksel olarak Trakya güzelliğinde yaşatılan şiir dinletilerinin şiir sohbetlerinin şiir atölyesi çalışmalarının daha kapsamlı daha etkin daha coşkulu bir duyarlılklarla sürdürülmesi şiir sergilerinin şiir kitapları imza günlerinin daha çok şiir sever kültür sanat dostu ile buluşturulması için 10 – 13 Haziran 2010 tarihlerini şiir yüklü duygularla değerlendireceğiz.
    Namık Kemal Meydanı’nda,Tekirdağ Vilayet Meydanı’nda, Namık Kemal Kültür Sanat Evi’nde.. Namık Kemal, Yahya Kemal ve Mustafa Kemal’in Tekirdağ güzelliğindeki paylaşımı gönlümüzde alevlenen şiir sevdasına her seferinde yeni heyecanlar katıyor.

    İlham kaynaklarımız yeni sevdalarla coşuyor.. Çağlıyor.

    Tekirdağ ve İlçeleri meydanlarında, parklarında bulvarlarında cadde ve sokaklarında yeni isimleri yeni eserleri şiir yüklü duygularla selamlarken şiirin gücünü şiir sevenlerle yaşatıyoruz..Yaşatacağız.

    29 Mayıs 2010 Tarihinde Kırkseder tarafından tertiplenen Kırklareli Şiir Dinletisi için etkinliğe katılıp Tekirdağlı Edirneli Kırklarelili aşık ozan şair şiir yorumcusu bestekar müzisyen saz ve ses sanatçısı şiir dostlarını bir şiir güzeliğinde ve saygınca birliktelik içinde görüp dinleyince çok duygulanmıştım.
    Kırklareli’ne Kırklarelili Hasan Öztürk, Radife Şen Kayaoğlu ve Hatice Opak Bilgin için verilmesi kararlaştırılan 2010 Hikmet Okuyar Şiire Üstün Hizmet Ödülü teslim için geldiğimde bir güzel organizasyonun içinde buldum kendimi.Heş şey şiir gibiydi.
    Plan ve proğram günler önceden hazırlanmıştı.
    Şiir etkinliğinin sunucusu Senal Göçer özel yetenekli ve şiir yorumcusu idi.Çok başarılı idi.
    Şiir dinletisinde yer alan konuşmaların ardından şair, ozan ve sanatçılar sırasıyla sanatsever dostlarla buluştu.

    Programda yer alanlar sırasıyla:

    Bektaş YAVUZ ( Şair-Ozan ) Lüleburgaz

    1- Bugün Bize Hoş Geldiniz Erenler 2- Toprak Ana

    Emre Çakmak ( Kırkseder Genç. Kol. Üye ) Kırklareli ( YÜZYILIN AŞKI )

    Coşkun Cengiz ( Kırkseder Genç. KoI. Üye ) Kırklareli ( BEN SENİ ULUSLARARASI SEVDİM )

    Emin Sezayi Kendi ( Kırkseder Üyesi ) Lüleburgaz ( LÜLEBURGAZ KONGRESi )

    Musa Ipek ( Kırkseder Üyesi ) Vize Soğucak ( 19 MAYIS-1919 ILK ADIM )

    Süleyman Kolcular ( Kırkseder Üyesi ) Kırklareli ( IKI GÖZÜM )

    Mustafa Bayraktar ( Kırkseder Üyesi ) KırklareIi ( NASIL METH EDEYİM BEN SENİ KIRKLARELİ )

    FUAT ERTUĞRAL ( Şair-Ozan ) Kırkseder Üyesi / Kırklareli

    1- O Yeşil Gözlerin Büyüler Beni 2- Kahpe Felek Sana Nettim Nevledim

    Alaeddin İkican ( Kırkseder Üyesi) Kırklareli (NE OLUR GEL)

    Nevzat Bilgiç / Edirne ( 19. ŞEHİTLER VE NİĞDELİ ETHEM )

    Özlem Ağırgan ( Ozan Ağacı Şiir Grubu / Edirne ( İDA’DAN KAZ’A )

    Sedai Kavrık / Namık Kemal Şiir Grubu /Tekirdağ ( SENSİZ YAŞAMAK )

    Savaş Erdem (Kırkseder) Kırklareli ( BANA BIR ŞARKI SÖYLE )

    Firdevs Büyükateş ( Kırkseder ) Kırklareli ( KIRKLARELI’M )

    Erdoğan Ertürk (Kırkseder) Pınarhisar / Evciler Köyü ( ÇİLE )

    HASAN ÖZTÜRK ( Şair – Ozan – Sanatçı – Bestekar )

    1-Yarsızım 2- Kırk Kimesne

    Erman Ulusoy ( Kırkseder) Kırklareli ( ENGELLERİ YIKIP DA GEL )

    Sebahaddin Şenpazar ( Kırkseder Kırklareli (GÜLMEK )

    Kıymet Güngüt ( Kırkseder ) Kırklareli ( ANA-KIZ )

    Enis Ilgar ( Kırkseder ) Kırklareli ( ESKI DOSTLAR )

    Mehmet Ağırgan ( Ozan Ağacı Şiir Grubu Başk ) Edirne ( BU ÜLKE BİZİM )

    Hatice Bilgin Opak ( Kırkseder ) Kırklareli ( YÜRÜYÜŞ )

    Hüseyin Unsal / Hayrabolu ( BEYAZ OLMAK ZORDUR GÜLÜM )

    RIFKI NİZAM

    Mahalli Halk Sanatçısı ( Muratlı / Tekirdağ )

    Mehmet Özbilen ( Kırkseder ) Kırklareli ( YARININ UMUTLARI )

    Aysel Tarcan ( Kırkseder ) Babaeski ( SÜRGÜN YÜREĞIM )

    Nalan Göknar ( Kırkseder ) Kırklareli ( AĞLADIĞIMA BAKMAYIN )

    Ilhan Özaltan ( Kırkseder ) Kırklareli ( TEK BAŞIMA )

    Halil Türkan ( Ozan Ağacı Şiir Grubu ) Edirne ( UMUDA DAYANIR )

    Recep Ümit Nişancı ( Namık Kemal Şiir Grubu ) Tekirdağ ( SERSERİ )

    FEHİM ALTUNAY ( Şair-Bestekâr )

    1- Böylemi Esecekti Son Günümde Bu Rüzgâr ( Hüzzam Makamında )

    2- Bu Ne Sevgi Ah, Bu Ne Istırap ( Hüzzam Makamında )

    SEVAL KOBA ( T.S.M. Sanatçısı )

    1- Akşam Oldu Hüzünlendim Ben Yine ( Uşşak Makamında )

    2- Her Mevsim Içimden Gelir Geçersin ( Uşşak Makamında )

    HASAN ÖZTÜRK ( Şair Bestekar Ses Sanatçısı )

    1- Kırklareli Yolları Parke Taşla Döşeli ( Türkü )

    2- Sarı Saçlım, Mavi Gözlüm

    Programın sonunda Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Başkur tarafından katılımcılara günün anlamına yönelik belgeleri takdim edildi.

    Proğramıın sonunda topluca hatıra fotoğrafı çektirmek için karelere girmek heyecanını yaşarken birçok şiir dostumuza; Tekşat şiir etkinliklerini; Tekirdağlı, Edirneli, Kırklarelili bazı şiir dostlarını çok yakından ilgilendiren tanıtım turizm kültür sanat eseri Türkiye Sevdası armağanlarımla merhaba deme şansını yakaladım.Önadım Gazetesi ile Yeşilyurt gazetesi temsilcilerini selamlama mutluluğunu yaşadım.Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ile bir güzel değerlendirmeyi birebir paylaştım.Aynı duyguları aynı heyecanı anı birliktelik coşkusunu çoğalta çoğalta duyura duyura haykıra haykıra 46.Tekirdağ Kiraz Festivali Etkinlikleri kapsamında ” ŞAİRLER TEKİRDAĞ’DA BULUŞTULAR ” dedirtmek adına Tekirdağ ve ilçelerinin tanıtımına Tekirdağ Sevdası ile katkıda bulunmayı yine ilke edindik görev bildik.Tekirdağ gönüllüleri gibi.

    Şebingülü sunumlarızla şiir yüklü duygularla.Ve 10-13 Haziran 2010 tarihleri arasında 46.Tekirdağ Kiraz Festivali coşkusunu 3 Kemal’in Şöhretler Şehri’nde şiirle şuurla yeniden yaşayıp yaştmak için Tekirdağ ve ilçelerinde olacağız ” ŞAİRLER TEKİRDAĞ’DA BULUŞTULAR ” dedirtmek için.

    Okuyar Kitle İletişim : hikmetokuyar@hotmail.com

  14. Hikmet OKUYAR said

    ŞİİRLERLE, ŞAİRLERLE, TEKİRDAĞ.. / Hikmet OKUYAR

    Şiir dostlarımızla birlikte Tekirdağ ve ilçelerinde kültür sanat etkinlikleriyle ilgili araştırmalarımızı sürdürürken, 46. Tekirdağ Kiraz Festivali etkinliklerini heyecanla takip ederken; Muratlılı Şair, Şiir Yorumcusu, Şiir Proğramları Sunucusu, Şarkı Türkü Yazarı Sedai Kavrık’ın ” Muratlı Hıdırellez Şenlileri açılışına yıldız yağdı..” başlıklı haber metnine rastladım.

    Konuya Tekirdağ ve çevresinde geliştirilerek yaşatılan şiir etkinlikleri penceresinden baktım.. Tekirdağlı Edirneli Kırklarelili Aşık, Ozan, Şair ve Şiir Yorumcusu dostların Trakya Kültür Sanat Etkinlikleri adına sergiedikleri sağlıklı birliktelikleri görünce çok mutlu oldum.
    Trakyalı Aşık, Ozan, Şair, Şiir Yorumcusu, Bestekar, Müzisyen, Ses ve Saz Sanatçısı, Medya Mensubu, Sanatsever Konuklar ile Proğram Sunucusu; gerçekten 3 Ünlü Kemal’in Tarih ve Kültür Şehri Tekirdağ’da

    şiir güzelliğindeki gelenekleri Trakya Sevdası ile yaşatmaya; Türkiye Sevdası ile gelecek nesillere aktarmaya kararlı olduklarını şiir yüklü duygularla haykırıyorlardı sanki.. Tebrik ediyorum. Haberi; Trakya, Marmara ve Türkiye gelenlindeki şiir dostlarıyla, kültür sanat dostlarıyla paylaşıyorum.

    ” Muratlı Hıdrellez Şenlikleri Açılışına Yıldız Yağdı..

    Bu yıl 32.si düzenlenen Geleneksel Muratlı Hıdrellez Şenlikleri’ nin ilk gecesine; İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Muratlı, Şarköy, Malkara, Hayrabolu, Lüleburgaz ve Çorlu’ nun Ulaş Beldesi’nden çok sayıda saz ve sanatçısı sanatçı ile aşık ozan şair ve şiir yorumcusu katıldı.
    Sunuculuğunu Muratlılı Şair, Şiir Yorumcusu, Şarkı Türkü Yazarı Sedai KAVRIK’ ın yaptığı şenliğin açılış gecesine; Muratlı Kaymakamı Yakup TAT, Muratlı Belediye Başkanı Nebi TEPE, Muratlı Garnizon Komutanı İsmail KUŞSAN, Muratlı Emniyet Amiri Hasan AVCI, Muratlı DSP İlçe Başkanı Recep ÇAVUŞOĞLU, Tekirdağ Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Sıtkı KARSLIOĞLU, çok sayıda medya mensubu ve santsever vatandaş katıldı.

    Türk sanat müziği, Türk halk müziği, popüler müzik ve fantazi müzikten eserlerin seslendirildiği şenlikte, Fevzi KURTULUŞ, Ruhi Kaan BİRKALIR, Veysel YALVAÇ gibi ünlü bestekar ve ses sanatçılarının yanısıra Fehmi ALTUNAY, Engin AÇIK, Vildan ALANAT, Fuat ERTUĞRAL, Rıfkı NİZAM dan oluşan yerel sanatçıların söyledikleri şarkı ve türkülerle coşan Muratlılılar, Tekirdağ Namık Kemal Şiir Grubu, Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği Şairleri (KIRKSEDER), Edirne Ozan Ağacı Şairleri :(Belkıs Yıldız ERK, Fedai KAVRIK, Alaeddin İKİCAN, Erman ULUSOY, Metin BARBAROS, Hüseyin ÜNSAL (Neferi) ‘ın şiir yorumlarını büyük bir ilgi ve beğeniyle dinlediler.

    Ayrıca Semih BİRKALIR, Recep Ümit NİŞANCI ve Ümran Özgür ÇUHACI da geceye katılan şair ŞEREF KONUĞU ŞAİRLER arasında yer aldılar.
    Muratlı Belediye Başkanı Nebi TEPE’ nin sahneye çıkarak sanatçı Fevzi KURTULUŞ’ a bir şarkıda eşlik etmesi günün unutulmaz enstanteneleri arasına girdi. Gece, Muratlı Belediye Başkanı Nebi TEPE’ nin, günün anısına düzenlenmiş olan teşekkür plaketlerini katılımcılara taktimiyle son buldu.”

    Netice itibariyle Tekirdağ, Edirne, Kırklareli ve ilçelerinde benzer kültür sanat etkinliklerinin kaydadeğer olduğunu düşünerek paylaşırken Şiirlerle Şairlerle Tekirdağ; 46 Tekirdağ Kiraz Festivali ile bütünleşince de daha çok ilgi uyandıracak.

    Tüm Trakyalı Şiir Yorumcusu canlarımızın aşık ozan ve şairlerimizi daha yakından takip etmeleri ve eserlerini MP3 lerle yorumlayıp paylaşmaları dileğiyle..

    Selam Sevgi Saygı

    Hikmet OKUYAR
    Şair Yazar Gazeteci
    hikmetokuyar@hotmail.com

    Not : Kırk yıl hayal ettikten sonra 19 Mayıs 2010 Günü Şiir Şenliklerinin Şöhretler Şehri Şebinkarahisar’da açılışını yaptığımız OKUYAR ŞİİR KİTAPLARI MÜZESİ / ŞEBİNKARAHİSAR için
    imzalı ŞİİR KİTABI veya Fotoğraflı İmzalı Çerçeveli ŞİİR gönderilmesini istiriyoruz.

  15. Hikmet OKUYAR said

    TEKİRDAĞ ŞİİR ETKİNLİKLERİ İZ BIRAKTI..

    ” Tekirdağlı, Edirneli, Kırklarelili Şairler, Şiir Yorumcuları ve Aşıklar
    Topluluğu TEKŞAT mensubu şiir dostlarımızla 46.TEKİRDAĞ KİRAZ FESTİVALİ
    kapsamında 3 Ünlü Kemal’in Şöhretler Şehri Tekirdağ’da buluşmayı
    arzuladığımızı aylar öncesinden dillendirmiş hatta 14 Şubat Sevgililer Günü
    İstanbul Tüyap Turizm Fuar Merkezinde, 19 Mayıs 2010 Günü 7 Gün 7 Gece
    Şebinkale Şiir Şenliklerinde 29 Mayıs 2010 Günü Kırkseder Şiir Dinletisi
    etkinliklerinde yakın çevremizdekilerle paylaşmıştık.” diyen Tekşat Başkanı
    Şair Yazar Gazeteci Hikmet Okuyar;

    ” Tekirdağ Vilayet Maydanı’nda, parklarda, bulvarlarda, cadde ve
    sokaklarda; öğrencilerle öğretmenlerle esnaf ve halk temsilcileriyle resmi
    ve özel kurumların yetkilileriyle, bağ bahçe üreticileriyle, stk
    temsilcileriyle, turizm firmalarının işletme sorumlularıyla ve medya
    mensuplarıyla şiirli sohbetler ve uygun ortamlarda tanıtımlar yapacağımızı
    Tekirdağ Güzellemesi, Trakya Sevdası, Türkiye Sevdası ile Tekirdağ ve
    ilçelerinin tanıtım turizm kültür sanat etkinliklerine katkıda bulunmak
    destek olmak istediğimizi vurgulamak için kendi imkanlarımızla yollara
    düştüğümüzü bir kez daha kanıtladık.

    Tekirdağ ilçelerinde şiir dostlarımıza Şebingülü sunumlarımızla selamlarımız
    saygılarımız samimiyetle iletildi. ”Şairler Tekirdağ’da Buluştular”
    dedirtmek için armağan olarak verip dağıttırdığımız şiirler geniş yankı
    buldu.Simtçiler ayakkabı boyacıları öğrenciler deniz kenarlarında ve
    parklarda günün güzelliğini festivalin coşkusunu paylaşanlar bizlerle de
    şiir coşkusunu paylaştılar.” dedi.

    12 Haziran 2010 Cumartesi günü büyük buluşma adına İstanbul Seyahat, Metro
    Turizm ile Tekirdağ merkezine ulaşan kültür sanat dostları çarşı pazar turu
    yapıp Tekirdağ Köftesi Tekirdağ Kirazı yemek için çevreye dağılırken Tekşat
    Başkanı hikmet Okuyar danışmanları Kırklarelili Eğitimci Şair Radife Şen
    Kayaoğlu ve Şebinkarahisarlı Şiir Yorumcusu Egitimci Nevin Deliktaşlı ile
    Tekirdağ Beldiyesini ziyaret edip Basın halkla İlişkiler Müdürlüğü ile
    Kültür Müdürlüğü yetkililerine içinde Tekirdağlı, Edirneli, Kırklarelili
    şair, şiir yorumcusu ve aşık kültür sanat dostlarıyla da çok yakından
    irtibatlı olan Tanıtım Turizm Kültür Sanat Eseri Türkiye Sevdası verdi.
    Okuyar ve Danışmanları tarihi mekanlarda İnan Gazetesi Sahibi Cahit ÇELEBİ
    ve ekibini ziyaret ederek Tekirdağ medyasına Tekşat şiir etkinliklerine
    gösterdikleri ilgi için teşekkürlerini bildirdi. Aynı mekanlarda Namık Kemal
    Üniversitesi,Tekirdağ Anadolu Lisesi ve Tekirdağ Namık Kemal Lisesi’nin
    şiirseven öğrencileriyle şiir sohbeti yaptı. ” Türkiye Okuyor ”
    kampanyasına ” Okuyar ” diyerek yüzde yüz katkı için Hikmet Okuyar
    tarafından Giresun Şebinkarahisar Köprübaşı’nda cddi saygın ve ilginç bir
    proje çalışması olarak hazırlanan Türkiye Sevdası sayfalarında eserleriyle
    yer alan aşık, ozan ve şairlerden Vahit Kaya, Amasyalı Afet Şair, Ahmet
    Sargın, Salim Gülbahçe, Osman Yüksel, Zübeyde Gökbulut, Harika Ufuk, Bahri
    Çavuşoğlu,Tarık Torun, Alaeddin İkican, Hasan Öztürk, Öngün Yıldırım,
    Şebingüllü Alyazmalı, Ahmet Şener, Hakkı Şener, Aşık Mahrumi, Ozan Saygınar,
    Cahide Ulaş, Nuran Sevim, Belkıs Yıldız Erk, Nevin Konuk, Müberra Kevser
    Değer, Sevim Aslanalp, Sadi Teltik, Mehmet Kahvecioğlu, Sevim Tüblek, Barış
    Okuyar, M.Sadık Medin, Gülşen Şenderin, Aşık Reyhani, Sibel Yüksel, Rabia
    Barış, Dr.Nedim Uçar, Aşık Nurşah, Hatice Opak Bilgin, Sivaslı Ozan
    Zaralıcan, Şöhret Taner Günsel, Abdülkadir Kalay, Abdulkadir Arı, Abdullah
    Baykuş, Hülya Sönmez, Zehra Yılmaz, Hüseyin Rasim Güler, Hasan Gençay, Ömer
    Özkurt, Ünal Yıldırım, Nermin Yılmaz Budak, Filiz Bayrak, Av Zehra Birsen
    Yamak, Münevver Düver, Hatice Umut, Sinem Şanlı, Mehmet Nuri Parmaksız,
    İbrahim Kurt, Murat Doludizgin, Gülay Abu, Fatma Onur, Necati Ocakçı,
    Nevriye Uğurluel, Emine Usta, Fatma Gürsoy Hazinedar, Edirneli Nazo Şair
    Nazan Buğday, Nesime Demirdüğen, Sedai Kavrık, Sabiha Serin, Nevin Kılıç,
    Hasan Apaydın, Atakan Şeniz, Emine Sonal, Halil Karacan, Bahri Çavuşoğlu,
    Latif Mahmat, Şükrü Öksüz, İlknur Mersin şiirlerinden örnekler sunuldu.
    İzmirli, Denizlili, Aydınlı, Muğlalı, Adanalı, Ispartalı, Antalyalı
    üniversite öğrencilerinin; aşok ozan ve şairlerimize ait Antalya, Manisa,
    Denizli, Aydın, Muğla, Adana şiirlerini okurken çok duygulandıkları
    görüldü. Şebinkarahisarlı Eğitimci Murat Deliktaşlı; Tekşat Şiir
    Etkinlikleri’nin çok farkı okduğunu Trakya kültür sanat çalışmalarına ışık
    tutacağını bildirdi.Tekirdağ Barosu avukatlarından Sadi Şen de aynı şiir
    ortamlarında kardeşi Eğitimci Şair Radife Şen Kayaoğlu ile buluştu ve ve
    hasret giderdi.
    Tekirdağlı, Edirneli, Kırklarelili Şairler, Şiir Yorumcuları ve Aşıklar
    Topluluğu Tekşat mensupları ile birlikteliğimizde türkiyenin dört bir
    yanından telefonlarla arayan şiir dostlarına ve Özellikleri Güzellikeri ile
    Tekirdağ ve İlçeleri’nin tanıtımına; geleneksel olarak Tekirdağ
    güzelliğindeTrakya Sevdası ile Türkiye Sevdası ile yaşatılan şiir
    dinletilerinin şiir sohbetlerinin şiir atölyesi çalışmalarının daha kapsamlı
    daha etkin daha coşkulu bir duyarlılklarla sürdürülmesi şiir sergilerinin
    şiir kitapları imza günlerinin daha çok şiir sever kültür sanat dostu ile
    buluşturulması için 10 – 13 Haziran 2010 tarihlerini şiir yüklü duygularla
    değerlendiriyoruz diyen Tekşat Başkanı Şair Yazar Gazeteci Hikmet OKUYAR;
    Namık Kemal Meydanı’nda, Zübeyde Hanım Parkı’nda,Tekirdağ Vilayet
    Meydanı’nda, Namık Kemal Kültür Sanat Evi ve Müzesi’nde.. Namık Kemal, Yahya
    Kemal ve Mustafa Kemal’in Tekirdağ güzelliğindeki paylaşımı gönlümüzde
    alevlenen şiir sevdasına her seferinde yeni heyecanlar katıyor. Bu gizemli
    ortamlarda köfte kiraz ve üzüm lezzetindeki şiir sevdasını; ustaların halk
    önderlerinin halk bilimcilerinin şanına uygun olarak Şebinkarahisar-
    Tekirdağ bağlamında Aşıkları ozanların şairlerin şiir yorumcularının ve bağ
    bahçe üreticilerinin Piri Dünyaca Ünlü Şair Abdi Beğ aşkına ve Bayburtlu
    Zihni Sivaslı Aşık Veysel Üstadların muhabbetleriyle daha da köklendirip
    sağlamlaştırıp geliştirip daha geniş kitlelere yaygınlaştıracaklarını
    söyledi.

    İlham kaynaklarımız yeni sevdalarla coşuyor.. Çağlıyor
    Tekirdağ ve İlçeleri meydanlarında, parklarında bulvarlarında cadde ve
    sokaklarında yeni isimleri yeni eserleri şiir yüklü duygularla selamlarken
    şiirin gücünü şiir sevenlerle yaşatıyoruz..Yaşatacağız. 29 Mayıs 2010
    Tarihinde Kırkseder tarafından tertiplenen Kırklareli Şiir Dinletisi için
    etkinliğe katılıp Tekirdağlı Edirneli Kırklarelili aşık ozan şair şiir
    yorumcusu bestekar müzisyen saz ve ses sanatçısı şiir dostlarını bir şiir
    güzeliğinde ve saygınca birliktelik içinde görüp dinleyince de duyduğumuz
    heyecanı Tekirdağ coşkusuyla yaşatmanın arzusunu da paylşamak için
    buralardayız diyerek duygularını kayda geçiren Tekşat Başkanı Okuyar; 12
    Haziran 2010 Günü Namık Kemal Evi ve Müzesi’ni ziyareti sırasında Müze
    bahçesinde Tekirdağ Saz ve Ses Topluluğu’ndan saygın bir grubun müzik
    ziyafetine katılarak bir mini konser dinlemiştir.Müzede Sekizinci Renk
    Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Sezai Kurt ile
    tanışıp Şiir Müze hakkında Gazete hakında Tekirdağ Kültür Sanat etkinlikleri
    ve Tekirdağ Anadolu Lisesi’nin Kültür sanat faliyetleri, Basın Yayın Kulübü
    çalışmaları hakkında bilgi alan Hikmet Tekşat Başkanı Okuyar; özel
    yetenekli öğrencilerden Merve Güldane, Gizem Kahraman, Erdem Sümbülyakı,
    Tuğberk Sev, Gizem Öztoprak, Bengü Özkaya, Nazlı Kara, Merve Güldane ve
    ekip arkadaşılarının başarılarını tebrik ettiğini belirtti; Tekirdağlı Şiir
    yorumcusu öğrencileri ve öğretmenleri çok önemsediği ve birgün mutlaka tek
    tek tanışmak istediğini bildirdi.Müze Ziyareti ve Şiir sohbeti sonrasında
    Belediye Kültür Merkezi’nde Tekirdağ Belediyesi öncülüğünde tertiplenen
    Tekirdağ Şairler Şöleni’ne katılıp Prof Dr. İsa Kayacan ve Şair Nusret Turan
    başta olmak üzere bazı aşık ozan ve şair tanıdıklarla sohbet eden Hikmet
    Okuyar ve danışmanları Radife Şen Kayaoğlu Nevin Deliktaşlı; Belediye ve
    Valilik yetkililerine Türkiye Sevdası ile ”Şairler Tekirdağ’da Buluştular”
    isimli şiiri armağan ettiler.
    Saygı duruşu, İstiklal Marşı okunması bir şiir sunumu sonrasında Zübeyde
    Hanım Parkında Sedai Kavrık ve Tekirdağ ilçelerinden gelen Şiir dostları
    tarafından tertiplenen Tekirdağ Şiir Sohbetleri etkinliğine katılan Başkan
    Hikmet Okuyar ve Danışman Radife Şen Kayaoğlu, Tekirdağlılar’ın kültür
    sanat etkinliklerine büyük önem verdiğini büyük etkinliklerin valilik belediye stk ve kültür sanat öncülerinden oluşan bir tertip komitesince
    gerçekleştirimesinin ve meydanlarda halk ile birlikte paylaşılmasının çok
    daha sağlıklı olacağı fikrini desteklediklerini vurguladı.
    Şebinkarahisarlı Şiir Yorumcusu Eğitimci Nevin Deliklitaşlı ve ekibi
    Şebinkarahsar’dan getirdikleri şiir coşkusunu Tekirdağ Belediyesi Kültür
    Merkezi’ndeki şiir dinletisine dinleyici sıralarından aksettirdiler.
    Tekirdağ Otogarı’nda bir değerlendirme yapan Tekşat Başkanı Hikmet Okuyar;
    46. Tekirdağ Kiraz Festivali’ne Trakya Sevdası ile Türkiye Sevdası ile
    Tekirdağ güzelliğinde katkı yapmak isteyen aşık ozam şair şiir yorumcusu
    şiir dostları olarak destek vermek ve kültür sanat dostu tekirdağlılar ve
    Tekirdağ’da yaşayanlarla birlikte 3 ünlü Kemal’in Tarih ve Kültür Şehrinde
    şiiri solumak istediklerini görevlilerin ve halkın duyarlılığına da çok
    teşekkür ettiklerini söyledi.
    ” Şairler Tekirdağ’da Buluştular ” derken; Namık Kemal, Mustafa Kemal,
    Yahya Kemal coşkusu ve Şiir Sevdası ile ayrı bir heyecan duyduğunu
    vurgulayan Okuyar önümüzdeki süreçte şiir atölyelerde şiir günlerinde şiir
    sohbetlerinde 3 Ünlü Kemal’in Şiirlerini daha sağlıklı değerlendirme fırsatı
    bulacağız dedi.

    Şairler Tekirdağ’da Buluştular / Hikmet OKUYAR

    Tekirdağ’ı bir yazanlar,
    Veysel’ce diyen ozanlar,
    Şiir sırrını çözenler..
    Tekirdağ’da buluştular.

    Tekirdağ gündem olunca,
    Okuyar şiir dilince,
    Dostlarım davet alınca..
    Tekirdağ’da buluştular.

    Şiirseven, Yorumcular,
    Ormancılar, Tarımcılar,
    Simitçiler, Dürümcüler..
    Tekirdağ’da buluştular.

    Kirazın, köftenin yeri,
    Canlarım, canlı, diri;
    Alıp, sazlarla şiiri..
    Tekirdağ’da buluştular.

    Tekşat sarmış her yanları,
    Şiir gibi tüm günleri,
    Çalıp, sazın ustaları..
    Tekirdağ’da buluştular..

    Lafta kalınca düşleri,
    Bir telaş alır başları.
    Okundukça deyişleri..
    Tekirdağ’da buluştular.

    İkramlarından yiyenler,
    Şairliğ meslek sayanlar;
    Koş, yetiş bacım diyenler..
    Tekirdağ’da buluştular.

    Bulup, Kemal’in izini;
    Görenler tuttu sözünü.
    Sardılar, Abdi özünü..
    Tekirdağ’da buluştular.

    Hikmet OKUYAR
    Şüsiyad Başkanı

    Kumbağ /TEKİRDAĞ
    Okuyar Kitle İletişim : hikmetokuyar@hotmail.com

    NOT : Yazımına, 1999 da Tekirdağ Kumbağ’da başlanan şiir, 43. tekirdağ Kiraz
    Festivali etkinlikleri sırasında 15.000 adet bastırılarak dağıttırılmış; 46.
    Tekirdağ Kiraz Festivali kapsamında da yenilenerek şiir dostları ile
    yeniden paylaşılmıştır.

    Şiirde adıgeçen Abdi, aşıkların, ozanların, şairlerin, şiir yorumcularının
    ve bağ bahçe üreticilerinin Piridir; Giresun, Şebinkarahisar Kütküt
    Mahallesi doğumlu olan ve mezarı Avutmuş mezarlığında bulunan Abdi
    Beğ; Mustafa Kemal, Namık Kemal, Yahya Kemal gibi ünlü halkbilimcileri,
    halkönderleri tarafından da çok önemsenen çalışmaları ilgiyle takip
    edilmiştir.
    Dünyaca Ünlü Şair Abdi Beğ öldüğünde Karahisar-ı Şarki Sancağı Ağır Ceza
    Reisi idi.

    Mekanı Cennet Olsun. Hatıraları ve hizmetleri eserleriyle yaşasın yaşatılsın.O / H

  16. Hikmet OKUYAR said

    Şanlı Şair Şebinkale’yi Şenlendirdi..

    ” Elazığ-Harput ” isimli şiiri ile 2010 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü kazanan Beypazarlı Şanlı Şair Sinem Şanlı ödülünü 19 Mayıs 2010 günü Şebinkarahisar Kalesi’nde aldı.

    Özellikleri ve Güzellikleri ile Elazığ ve İlçeleri Konulu 13. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması’na ” Elazığ-Harput ” isimli güzellemesiyle Ankara’dan katılan Beypazarlı Şanlı Şair Sinem Şanlı yarışma sonucu yapılan değerlendirmede 2010 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü kazandı.

    Atatürk, Fatih, Bayburtlu Zihni, Namık Kemal, Yahya Kemal, Mehmet Emin Yurdakul, Aşık Veysel ve aşık ozan şair şiir yorumcusu bağ bahçe üreticilerinin Piri Dünyaca Ünlü Şair Abdi Beğ gibi halk önderleri halk bilimcileri tarafından çok önemsenen Şiir Şenliklerinin Şöhretler Şehri Şebinkarahisar’da 14 -21 Mayıs 2010 tarihleri arasında geleneksel olarak tertiplenen 7 Gün 7 Gece Şebinkale Şiir Şenlikleri kapsamında aşık ozan ve şairlere birlikte ödül töreni için Türkiye’nin dört bir yanından Şiir Sevdası, Şebinkarahisar Sevdası, Karadeniz Sevdası, Türkiye Sevdası ile Şebinkarahisar’a gelen Beypazarlı Şanlı Şair Sinem Şanlı 2010 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü’nü; Türkiye’nin 5 büyük ünlü kalesinden biri olan Şebinkkarahisar Kalesi’nde Şüsiyad Başkanı Şair Yazar Gazeteci Hikmet Okuyar’dan aldı.
    Birincilik Belgesi, Türkiye Sevdası, Şebingülü, Şebincevizli Dut Pestili ödülü gibi çamsakızı çoban armağanı ile ödüllendirilen Beypazarlı Şanlı Şair Sinem Şanlı; Elazığ-Harput şiiri ile tanıtım çalışmalarını Ankara Kalesi’nde, Beypazarı’nda, Elazığ ve İlçelerinde devam ettirecek ayrıca Şüsiyad tarafından tertiplenecek; karma şiir sergilerine imza günlerine katılacak.

    ELAZIĞ – HARPUT

    şafak söküyor dilimi,
    beni anlayacaklar ve ilimi,
    üç etekliğini giymiş HARPUT kalesi,
    taşlarını bir bir dökse,
    dökülür gökyüzü nazenin,
    güneşi doğum sancısında,
    adaklarım tuttu ARAP BABA türbesinde,
    ellerimi duasında göğe çıkarken görmüşler,
    yağmuru ondan bilmişler,
    kuracağım gözlerime KEBAN ı,
    aşarsa haddini,
    tutulacağım ismi konmamış bir geceye,
    lal olduğunu unutuverip,
    içinde onca kelebek tutarken,
    tersinden öpmüşler,
    şiirin yumuk yumuk ellerini de,
    maden yatağına BAKIR filizini gelin edip,
    zengin bir düşe düşebilirdi de aşk,
    sonbaharı yaprak yaprak KURUT muşum,
    bir ilahi çeşnisinde,
    kendi kendimi yiyeceğim,
    HAZAR sız yüreğime bir güvercin kondurup,
    maviyi yeşille barıştırabilirsem,
    turkuaz kalacağım daima,
    şiirlerimi akşamlara taşıyacağım,
    tarihe borcumu ödeyebilirsem ellerimle,
    yaşlarınızı toplayıp gidip göl olacağım daha,
    kurbağalarından öpüp masalların,
    suyu küçüklere sunup,
    ele avuca sığmadan sözü alacağım,
    söz verdim…
    su gibi AZİZ olsun diye,
    inciler döktüreceğim dökmeden ellerimde,

    sinem de bir tutuşmuş yanmış türkü,
    bu bahar değilse öbürkü,
    türkülerimi çağırdım şiirime,
    yine söyleneceğim…. aklı karışık saç tellerimde,
    tünemişse umut,
    ÇAYDA ÇIRA ile mumları söndürmeyin,
    yatsıya kadar yanan yalan değildi ki aşk,
    karanlıktan korkan gözbebeklerimi,
    çırak vereceğim zamana,
    bir dileğim daha var tutacağım ellerinizden,
    yıldız gibi…
    çıra gibi tutuşsam yüreğimle,
    ay tutulur mu bana?
    HALAYım geldi el ele tutuşsak, büyüyeceğim,
    düşe kalka düşümden yana,
    sakız ağacının gölgesindeki çedene ,
    anlatılmaz nedene,
    yudum yurdum hatırımda hatrı kalan HARPUT,
    bağladım yüreğimi yüreğine çaput,
    çözemiyorlar…
    leblebi tozunu yuttuğum kaldırımlardan,
    ıslıklarıma konacak serçe parmağım,
    bir AĞIN çağını yaşayacakken,
    tunç kafiyelerine kafi gelen tunç bileklerim,
    tunç çağından şiirimi çalıp çalıp kaçacak miladım da,
    BASKİLimle dağ başlarında avaz avaz,
    sesimi bulacağım geri dönerse,
    SİVRİCE dilimle ağzım kurumadan göle,
    biriktireceğim gözlerimi,
    kayıp gittiyse ellerimden kış,
    ayak izleri, takipte tutulacakken her alkış,
    iki nehir arası çatılmış kaşlarıma,
    sıcak kollarını açtıysa ARICAK,
    kavuşuyorduk sabaha,
    peri çayı nın kenarındaki ilham perisinden,
    dinleyeceğim şiirlerimi fısıl fısıl,
    duyar mısınız? benden önce,
    kafakoçanımı sormasın KARAKOÇAN,
    güneşten önce doğdum ben bu topraklara,
    toplayın hasadımı,
    ırgat bir PALU dan,
    faylarımdan önce kırık düşlerimle,
    mücadele eden KOVANCILAR,
    madem ki MADEN dik,
    niye bulamadılar hala bizi?
    ALACAKAYA, ölesim tuttu mermerini görünce,
    bir mezar taşında bekletmekteyim fatihamı,
    öldüm öldüm dirildim…
    okumadan geçme dudaklarımı,

    kerpiç gibi sallamayın ellerimi,
    daha da büyümesin ayrılık,
    can evin yıhıla diyen deyimlerinize birşey deyim,
    can çıhmadan huy çıkmaz atasözlerimden,
    kırıldım düşlerime pencere ardından,
    nazar değdiyse yer çatlağıma,
    sözlerimin zelzelesinde kalacak gözlerim,
    yollara düşen hasretin güvercini posta,
    sabahsız uykularımdaki lodosta,
    rüzgarın şiddetini ölçeceğim,
    yanımdan usulca geçip gittiyse,
    rüzgargülü gibi başımı döndürmemeliydi bu sevda,
    dönecektim oysa,
    rüyalarıma söyleyin erkenden çıkıp gelmesin bir daha,
    gitmeyin… dönmeyecekseniz görmeyeceğim rüyalarınızı,
    azıklarınızı alın yanınıza,
    yazık etmeyin…
    GAKKOŞ şivesiyle yol ağzıyla konuşacağım,
    ösgemek gözlerimi götürdünüz ardınızdan,
    daldıkça umutlanıyorlar,
    ağzım dolu dolu susarken,
    ikna çabasıyla çağrılan ellerim,
    ben de tarihe gittim belki dönemem geri,
    iç savaşım kendimle…
    kollarıma aldım, yine kaybedeceğim yüreğimi,
    FIRAT ı DİCLE ye kavuştura kavuştura,
    kendi aşkımı hasretle savuşturacağım.

    Beypazarlı Şanlı Şair Sinem Şanlı / ANKARA

  17. Hikmet OKUYAR said

    Sivas Sevdası ile Sivas Özlemi / Hikmet OKUYAR

    Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kısa adı SİYŞAD olan “ Sivas Yazarlar ve Şairler Derneği ”nin birlikte hazırladığı “ BİR BULUT BİN DAMLA ŞİİR ŞÖLENİ ”nin 26 Haziran 2010 Cumartesi günü Sivas Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacağı bildirilmiş; Bir Bulut bir Damla Şairler ve Şiirleri Antolojisi tanıtımın da aynı ortamlarda yapılacağı duyurulmuş.
    Özellikle tertip komitesinde yer alan üyelere tek tek teşekür ediyorum. Antoloji çalışmalarının başladığı günlerden itibaren gelişmeleri duyarlılıkla takip ettim ve özellikle şölene katılacak olan bazı aşık ozan şair şiir dostları ile yaptığım konuşmalarda ” Sivas ilçelerindeki il dışındaki yurt dışındaki SİVASLI AŞIK OZAN ŞAİR ŞİİR YORUMCUSU canların daha çok önemsenmesini Sivas’taki binlerce yıllık aşıklık ozanlık geleneğinin Sivas ve İlçeleri’nde güçlendirilerek yaşatılmasının fedakarlığını yeniden ortaya koymalıyız ve hissettirmeliyiz. ” dedim.

    Sivas Bir Bulut Bin Damla Şiir Şöleni Sunucusunun; Sivaslı Şair, Şiir Yorumcusu Nevin KILIÇ olduğunu öğrenince umutlarım daha da yükseldi.Şölenin uyandıracağı ilgi Sivas Belediyesi duyuruları ile özellikle de Sivaslı aşık ozan ve şairlerin eş dost ve akrabalarının katılımı ile birkaç misli fazla olacağına inanıyorum.Organizasyonda Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün rol üstlenmesi SİFAHOD mensuplarının da, şiir müzik şarkı türkü ile irtibatlı diğer Sivaslı stk temsilcilerinin de organizasyonun ilgi alanında bulunduğunu müjdeliyor.
    Proroğrama bakıldığında Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi ile Siyşad yanında konunun ehemmiyetine samimiyetle Sivas saygınlığında ve şiir yüklü duygularla yaklaşan Sivaslı aşık ozan şair ve şiir yorumcusu canların katkıları da göğsümüzü kabartıyor.
    Öncelikle Sivas ve ilçelerindeki ve Sivas ili dışındaki Sivaslılar’ın etkinliklerin başından beri ilgi alanında bulundurulması Sivas’taki aşıklık ve ozanlık mesleğine duyulan ilgiyi daha da yoğunlaştıracak; usta çırak münasebetleri, saz kursları, şiir sohbetleri, şiir yorumculuğu, şiir atölyesi çalışmaları yeniden önemsenecek.
    Aşık, ozan, şair, müzisyen, bestekar, şiir yorumcusu, saz ve ses sanatçılarının birbirlerine olan ihtiyaçları daha çok artacak; bencillik, kıskançlık, çekememezlik, vurdumduymazlık ve nemelazımcılık gibi kötü huylar süratle terkedilecektir.

    Müzik eğlence proğramına odaklaşarak etkinliklere katılmaya hazırlananlardan; şiir atölyesi çalışmalarına şiir sohbetlerine daha çok yer vermelerini yaşadıkları ortamlardaki Bir Bahar Akşamı Şiir Dinletisi etkinliklerinden konu açarak gelecek yıllardaki organizasyonlara ışık tutmalarını bekliyorum.
    Sivas’ın tarih ve kültür mirası konaklarının birinde bir iki saatlik Sivas Şiir Atölyesi kurularak burada ” Sivas’ta Aşıklık ve Ozanlık Geleneği ”nin konuşulmasını; Usta çırak münasebetlerin ve saz kurslarının geliştirilmesinin değerlendirilmesini istiyorum.Organizasyonlarda müzik eğlence proğramları kadar önemseyerek şiir şölenlerine katılan aşık ozan şair şiir yorumcusu ustaların bilgisine ilgisine sunduğum ” Aşıklık, Ozanlık Şairlik ve Şiir yorumculuğu; özel yetenek, bilgi beceri ve yoğun emek isteyen ciddi ve saygın bir meslektir.Hikmet Okuyar Şüsiyad Başkanı ” imzalı tezimin tartışılmasını istiyorum.
    ” Şiire sevgi, şaire saygı, şiir yorumcusu şiir dostları ile şiir kitaplarına daha çok ilgi sanata değer.
    Hikmet Okuyar ” özdeyişimin daha yüksek sesle dillendirilmesini istiyorum.

    ÖZELLİKLERİ VE GÜZELLİKLERİ İLE SİVAS VE İLÇELERİ Konulu 13. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması sonunda 7 GÜN 7 GECE ŞEBİNKALE ŞİİR ŞENLİKLERİ kapsamında 19 Mayıs 2010 Günü Şebinkarahisar Kalesi’nde yapılan açıklamada 2010 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü alan
    Aslen Sivaslı olan Kırşehir Gelini Şair Şiir Yorumcusu, Radyo ve Tv Şiir Proğramları Yapımcısı Yönetmeni Sunucusu Eğitimci Zübeyde Gökbulut imzalı ” Sivas Özlemi ” adlı şiiri bir bulut bin damla yağmur şiir şöleninin coşkusunu yaşayanlarla ve tüm Sivaslı Yiğidolar ile paylaşıyorum

    SİVAS ÖZLEMİ

    Çocuk denecek yaşta düştüm gurbet eline..
    Ne söylesem, ne yazsam bilmeyene hoş gelir.
    Kim ki sıladan ayrı, dokunmayın teline..
    Hasretin kıskacında yaşamak nahoş gelir.

    Sultanşehir Sivas‘tı hasretine yandığım;
    Ve bağrında iki can canımdan öteydiler.
    Rüyalarda bekleyip, gelecekler sandığım..
    Gönül tahtıma ece, paşaydılar, beydiler.

    Kayseri toprağını çıkınca, usul usul;
    Heyecanım artardı böyleydi bunca sene.
    GEMEREK görününce başlardı bende fasıl..
    Düşerdi yanağıma damlalar tane tane.

    ŞARKIŞLA‘ya gelince sormayın halim nice;
    Veysel’in sesi gelir, uzun ince bir yoldan.
    Bırakın dinleyeyim, usanmam gündüz gece..
    Yaradan razı olsun söz ustası o kuldan.

    Çalıştığım köyleri geçerken birer birer;
    Anılar dizilirdi önümde perde perde.
    Ağlamak ve sevinmek biribirine girer..
    Elmalı‘dan şahlanan ya Alperen’im nerde?

    Taşlı Dere kıvrılır boynumda yılan gibi..
    Vuslatın hayaliyle tutup atasım gelir.
    Kül yetim dedikleri kimsesiz kalan gibi..
    Kilitli kapılarda aklıma yasım gelir.

    En nihayet görünür ana gibi öz diyar..
    Bir dağın yamacında süzülür nazlı nazlı.
    Sanki bir ses yükselir “Açılın” der kapılar..
    “Şaha gidelim gayrı “ YILDIZELİ Banazlı.

    Görmek kısmet olmadı KOYULHİSAR,GÜRÜN’ü
    Yeşili boldur derler, domatesi,üzümü.
    ZARA’dan bal geliyor, bak gerini gerini..
    Bırakın yıkayayım Tödürge’de yüzümü.

    HAFİK Gölü üstünde yapsam köy kahvaltısı;
    Kuşların cıvıltısı birbirine karışsa.
    Teknolojiye inat yakıversek matlısı..
    Pastırmalı madımak, lavaş ile barışsa.

    ULAŞ’ kangalın yeri, refakat etse biri..
    Yol düşürüp KANGAL’a yem olsam balıklara.
    Bu vefalı yürekler oldu köpeğin pîri..
    Dere tepe vız gelir bakmaz kayalıklara.

    İMRANLI’yı beklermiş Gogi Baba Türbesi,
    Kimbilir kaç nesile beşik oldu bu belde.
    Bak uzaktan geliyor mavi trenin sesi..
    Yol alır Erzurum’a selâm var esen yelde.

    GÖLOVA yeni ilçe, AKINCILAR da öyle..
    ALTINYAYLA tanıdık görünüyor kasabam.
    “Eminem Türküsü”nü söyle Talibim söyle..
    Talibi Coşkun diye biri var. ” derdi babam.

    SUŞEHRİ’nde yükselir Balhatun minaresi,
    Maneviyat iklimi sarar cümle canları.
    Yaradanım dindirme arşa yükselen sesi..
    Aratma istikbale yaşanmış zamanları.

    DOĞANŞAR hayalimde, DİVRİĞİ düşlerimde..
    Sekizinci harika bezenmiş sînesine.
    Sılam gönlümde yatar, gurbet gözyaşlarımda..
    Diner mi bir gün dersin, konuk olunca sîne…

    Zübeyde GÖKBULUT / KIRŞEHİR

    Netice itibariyle Sivas ve ilçelerinde bir köklü geleneğin yaşatılması adına halkbilimcisi eğitimci olarak öncülük yapan Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerine, ustalarına çırak olmaya hazırlanan aşık ve ozanlara Sivas şiirlerine yeni bir soluk olmaya hazırlarlan ŞİİR YORUMCUSU GENÇ SİVASLILAR’a Pirimiz Dünyaca Ünlü Şair Abdi Beğ aşkına Üstadlarımız Bayburtlu Zihni, Sivaslı Aşık Veysel muhabbetleriyle Şebingülü sunumlarımla teşekkür ediyorum.
    Ardında güzel hizmetler kalıcı izler bırakarak ebedi aleme göç eden canlarımıza rahmet diliyorum Sivas Sevdası ile

    SİVAS SEVDASI

    Sultanşehir Sivas, ilçelerinde..
    İnce uzun yollar, Sivas söylüyor.
    Bir Sivas Sevdası gönül yerinde..
    Aşıklarda diller Sivas söylüyor.

    ´Yiğidolar´ demek, çok kolay değil;
    Sporun her dalı olsa da eğil.
    Harcanan emeği, yüreği sor, bil..
    El ensede kollar Sivas söylüyor.

    Aşık az dokunup, ozanca dese;
    Kaval eşlik eder yayladan duysa.
    Yorumların ayar verdiği sese..
    Yoldaş olan teller Sivas söylüyor.

    Ustalar, çıraklar durmuş otağda;
    Gelenek sürecek, yaşanan çağda.
    Pir Abdi aşkına dikilen bağda..
    Veysel diyen güller Sivas söylüyor.

    Mor dağlarda kar kütükler erirken,
    Kızılırmak suya mesaj verirken;
    Erozyonlar umut kırıp sürürken..
    Ele gelen dallar Sivas söylüyor.

    Nesini anlatsam, nesini desem;
    Habip, Muhsin, Koca Yusuf..söylesem;
    Vadi´de bir kavun, bir kaysı yesem..
    ´Fidan´ diyen beller Sivas söylüyor.

    ´Okuyar´ diyenler, bizi bulsa da;
    Selam verip, merhabaya kalsa da;
    Arada bir atışmalar olsa da..
    Uzak yakın iller Sivas söylüyor…

    Hikmet OKUYAR
    Şüsiyad Başkanı
    10 Ekim 2009, Beykoz / İSTANBUL

  18. Hikmet OKUYAR said

    ADANALI UMUT ŞAİR ŞİİRDEN UMUTLU..

    Adanalı Şair Şiir Yorumcusu Ressam Hatice Umut’a 2010 Hikmet Okuyar Şiire Üstün Hizmet Ödülü Şiir Şenliklerinin Şöhretler Şehri Şebinkarahisar’da Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar tarafından verildi.

    13. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması sonunda Şiir Şenliklerinin Şöhretler Şehri Şebinkarahisar’da tertiplenen 7 Gün 7 Gece Şebinkale Şiir Şenlikleri kapsamında Türkiye Sevdası isimli proje çalışmalarına şiirleriyle katkıları ve ” Şiire sevgi şaire saygı, şiir yorumcularına ve şiir kitaplarına daha çok ilgi sanata değer. Hikmet OKUYAR ” şeklinde dillendirilen özdeyişinin daha çok ilgi görmesi için yaptığı şiirli şuurlu etkinlikler vesilesiyle

    19 MAYIS 2010 günü Şebinkarahisar Atatürk Evi ve Müzesi Bahçesinde Eğitimci Şair Şiir Yorumcusu Ressam Hatice Umut’a 2010 HİKMET OKUYAR ŞİİRE ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ verildi.

    Adanalı Eğitimci Şair Şiir Yorumcusu Ressam Hatice Umut; şiir ve resim çalışmalarının kendisi için umut kaynağı olduğunu sık sık vurgularken 7 Gün 7 Gece Şebinkale Şiir ETkinlikleri kapsamında aldığı 2010 Hikmet Okuyar Şiire Üstün hizmet Ödülü ile kendisine şans kapısı açıldığını bundan böyle daha verimli çalışmalar yapacağını ve yeni ödüllere talip lacağını söyledi.Giresun, Şebinkarahisar Köprübaşı’nda Hikmet Okuyar imzasıyla proje çalışması olarak özenle hazırlanan Türkiye Sevdası isimli Tanıtım Turizm Kültür Sanat Eseri’ne katkı yapmaktan ve 7 Gün 7 Gece Şebinkale Şiir Şenlikleri konulu Karma Şiir Sergisi’nde ADANA’NIN GELİNİ isimli şiiri ile yer almanın mutluluğuğunu yaşayan Hatice Umut; şiirini Adanalı, Çukurovalı, Akdenizli Şiir Dostları başta olmak üzere Türkiye genelindeki tüm şiir, şarkı, türkü, müzik dostlarıyla paylaştığını bildirdi.

    ADANA’NIN GELİNİ

    Derinde, çukurda gezer ovaları,
    Yeşil, yeşil serilir.
    Emek emektir,
    Köylümün nasır tutmuş elleri.
    Başak başak altın misali,
    Buğday hasat edilir.
    Kuraklarda çatlar topraklar,
    sesler ekin ekin yalvarır,
    köylüm toplanır el açar,
    yağmur duasına yönelir.
    Ak pak ninelerim namaz niyazda,
    İnci inci tane tesbih çekilir.
    Razı olurlar rızıklarına hep,

    her biri dirhem dirhem yetinir.
    Şükürler huşu huşudur…
    Sabah namazlarında yükselir.

    Koca Toroslar yüce yüce…
    Kalkan olur yutar karları.
    Çocuklar hasrettir yağan beyaza.
    Kış iner de çöker ya birden,
    çıra tutuşturup odun yakarlar,
    tüter isli isli bacalar.

    Kıyıları ırmak olur,

    çaylar yol alır ince ince,
    yeşil mavi bir gelin akar…
    Uzar dere tepe dolanır,
    Süzülür süzüm süzüm.
    Ceyhan, Seyhan kardaş olurlar,
    Tarla sularlar bereket yüklü,
    dönüm dönüm.

    Sülün sülün dikilir minareleri,
    göl kenarında ün salar.
    Görkemli, ulu ulu,
    Ah o Merkez Cami!

    Fetheder gezenleri,
    el açıp Allah’a diz çökenleri.
    Şehrime nurlar saçar…
    Işık ışıktır şerefeleri.
    Taş köprüm ezelden tarih tarihtir,
    İlk gözağrısı misali…
    İncitmeden sessiz yürürler,
    Hazinedir taşı toprağı, rengi.
    Medeniyet nakşedilir yavaş yavaş,
    bezenir Adana’ma, şehrime,
    boy atar günbegün gelişir.
    Pamuktandır çukur dokusu,
    güneşten sıcak,
    buhar buhar yayılır,
    terdendir kokusu,
    Adanalım tarla, bayır çalışır.
    ara yağız yiğitleri vardır,
    Korkusuzca karanlığı delerler.
    Kıldan incedir ki,
    boynu eğri yürürler.
    Amâ gözlü gezer…
    Baston tutar elleri,
    şefkat dolu dedelerin…
    Torun severler.
    Askerler sıla özlerken,
    Gelin kızlar, al yazmalı,
    mektup gözlerler…
    Benim analarım yürek yürek,
    şehidine bayrak çekerler.

    Kebaplar burcu burcu tüter,
    inceden yassı şişe dizilir.
    Al şalgamlar içilir,
    havuç kokulu,
    yıllanmış şaraba değer.
    Çoluk çocuk dizilir,
    Boncuk boncuk gözlü…
    El öpmek için.
    Azıcık, yudumcuk sevgi yeter.
    Adana’mda bir gece öyle ki,
    tüm gecelere değer.

    Yanık sesle çığırır aşıklar,
    “Gide gide bir söğüde dayandım,
    O yare ben dağlar kadar güvendim.”
    ezim ezim ezer ezgiler,
    sazın bam teline bir değende…
    sızlar yürekler,
    sevdadan yana türkü söylerler.

    Bir kız ak gelin olur,
    gider bir köyden bir köye…
    Şifler eşek eşek cevizi,
    yayladan yerleri gezer,
    adeta düşlediği gibi.
    Gece yıldızları sayar sayar,
    kendisine ışık seçer.
    Ölse unutmaz Saimbeyli’yi…
    İri gözleriyle güler,
    O bir Ceyhan güzeli.
    Ahşaptan evler süsler hayalini,
    bir kulübesi olsun ister…
    Kümelenir tâ orada,
    Tavşan Tepesi.

    Şehirlerin şehri Adana’m,
    sende doğdum saf, güzel,
    köylü kızı anamdan.
    Sesler duyarım Ana dolumdan,
    Kara’dan Doğu’ya,
    bir de Ege’den,

    geçemem Marmara’yı,
    her yerden, Türkiye’mden,
    beklerim yolcu yolcu gelen,
    kervan kervan kafileleri.
    Perverli, vefalı şehrim Adana’m,
    konuklar kucaklasam,
    kucak dolsa kucaklar,
    amcalar gelseler bir bir,
    görse keşke dayılar,
    kardaşlar tutsun elinizden,

    gelin gelin bacılar.

    Hatice UMUT / ADANA

    Okuyar Kitle İletişim : hikmetokuyar@hotmail.com

  19. hatice said

    şiirler tek kelimeyle süper 🙂

  20. Hikmet OKUYAR said

    YOZGAT SEVDASI ile YOZGAT ŞAİRLER ŞÖLENİ

    Yozgat ile Akdağmadeni, Aydıncık, Boğazlıyan, Çandır, Çayıralan, Çekerek, Kadışehri, Saraykent, Sarıkaya, Sorgun, Şefaatli, Yenifakılı, Yerköy ilçelerinin; tanıtım, turizm, kültür, sanat etkinlikleri içindeki yeri; aşık, ozan, şair, şiir yorumcusu, şiir tahlilcisi, şiir eleştirmeni, şiir proğramları yapımcısı ve sunucusu, müzisyen, bestekar, yazar, dergi sahibi, muhabir, editör, site yönetmeni, fotoğraf sanatçısı, saz ve ses sanatçısı, kitle iletişim uzmanı şiir dostlarının samimi ilgileri ve X1.YOZGAT ŞAİRLER ŞÖLENİ sayesinde daha da netleşecek. 3 gün süre ile tertiplenen X1. Uluslararası Yozgat Sürmeli Festivali için yapılan masrafların getirisiyle Yozgatlı aşık ozan şair şiir yorumcusu şiir dostları tarafından bir yıl süreyle Yozgat ve ilçelerinde sahnelenen kültür sanat etkinliklerinin arkasında bıraktığı etki mutlaka masaya yatırılmalı iyi değerlendirilmeli diye defalarca vurgu yapmıştık.Yozgat Sanayi Ticaret Kültür Sanat Fuarı da çok önem arzediyor.
    Ekonomik sosyal ve kültürel canlanma için.
    Özellikle Yozgat merkezindeki ve ilçelerindeki güzel sanatlarla irtibatlı çok özel yetenekli gen şiir yorumcusu öğrencilerle öğretmenleriyle tanışmak Yozgat’taki şiir etkinliklerinin Yozgatlı şiir yorumcuları ile geldiği noktada şiir yorumculuğu konusunu konuşmak istemiştik.Geçen yıllara nispeten daha fazla daha verimli sonuçlar alınsın diye.

    Yozgat İl Kütür ve Turizm Müdürlüğü, Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü, Yozgat Belediyesi, Yoşaybir bünyesindeki ve Yozgat medyasındaki duyarlı şiir dostlarının ilgileriyle ” Yozgat ve ilçeleri ” ile şiir ve makale konusu olmaya başladı.

    Özellikleri ve Güzellikleriyle Yozgat ve İlçeleri konulu 12. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması’nda Yozgatlı Şair Salim Gülbahçe’nin YOZGAT GÜZELLEMESİ isimli meşhur şiiri ile 2009 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü kazanması; 13. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması sonucunda Yozgatlı Ünlü Şairler Ahmet Sargın, Osman Yüksel ve Salim Gülbahçe’nin yarışmaya gönderdikleri eserleriyle Yozgat’a 3 adet 2010 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü getirmeleri hem Yozgat ve ilçelerinde hem Yozgat İli dışında yaşayan Yozgatlılar arasında hem de Şebinkarahisar, Giresun, Bursa, Çorum ve Gaziantep’de şiir güzelliğinde epey yankı yaptı.

    Tanıtımlar, Tanıtım Turizm Kültür Sanat Eseri Türkiye Sevdası ile devam edecek.

    Sorgunlu Halkbilimci Eğitimci Şair Yazar Gazeteci Durali Doğan öncülüğünde hazırlanan Yozgat Şair ve Yazarları Antolojisi kaynak eser özelliğini korurken; Yozgat Sevdası ile Yozgat ve ilçeleri adına tertiplenen Yozgatlı Şairler Şöleni, Sorgun Aşıklar Bayramı etkinlikeri Özellikleri ve Güzellikleriyle Yozgat ve İlçeleri konulu şiir ve makale yarışmaları kütür sanat etkinliklerine yeni bir boyut kazandıracak.

    Geçen yıl Ahmet Sargın imzalı Yozgat Sürmeli şiirini, Salim Gülbahçe imzalı 2009 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü kazanan Yozgat Güzellemesi isimli şiiri Tanıtım Turizim Kültür Sanat Eseri Türkiye Sevdası tanıtım sayfalarında yayınladık ve Türkiye genelinde uygun ortamlarda tanıtıma öncülük yaptık.Yine yapacağız.
    Yozgatlılar’a ve kadim dostlarıma armağan ettiğim YOZGAT SEVDASI isimli şiirimi de binlerce çoğalttırarak dağıttırdık.Kültür Sanat sitelerinde yayınlattırdık.Etkinlikler ve tanıtımlar devam ediyor.
    Yozgat ve ilçelerinde kazandıkları birincilik ödülleriyle ”Şiire sevgi şaire saygı şiir yorumcularına ve şiir kitaplarına daha çok ilgi sanata değer..” şeklinde dillendirdiğimiz özdeyişime daha çok ilgi uyandıran Ahmet Sargın, Osman Yüksel ve Salim Gülbahçe’ye Şiir Şenliklerinin Şöhretler Şehri Şebinkarahisar’da gerçekleştirilen 7 Gün 7 Gece Şebinkale Şiir Şenlikleri coşkusu içinde tebriklerimizi bildiriyoruz.
    19 Mayıs 2010 Günü Şebinkarahisar Atatürk Evi ve Müzesi Bahçesi’nde verdiğimiz 2010 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü coşkusuyla Bozok – Kınık birlikteliğini vurgulayan buluşmaya vesile olan Yozgat Belediyesi üst yönetimine de Başkan Yusuf Başer nezdinde özellikle teşekkür ediyoruz.

    Yozgatlı aşık, ozan, şair, şiir yorumcusu şiir tahlilcisi şiir eleştirmeni şiir proğramları yapımcısı ve sunucusu şarkı türkü müzik beste ustası şiir dostları ile medya mensuplarını site yöneticilerini daha yakından tanımaya sürmeli bozok ortamlarında şiir sohbeti etmeye, şiirin parlak geleceğini konuşmaya vesile olacak X1. Yozgat Şairler Şöleni’nin; Şiir ve şair dostu Yozgat Valimiz Necati Şentürk ile Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer öncülüğünde Yoşaybir organizasyonlarıyla daha çok yankı bulmasını şiirin Yozgat meydanlarından belediye hoparlörleri vasıtasıyla ve yaygın ses düzenekleriyle yozgat güzelliğindeki şiirlerin tüm Yozgatlılar’a duyurulmasını diliyoruz.
    Yozgat konulu şiir ve makale yarışmasına katılan ya da Yozgat Sürmeli duyarlılığında Bozok enginliğinde Yozgat ve ilçelerine ve Yozgatlılar’a; arı, duru şiirli şuurlu duygularla hayranlık besleyen canlara Şebingülü sunumlarımızla selamlar gönderiyoruz.Yozgat Sevdası ile

    YOZGAT SEVDASI

    Şenliksiz, şölensiz kalan meydanlar..
    İçinde bal ister Yozgat Sevdası.
    Hizmet aşkı ile tutuşsa canlar..
    Saracak kul ister Yozgat Sevdası.

    Gül ile Ünalan gönül erleri,
    Şiirde şuurda saklı yerleri,
    Nida ile kalan gizli sırları..
    Bulmaya yol ister Yozgat Sevdası.

    Endekçi, döndekçi gelmesin bize,
    Düşüp ayakbağı olmasın bize,
    Fitne, fesat halli dalmasın bize..
    Erkekçe el ister Yozgat Sevdası.

    Ortak paydamızdır gönül birliği,
    Konak’ta konuştuk sağlam dirliği.
    Bozok’ta yaşatmak için varlığı..
    Öz Türkçe dil ister Yozgat sevdası.

    Çarşıyı, pazarı gezdim kaç kere,
    Durali diyenler Sargın’ı sora.
    Erce tavırların durduğu yere..
    Uzanan dal ister Yozgat Sevdası.

    Can Muhsin’den selam derken sizlere,
    Hikmet, düşer Sorgun saran yüzlere.
    Aşık ozanlara, yanık sazlara..
    Şebince gül ister Yozgat Sevdası.

    Hikmet OKUYAR
    Şüsiyad Başkanı – ŞEBİNKARAHİSAR

  21. Hikmet OKUYAR said

    Gurbet ve Hasret Türküsü / Hikmet OKUYAR

    Kelkit Vadisi’nin Cazibe Merkezi’nde Tanıtım Turizm Kültür Sanat Etkinlikleri, 7 Gün 7 Gece Şebinkale Şiir Şenlikleri, Yayla Şenlikleri, yeraltı yerüstü zenginlikleriyle ünlü Şöhretler Şehri Şebinkarahisar; Şebinkarahisar Kültür ve Turizm Şenlikleri yanında Dikmetaş – Luvat – Eğribel – Çakılönü – Düzoba Yayla Şenlikleri yanında ara ara bir de 09-11 Temmuz 2010 Tarihlerinde kutlanacak Şebinkarahisar Kültür Sanat ve Ceviz Festivali için ev sahipliği yapıyor.
    Eğer ayaküstü kararlarla ya da dediğim olsun dayatmaları tartışılabilseydi, Şebincevizi ile birlikte Şebindutu, Şebingülü Arslanşah Fasülyesi ve türevleri de Kılıçkaya Barajgölü Etkinlikleri de festival kapsamına girecek; 2200 Rakımlı Eğribel Tepesi de dahil, Şebinkarahisar’daki ekonomik sosyal kültürel canlanma da dahil birçok konu işlenecekti.

    Yine de herşey bitmiş geçmiş sayılmaz.

    Bu Festival için Giresun ve İlçelerinin resmi kurum yöneticileri, stk temsilcileri, çok özel yetenekli gençler, okul korolarındaki şarkıcı ve türkücüler, foklor ekipleri, Giresun İzcileri Giresun Müzik Dostları Derneği yöneticileri ve sanatçıları Giresun medyasının yöneticileri ve temsilcileri mutlaka festivale özel olarak davet edilmeli.

    Şebinkarahisar’daki okulların ve öğrencilerinin tanıtımları için Şiir, Resim, Fotoğraf, Karikatür, El işi Sergileri için festival alanında stand olanakları sağlanmalı; Giresun tv ve radyolarından naklen yayın hizmeti satınalınmalı Giresun’dan Şebinkarahisar’a gelecek görevli medya mensuplarının yemek içmek yatak ve yol masrafları nakit olarak ödenmeli.

    Etkinliğin son gününde yöresel yemeklerin yarışması yapılırken tüm konuklara; ŞEBİNGÜLÜ KOKULU TEREYAĞLI ŞEBİNPEKMEZLİ ŞEBİNCEVZİLİ UN HELVASI ikram edilmeli.Bu ikram Şebinkarhisarlı aşık, ozan, şair, şiir yorumcusu, şarkıcı ve türkücülerin sahne alacağı en son gün yapılmalı. Sunucular arasında Mutlaka Şebinkarahisarlı bayan ve erkek sunucular bulunmalı.Şebingüllü Alyazmalı mutlaka proğram sunucularının başlarında olmalı.

    Festivale davet edilen tüm konuklara, Şebinkarahisarlılar ile gönül köprüleri kurup; Şebinkale, Kılıçkaya, Dikmentepe ve Kayabaşı sağlamlığında birliktelikler oluşturarak bir mutluluğu bir daha paylaşacaklara; Gurbet ve Hasret Türküsü eserim ile Şebingülü sunumlarımla şiir yüklü duygularla selamlarımı saygılarımı gönderiyorum.
    Eğribel’in ötesini berisini yeniden buluşturup Kılıçkaya Barajgölü çevresindeki canlarımızın duyarlılığını paylaşıp Kelkit Vadisisin Cazibe Merkezi’ndeki ”Yolların Çilesi” ile umutlu bekleyişi müjdeli haberlerin hayalini yaşatanlara yeni ufuklara doğru yol alırken selam gönderiyorum.

    Ardında kalıcı izler bırakarak ebedi aleme göç eden öncülere ve bize şuurlu yaşama bilinci veren ecdadımıza rahmet diliyorum.

    Doğup büyüdüğüm ekmeğini yeyip havasını soluduğum ve Şebinkarahisar Sevdası, Karadeniz Sevdası, Türkiye Sevdası ile yaşattığım topraklarımda sevdiklerimle sevenlerimle deyişlerim yankılansın istiyorum.

    Şebinkarahisar Kaymakamı ile Belediye Başkanı nezdinde Şebinkarahisar’da ve Türkiye genelinde bu festival için tüm emeği geçenlere, tertip komitesi üyelerine, Hisar Fm Radyosu yönetmeni Erdal Demiralp ile Yeni Şebinkarahisar Gazetesi Yönetmeni Mehmet Yeles’e çok özel gayretleri katkıları için teşekkür ediyorum.

    Gurbet Ve Hasret Türküsü coşkusu ile

    Gurbet ve Hasret Türküsü

    ŞEBİNGÜLÜ açtı, bülbüller uçtu..
    Çıraklar ustayı bulup el alsın.
    Sevda kervanları yakından geçti..
    Can dostlar aşkına gülbağ gül dolsun.

    Karda, kışta kar yolları kesende,
    Eğribel’den dağ rüzgarı esende,
    Kırat gelir, murat olur desen de..
    Yoldaş hiç durmasın, yoldan yol alsın.

    Nisan, Mayıs bahar ile bayırdan,
    Göl kenarı, sulak yerden çayırdan,
    Kütküt Bağlarından, olmazsa kırdan.
    Güle bağlı bülbül için gül bulsun.

    Tatlı dille, hoş sohbeti özledik,
    Uzaklardan yollarını gözledik,
    Haber sal ki! bir cevizli katmerle..
    Sarıçiçek yaylasından bal gelsin.

    Hasretim doğrusu, hasretim sana,
    Sevenlerim kadar yakınsın bana,
    Kemençe bir yana davul bir yana..
    Çoban kavalına uygun dil gelsin.

    Ey Hikmet! çağrı at, kimi görürsen,
    Ardında iz bırak, nere varırsan.
    Can Şebinkale’de davet verirsen..
    Dostlar Pir aşkına gelip el alsın..

    Hikmet OKUYAR
    23.Nisan.1986, ŞEBİNKARAHİSAR

    NOT: İlk defa 23 Nisan 1986 Günü Şebinkarahisar, Kütküt Mahallesi Hışırköprü üstünde yazımına başlayıp, Köprübaşı ve Kadıoğlu’nda şekillendirdiğim ve günbatımı da Şebinkarahisar Atatürk Evi ve Müzesi bahçesinde tamamladığım Gurbet ve Hasret Türküsü; 05.05.2009 Tarihinde yenilenerek tekrar ŞİİR, şarkı, türkü, müzik, beste, saz, ses, kültür, sanat dostlarının ve şiirsevenlerin beğenisine arzedilmiştir.Özellikle Alucralı, Çamoluklu, Şebinkarahisarlı ŞİİR YORUMCUSU ve MP3 yapımcıları başta olmak üzere eseri beğenen ustalardan mp3 konusunda atölye çalışması bekliyorum. H/O

  22. Hikmet OKUYAR said

    ORDU’DAN YOZGAT’A SELAM / Hikmet OKUYAR

    Geleneksel olarak Yozgat Sürmeli Bozok saygınlığında ve aşıklık ozanlık şairlik ve şiir yorumculuğu geleneğinin yaşatılması adına Yozgat ve ilçelerinde gerçekleştirlen şiir etkinliklerin ağırlık merkezini YOZGAT merkezi teşkil ediyor.

    Yoşaybir öncülüğünde tüm Yozgatlı aşık ozan şair şiir yorumcusu şiir müzik şarkı türkü beste saz ses ustası kadim dostlarla Yozgat medyasının çok duyarlı mensupları saygıdeğer meslektaşlarımızın yoğun destekleriyle ve öğrenci öğretmen stk temsilcileri başta olmak üzere sanatsever Yozgatlılar’ın samimi ilgileriyle XI. Yozgat Sürmeli Şiir Şöleni yine yörenin gündeminde yer alacak.

    Güzel sanatlar alanında ozellikle aşık ozan şair şiir yorumcusu olarak bir adım öne çıkmayı bekleyen özel yetenekli Yozgatlı gençlerin daha iyi değerlendirilip teşvik edilmesine vesile olacak. Bu şiir ağırlıklı kültür sanat etkinlikleri.

    Şölen kapsamında şiir ve makaleleriyle yarışmaya katılan şiir dostları ile şiirli şuurlu Yozgat Sürmeli Bozok ortamlarında yeni heyecanlar yaşanacak.

    Yozgat sevdası ile yazılmış çok şiir çıkacak ortaya.Belki de Yozgat Valiliği Yozgat Belediyesi teşvikleriyle aşık ozan şair ve makale yazarlarının katkılarıyla Ahmet Sargın tarafından atölye çalışmaları sürdürülen fotoğraflı yazılı yorumlu şiirli bir YOZGAT SEVDASI servis edilecek basın yayın kültür sanat dünyasına.Haydi bakalım kolay gelsin.Şimdiden hayırlı olsun..

    Emirdağlı Rabia Barış, Amasyalı Afet Kırat, Bayburtlu Tarık Torun imzalı çok ilginç şiirleri zevk ile okuduğumu şiir dostarına sık sık ifade ediyordum.
    Yozgatlı Şairlerden Yozgatşat Başkanı Ahmet Sargın imzalı SÜRMELİ şiiri ile Salim Gülbahçe imzalı YOZGAT GÜZELLEMESİ hakkında çok yazı yazıldı.
    Adı geçen şiirler binlerce çoğaltılarak dağıtıldı.
    Hatta 2009 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü kazanan YOZGAT GÜZELLEMESİ isimli şaheser Tanıtım Turrizm Kültür Sanat eseri TÜRKİYE SEVDASI tanıtım sayfalarında yayınlanarak Türkiye genelinde eserle yakından ilgilenen şiirsevenlere ulaştırıldı.
    Ahmet Sargın imzalı SÜRMELİ şiiri çerçevelettirilip kırathanelere asılmaya başladı.

    Yarışma sonuçlarını, yeni şiirleri heyecanla beklerken mail üzerinden bir şiir daha daha geldi.
    Okuyar Şiir Atölyesi yine şenlendi.Yine heyecanlandım.

    ” Ordu’dan Yozgat’a Selamlar Olsun” diyen kaç şair var saymadım ama; Ordu İli Fatsa ilçesi şiir etkinlikleri öncülerinden 2010 Hikmet Okuyar Şiire Üstün Hizmet Ödülü kazanan canlardan FATSAŞAT Başkanı Hasan Gençay tarafından gönderilen ” Yozgat ” isimli şiir ile XI.Yozgat Sürmeli Şiir Şöleni kapsamında en yeni yazımı da paylaşmış oldum.
    En doğal haliyle Gençay imzalı ” Yozgat ” şiiri ile

    Yozgat

    Bozok yaylasının karı erimez

    Soğuktur suları bir tas içilmez

    Bozok’u görenler inan ki ölmez

    Selam olsun sana Fatsa’dan Yozgat

    Çapanoğlu sende elbet görmeli

    Büyük camisinde divan durmalı

    Hakk’ın huzuruna geçip varmalı

    Selam olsun sana Fatsa’dan Yozgat

    İçanadolu’nun gülüymüşsün sen

    Ulaşılmazların yoluymuşsun sen

    Aydınlık ülkemin varıymışsın sen

    Selam olsun sana Fatsa’dan Yozgat

    Tol çarşısının da uzun yokuşu

    İnsanı yormaz hiç tatlı çıkışı

    Çalışkan esnafı candan bakışı

    Selam olsun sana Fatsa’dan Yozgat

    Hisarbey yaylası yoğurt yurduna

    Laleler diyarı gelin kayaya

    Söyle doyulur mu böyle diyara

    Selam olsun sana Fatsa’dan Yozgat

    Akdağ Salebinin ünü duyulur

    Her yanı çamlıktır güzel görünür

    Yolu uzak değil kolay varılır

    Selam olsun sana Fatsa’dan Yozgat

    Kazankaya’nın da ünlü kanyonu

    İkiye bölmüştür Yozgat Çorum’u

    Yeşil ırmak ile bulur sonunu

    Selam olsun sana Fatsa’dan Yozgat

    Boğazlıyan’dadır cavlak kaplıca

    Hizmet eder durur yıllar boyunca

    Şöyle serilip de yatsam suyuna

    Selam olsun sana Fatsa’dan Yozgat

    Çandırın ünlüdür Sultan Hatunu

    Gileboru’nun çok duydum ününü

    Düşürürüm elbet sana yolumu

    Selam olsun sana Fatsa’dan Yozgat

    Kızlar kayasının çoktur gizemi

    Çekerek sende bulsam gideni

    Çoktur dağların zordur düzeni

    Selam olsun sana Fatsa’dan Yozgat

    Kadışehri’nde Deveci dağı

    Yem yeşil olmuş güzel ovası

    İnsana şifadır temiz havası

    Selam olsun sana Fatsa’dan Yozgat

    Sarıkaya ünün kaplıcandadır

    Taş kemerlerinde tarih saklıdır

    İlçeler içinde biraz farklıdır

    Selam olsun sana Fatsa’dan Yozgat

    Saraykent ünlüdür Divanlı mağaran

    Çinçinli sultansa tarihten bir han

    Göremezsin belki az daha dolan

    Selam olsun sana Fatsa’dan Yozgat

    Sorgun’u anlatmak aslında uzun

    Salihpaşa Cami veriyor hüzün

    Varlığınla sen hep yaşa gözüm

    Selam olsun sana Fatsa’dan Yozgat

    Çayır alan küçük boldur dumanı

    Çerkez Bey Türbesi ve ormanları

    Kışı çoktur bitmez hiç bitme karı

    Selam olsun sana Fatsa’dan Yozgat

    Şefaatli’nin çok ünlü Ayvası

    Yenifakılı’ysa tarım yuvası

    Yerköy de bulunur şifa kaynağı

    Selam olsun sana Fatsa’dan Yozgat

    Hasan GENÇAY / Fatsa -ORDU

    Okuyar Kitle İletişim : hikmetokuyar@hotmail.com

  23. Hikmet OKUYAR said

    Türkiye Sevdası ile 3. Babıali Şenliği..

    Fatih Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Valiliği katkıları ile Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından İstanbul, Sultanahmet Antik mekanda tertiplenen 3. Babıali Şenliği’ne Tanıtım Turizm Kültür Sanat Eseri Türkiye Sevdası’nın tanıtımı içn katılan Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Standında imza günü tertipleyen Şair Yazar Gazeteci Hatice Opak Bilgin ile Gazeteci Yazar Ali Nesin’i ziyaret etti imzalı kitap aldı.Türkiye Sevdası verdi.

    3.Babıali Şenliği süresince TRT, Star Gazetesi, İTO, Tgrt, Best Fm, Radyo 7, Haber7.Com, Memleket Haber.Com, Ulusal Kanal, Marmara Fm, Karikatürcüler Derneği, Engelliler Derneği, Trabzon Medya Mensupları Platformu ve Şebinmedya, Zonguldak Medya Mensupları Platforumu başta olmak üzere tüm standları tek tek ziyaret eden Okuyar; bazı standlarda Türkiye Sevdası’nı imzaladı tanıttı yöneticilere görevlillere ve ziyaretçilere armağan etti.Eğitimci Şair Şiir Yorumcusu Radife Şen Kayaoğlu, Şair Yazar Gazeteci Hatice Opak Bilgin, Gazetesi Yazar Mehmet Nuri Yardım, Eğitimci Araştırmacı Haşim Albayrak, Avrasya Yayıncılar Birliği Başkanı Gazeteci ve Belgesel Proğramları Yapımcısı İsmail Kahraman, Hikayeci Şair M.Sadık Medin, Kemani Hasan Gencer, Şair Türkücü İbrahim Güleç, Şiir Yorumcusu Nevin Hazal Toygar ile Fatih Beldiyesi Sosyal Tesisleri’nde, şenlik ortamlarında Türkiye Sevdası isimli Tanıtım Turizm Kültür Sanat Eseri, Ünlülerin Ağzından Kendileri simli röportajlar kitabı, Radife Şen Kayaoğlu imzalı ”Yıldızlar Avuçlarımda”, Mustafa Onur Ustaoğlu imzalı”Gölgem”, Sevim Akay İçöz imzalı ”Duyguların İfadesi”, M.Sadık Medin imzalı ”Kapılar” isimli şiir kitapları, Giresun Dergisi, Kuzey Yıldızı,Alucra .Com, Kelkitvadisinin Sesi, Giresunajans, Giresun Müzik Dostları Derneği, İstanbul Şiir Etkinlikleri, Tekşat Şiir Etkinlikleri ve Hasan Gencer Besteleri üzerine şiirli sohbetler eden Hikmet Okuyar;
    ” Yıllarca karda yağmurda ,Gece gündüz yollarında nefes nefese yarı aç yarı tok çok koşturdupuğum Babıali çok ilginç mekanlardan.
    Dünyaca ünlü yokuşunu sabah akşam çaylarını ve çıtır gevrek simidi harcamadan tükenen haftalıkları asla unutamam. diyen okuyar;
    Medya Temsilciliklerin Babıali’ye geri getirilme girişimleri fevkalade isabetli olacak.3. Babıali Şenliği tertip komitesi üyelerini tek tek tebrik ediyorum.yıllardan beri görüşemediğimiz foto muhabiri, kültür sanat yönetmeni gazeteci meslektaşlarımızla köşe yazarı ustalarla karikatüristlerimizle görüşme fırsatı bulduk,
    Babıali ile irtibatlı Anadolu ve Trakya medyası temsilcileriyle tanışma güzelliğini paylaştık.
    Kitle iletişimi konusunda geleceğe umutla bakan üniversitli genç gazetci adaylarının çok ilginç forumunu izledik.
    Karadeniz Sevdası Türkiye Sevdası isimli projelerde yer alan aşık ozan şair şiir yorumcusu kültür sanat öncülerini daha farklı mekanlarda tanıtmaktan mutluluk duyduk ” dedi.
    Şebinmedya standını; aşık ozan şair hikayeci şiir yorumcusu gazeteci eğitimci şiir dostları ile ziyareti sırasında Gazeteci Tülay Dolu ile Alucra.com Şebinmedya yetkilileri ile görüşen Şüsiyad Başkanı Şair Yazar Gazeteci Hikmet Okuyar; ” Kelkit vadisi’nde, Giresun Yöresinde beni Alura Türküsü, Çamoluk Türküsü, ŞebinKarahisar Türküsü, Giresun Geceleri ile Kılıçkaya Türküsü yazarı olarak tanırlar Bizim Hikmet diye bilirler.Kadirşinas hemşehrilerimizin duyarlılığı dünyanın tüm servetlerinden dha anlamlıdır.” diyerek duygularını konuklarıyla paylaştı.
    Kelkit Vadisi’nde, Giresun yöresinde, Karadeniz Bölgesi’nde ve Türkiye genelinde gerçekleştirilecek Yeni oluşumlarda, yönetimlerde bayanlara yüzde 50 yer verilmesini vurgulayan Okuyar; milletvekilliği seçimlerinde seçilme hakkına sahip herkes aday olabilir Siyaset uzmanı çevresinde saygınlığı ve başarılarıyla bilinen bayan erkek gençlere daha çok fırsat verilmesini desteklenmesini istedi,
    Okuyar, Eğribel Tüneli’nin de mutlaka acil eylem planları içinde açılacağını bildirdi.
    Şiir müzik şarkı türkü fotoğraf karikatür sunum yorum kitle iletişimi ve medya organizasyonu konularında hevesli olan gençlerin duygularını mutlaka açığa vurmalarını eğitimli olma konsunda daha çok gayret göstermelerini belirtti.

  24. Hikmet OKUYAR said

    ŞİİR YORUMCULARI YARIŞACAK..

    ” Şiire sevgi, şaire saygı, şiir yorumcusu şiir dostlarına ve şiir kitaplarına daha çok ilgi; sanata değer. Himet OKUYAR ” özdeyişiyle kültürün temelindeki ” Aşıklık, ozanlık, şairlik ve şiir yorumculuğu; özel yetenek, bilgi, beceri ve yoğun emek isteyen ciddi ve saygın bir meslektir. Hikmet OKUYAR” tarzındaki ifadelerle şiir atölyelerine, şiir şölenlerine, şiir toplantılarına ve şiir sohbetlerine sunup tartışılmasını istediğimiz tezimize manevi destek isterken Adana’dan İLGİNÇ bir duyuru aldık.

    1.ÇUKUROVA ŞİİR OKUMA YARIŞMASI

    Şiir Yorumculuğu; aşıklık, ozanlık, şairlik gibi önemli bir meslek ise
    şiir müzik beste şarkı türkü dostlarını yakından ilgilendiriyorsa
    oturup enine boyuna düşünmek lazım.

    Özel günlerde,
    Bayramlarda
    Düğün ve derneklerde
    Şenliklerde panayırlarda
    Açılışlarda kapanışlarda yorucu sıkıcı proğramların en sıkıcı yerinde..
    Şiir yorumcusu ustalara büyük ihtiyaç duyuluyorsa..
    bir daha bakmak gerekir şiir yorumculuğu olgusuna.

    Ve radyo televizyon proğramlarının vazgeçilmezi
    olmaz sa olmazı olmaya başlamışsa şiir dinletisi etkinlikleri
    şiir akşamları şiir sohbetleri
    ve bir gece yarısı şiir dinletileri
    şiirden şuura proğramları
    dikkatleri yeni bir meslek alanına çekmeye başladı.
    Pürtelaş

    Ne güzel.

    Her aşık, ozan, şair için en az üç şiir yorumcusu lazım iddiaları doğruluk kazandıkça
    genç ihtiyar bayan erkek büyük kitlelerin ilgi alanında olan şiiri daha çok sevdirmek; aşık ozan ve şairlere saygıyı güçlendirerek yaşatmak adına şiir yorumcusu elemanlara yeni bir meslek kapısı açmanın faydalı olacağı tezi işleniyor.

    Okullarda değerlendirilip teşvik edilen, şiir yorumları sonunda başarıları ödüllendirilen gençler kendilerini daha fazla tanıtmak için çok büyük zorlular yaşıyorlar. gerçeğinden bir oluşuma baktığımızda
    cd kaset klip çalışmaları yapamadıkları için radyo tv proğramlarının çok kısıtlı zamanlarının arasına sıkışıp seslerini duyuramıyorlarsa işte yeni bir fırsat doğuyor şiir yorumcusu elemanlar için diye bakacağımız bir organizasyon örneği.

    1. Çukurova Şiir Okuma Yarışması..

    Şairlerin aşıkların ozanların şiir yorumcularının bol olduğu güzel mekanlarda düşünülmüş bir organizasyon.
    Yarışmanın şartnamesine değinmeyeceğim.
    Jüride Çukukurova’dan Harika Şair de olmalıydı demiyeceğim.
    Ödüller daha çok ilgi uyandıracak türden olmalıydı,
    Yarışmaya katılanlardan para istenmemeliydi konusuna vurgu yapmıyacağım.

    Sadece Türkiye’nin tüm belde ilçe ve illerini yakından ilgilendiren çok saygın ve ciddi bir yarışma konusu olarak bakılmasını isteyeceğim organizasyon türüne.

    Her yerde yapılabilecek türden az masraflı bir organizasyon.

    Ne kadar az masraflı diyorsam da yükü bir iki şiir dostu tarafından kaldırılamayacak kadar ağırbir organizasyon.
    Münevver Düver başta olmak üzere tertip komitesinde ve organizasyonda görev yapan tüm şiir dostlarına başarılar diliyorum.
    Yarışmaya Adana ve ilçeleri ile Çukurova çevresinden iddialı tüm ŞİİR YORUMCUSU şiir dostlarının mutlaka katılmalarını istiyorum.
    Yine, yarışmaya katılmak isteyenlerin şartnameyi iyi okumalarını, katkı payı veremiyecek durumda olanların da mutlaka irtibat telefonlarından bilgi almalarını istiyorum.
    Yarışma sonunda dereceye girenlerin şiirseven dostlar tarafından sürpriz ödüllerle ödüllendirileceğine inanıyorum.
    Ödül kazananlardan 5 Şiir Yorumcusu şiir dostumuza ben de Şüsiyad Başkanı olarak çam sakızı çoban armağanı türünden ödüller vereceğimi söylüyorum.

    1. Çukurova Şiir Okuma Yarışması için hazırlanan Şiir Yorumcusu canlarıma Adana’nın Gelini”ndeki heyecan ve ” Adana Sevdası ”nın coşkusu içinde ve Karacaoğlan ezgilerindeki muhabbetle bol şanslar diliyorum.

    Şebingülü sunumlarımla..Pirimiz Abdi Beğ aşkına..

    Hikmet OKUYAR
    Şüsiyad Başaknı

    Tertip komitesince belirlenen Yarışma Katılım Koşulları:

    1- Yarışma, amatör ve profesyonel katılımcılara açıktır.

    2- Başvurular internet ortamından e-posta ile yapılacaktır. Başvuru adresi

    http://www.canbymix.com

    3- Tüm eserler Türkçe kaleme alınacak ve eserin altında isim-soy isim belirtilecektir.

    4- Yarışmacıların okuyacağı şiir en fazla 200 kelimeyi aşmamalıdır.

    5- Konu ve tarz sınırlaması yoktur.

    6- Yarışmaya gönderilen tüm şiirler bir kitap veya Cd’de (antoloji eseri olarak) toplanacaktır.

    7- Yarışmaya gönderilen şiirlerin telif hakları yarışmacıya ait olmakla beraber, organizasyon bu şiirlerin; dergide, internet ortamında ve basılacak olan antolojide yayınlama hakkını saklı tutar.

    8- Yarışmaya katılım ücreti 30 TL’dir. Katılım ücreti kurumun internet sitesindeki Posta Hesabına yatırılmalıdır.

    9- Yarışma sonuçları aynı gün yapılan etkinliklerden sonra açıklanacaktır. dereceye girenler ve tüm sonuçlar kurumun resmi internet sitesinden (www.canbymix.com) kamuoyuna duyurulacaktır.

    Son teslim tarihi : 28 Ekim 2010

    Yarışma Konusu : Serbest

    Bilgi ve Başvuru için : CanByMix Müzik – Sinema Yapım

    Tlf. 0322 363 39 79

    0535 563 45 10

    0537 959 09 89

    http://www.canbymix.com

    Yarışma Takvimi : 30 Ekim 2010 – Saat: 10.00 – 20.00

    Ödüller:

    1. Şiir Albümü

    2. Şiir Albümü Demosu

    3. Single Demo

    Okuyar Kitle İletişim : hikmetokuyar@hotmail.com

  25. Hikmet OKUYAR said

    Sarıkayalı öğrencilere ödül.. / Hikmet OKUYAR

    29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 87. yılı kutlamaları kapsamında okullardaki ŞİİR YORUMCUSU özel yetenekli öğrencilerin teşvik edilmesini ve velilerin bürkratların halk temsilcileri ile medya temsilcilerinin huzurunda ödüllendirilmesini şiir yüklü duygularla arzularken Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinden Sarıkayalı Haberci Harun bir güzel haber ve birkaç kare fotoğraf göndererek yaşanılan mutluluğa bizleri de ortak etti.

    Haberyorum ile paylaşıyoruz yaşanılan heyecanı..aynı heyecanla duyuyoruz alkış seslerini..

    Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde tertiplenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında özel yetenekli öğrencileri takdir ve teşvik için bir de ödül töreni yapıldı.
    Havanın yağışlı olması nedeniyle Sarıkaya İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirilen törenlere Kaymakam Yaşar DÖNMEZ, Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Bölük Komutanı Mustafa YAVAŞ, Belediye Başkanı Ali Osman ERBİR, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa DEMİR, Emniyet Amiri Mustafa YAĞMUR, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve diğer protokol üyeleri, vatandaşlar, Sarıkayalı Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Kelâmi AKDEMİR ile veliler ve öğrenciler katıldı.
    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra İlçe Kaymakamı Yaşar DÖNMEZ’in konuşmalarını müteakip törenlere öğrencilerin okudukları şiirlerle devam edildi. Sarıkaya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından özel yetenekli öğrencileri teşvik etmenin örneği sergilenerek; şiir, kompozisyon yazımı ve resim dalında dereceye giren öğrencileri ödüllendirmek için ödül töreni tertiplendi.
    Şiir dalında dereceye giren Anadolu Öğretmen Lisesi’nden Seda ŞAHİN, BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ;
    Sarıkaya Anadolu Lisesi’nden Duygu YAZAR, İKİNCİLİK ÖDÜLÜ;
    Sarıkaya Anadolu Lisesi’nden Orhan DİVRİNGİ de ÜÇİNCÜLÜK ÖDÜLÜ kazandı.

    Kompozisyon dalında ise Kız Teknik Lisesi’nden Saliha KARADAVUT, BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ,
    Yunus Emre Anadolu Lisesi’nden Emel Rabia GÜNDOĞDU, İKİNCİLİK ÖDÜLÜ,
    Sarıkaya Anadolu Lisesi’nden Şeyma ÜNLÜ ise ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ kazandı.

    Resim dalında ise Barbaros İlköğretim Okulu’ndan Dilek ATEŞ, BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ;
    Yunus Emre İlköğretim Okulu’ndan Melike TURGUT, İKİNCİLİK ÖDÜLÜ;

    Barbaros İlköğretim Okulu’ndan Öykü Ayça DEMİR, ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ kazandı.

    Ödül töreninde Şiir, Kompozisyon ve Resim dalında dereceye giren özel yetenekli öğrencilere çeşitli ödüller verildi.
    Şiir dalında dereceye giren öğrencilere, şiir kitapları; kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilere de roman ve kalem hediye edildi.

    Şiir dalında dereceye giren öğrencilere armağanlar verilirken Sarıkaya Şair ve Yazarlar Derneği Başkanı Kelâmi AKDEMİR de “ SARIKAYA ” adlı şiirini hediye etti.
    Şair-Yazar Kelami AKDEMİR’in şiiri :

    SARIKAYA

    Türkiye’nin tam ortasında
    Çapanoğlu diyarıdır YOZGAT
    Medeniyetlerin buluştuğu
    3000 Yıllık Tarihi ile
    İlçeleri içerisinde
    Sarıkaya’dır yerimiz
    Kaplıcaları ile ünlüdür
    İnsanları sevecen
    Bir o kadar güler yüzlüdür
    Tarihi ROMA HAMAMI ile
    Kurum ve kuruluşlarıyla
    Hülasa ilçenin tamamıyla
    Şairi ile ozanı ile
    Türkiye’nin tam ortasında
    Şirin mi şirin bir yerde
    Güzel ilçemiz SARIKAYA
    Yiğidin harman olduğu yer
    Şairi ozanı hep şunu der
    Dersini almış da ediyor ezber
    Sürmeli gözlerin sürmeyi neyler
    Dünya’ya nam salmış
    Bir ünlü kişi daha varmış
    Hiç sırtı yere gelmemiş
    Hasbekli Mahmut Pehlivan
    Sarıkaya’dan ün yapmış
    Namı diyar tahta kıran
    Rakiplerine hep korku salmış
    Bu gün sadece namı kalmış
    Yiğitleri, Profları, Doçentleri, Vekilleri
    Üst düzey bürokratları
    Şairleri ve yazarları ile YOZGAT
    Yeni Turizm alanlarıyla kat kat
    Roma Dönemi Antik Tiyatrosuyla
    Yozgat’ın Şirin mi şirin bir ilçesi
    Medeniyetlerin buluştuğu
    Herkesin konuştuğu
    Tarihi ilçemiz..İşte
    SARIKAYA…

    Kelami AKDEMİR
    Sarıkaya şair ve Yazarlar
    Derneği Başkanı

    Birgün; Yozgat Sevdası İmza Günü, Türkiye Sevdası Konulu Karma Şiir Sergisi, Sarıkaya Bir Bahar Akşamı Şiir Dinletisi, Sarıkaya Şiir Sohbetleri için yolumuz Yozgat Sarıkaya’ya düşecek olursa; kaplıca tesislerindeki söğüt gölgelerinde Sarıkaya Şiir Dostları Buluşması gerçekleşirse ve dereceye giren özel yetenekli bu ismi geçen Sarıkayalı Özel Yetenekli Öğrenciler ile karşılaşırsak biz de onları Türkiye Sevdası isimli Tanıtım Turizm Kültür Sanat Eseri ile ödüllendireceğiz ve bir kez daha tebrik edeceğiz.

    Şebingülü sunumlarımızla selam sevgi saygı.

    Hikmet OKUYAR
    Şüsiyad Başkanı

  26. Hikmet OKUYAR said

    GİRESUN ŞİİRLERİ / Hikmet OKUYAR

    Eğribel’in Ötesi Berisi şiir güzelliğinde ilgi alanımızda olacak
    derken; Hem Giresun ve ilçelerindeki hem de Türkiye genelindeki şiir
    dostlarımızla da aynı duyguları paylaşıyoruz.

    20 Mayıs 2010 Günü Başöğretmen Şair Yazar Hasan Tahsin Okutan’ın
    Tamzara mezarlığındaki kabri başında anma toplantısı yaptıktan sonra
    Tamzara’ya uğrayıp görebildiğimiz canlarla ve Arif Şenol şahsında
    kaval çalan çobanlar ile vedalaşarak Cennet Yolu diye bilinen Giresun
    Vilayet Yoluna düştük.

    Yol güzergahında 2200 Rakımlı Eğribel Tepesi’ndeki Çobanlar
    Çeşmesi’nden bir tas su içip bir hatıra fotoğrafı çektirip Eğribel
    Tüneli birgün mutlaka açılacak diye dileklerimizi dağa taşa haykırdık.
    Tamdere’de et yemeği lezzetindeki sohbeti Eğribel Yayla Şenlikleri ile
    şekillendirip Aksu’nun çıktığı yerlerden MAYIS YEDİSİ coşkusu ile
    sahile doğru yollandık.Cennet Yolu diye dillendirilen güzergahta
    buralarda yapılacak çok iş var diye bizi selamlıyan çok ünlü Halil
    Rıfat Paşa Tüneli önünde bir hatıra fotoğrafı daha çektirip hız
    kesmeden yeşilin yedi rengini ve mis kokulu yayla havalarını soluya
    soluya sahile indik.

    2010 Giresun Aksu Şenlikleri coşkusunu aşık ozan şair şiir yorumcusu
    dostlarımızla ve Giresunlu hemşehrilerimizle paylaştık.

    Giresun Atapark’ta TÜRKİYE SEVDASI konulu karma şiir sergisi açtık.
    Aynı meydanda Giresun Müzik Dostları Derneği Başkanı Mehmet Yüksel’e
    Hikmet OKUYAR 2010 Şiire Üstün Hizmet Ödülü verdik.

    Şebingülü Dostu Vahit Kaya başta olmak üzere bazı Giresunlu aşık ozan
    şairlerin ve Türkiye Sevdası ile irtibatlı şiir dostlarımızın
    şiirlerinden oluşan TÜRKİYE SEVDASI konulu karma şiir sergisi Giresun
    Simitçisi İbrahim Aksu gözetiminde sanatseverlerin faydasına sunuldu.

    Giresun Belediyesi anonslarla serginin duyurusunu yaparak daha çok
    izleyicinin sergiye yönlenmesini sağladı.Bu sergide verilen mesaj,
    Giresun şiirleri yazarak Giresun ve ilçelerinin tanıtımına katkı yapan
    şiir dostlarımızın tanıtımına eserlerine ve şiirli buluşmalarına yer
    verileceği doğrultusunda oldu.

    Giresun ilçelerinden onlarca aşık ozan şair şiir yetişecek derken;
    düzenli, saygın ve seviyeli çalışmalarını sürdüren şiir dostlarımızı
    da yakından takip ediyoruz.

    Keşap’tan Vahit Kaya şiirleri, Görele’den Ahmet Kaçar, Gülşen Kaval,
    Hayrettin Günay, Nihat Öztürk, Fatma Arık Pampal, Nihat Çelik
    şiirleri, Şebinkarahisar’dan Hüseyin Toygar, Nurhayat Sakarya, Murat
    Doludizgin, Zeynep Demirbaş, Yücel Başaran, Lokman Yıldırım, Abdullah
    Yıldız, Süreyya Aydın, Kadir Şişman, Alim Avcı, Dursun Avcı,
    Şebingüllü Alyazmalı, İsmail Şenol şiirleri; Alucra’dan Ozan Arif,
    İhsan Tekoğlu, Bayram Kantar, Recep Akın Gökhan Akın şiirleri;
    Çamoluk’tan Fatih Aydın, Mehmet Kuzkaya, Rızvan Alkan, Fenerci ve
    Münüklü şiirleri, Eynesil’den Ali Zafer Topşir şiirleri, Güce’den
    Mustafa Onur Ustaoğlu şiirleri, Bulancak’tan Muammer Baydere
    şiirleri,Tirebolu’dan Zehra Yılmaz, Emine Usta, Nermin Yılmaz Budak,
    Filiz Bayrak, Osman Ünal şiirleri, Giresun merkezinden Hatice Sakin,
    Serpil Gürgen ve Ali Dilki şiirleri değişik kanallardan bize
    ulaştırılıyor.

    Bu şiirler Giresunlu Şairler Atolojisi’nde yayınlanan şiirler gibi
    aynı heyecanla aynı duyarlılıkla değerlendirilip yayınlanıp
    duyurulacak; şiir dostları ile paylaşılacak.
    Giresunlu aşık ozan şair şiir dostları ile birlikte GİRESUNLU ŞİİR
    YORUMCULARI da ilgi alamımızda bulunacak.

    Diğer illerimizden iletişim kurduğumuz Şebingülü dostu, Yeşil Giresun
    hayranı şiir dostlarımızın şiirleri de yer alacak yazdıklarımızın
    içinde.
    Tirebolulu Osman ÜNAL Şiiri gibi..

    …………………………SON MEKTUP

    Tutuldum sana ben bu sevda yeni,
    Soğuk pınarımsın çok sevdim seni,
    Gir gönlüme artık bekletme beni,
    Kendimi çöllere vurmadan önce.

    Yüzünde siyah ben yorarım hayra,
    Gülmedi şu yüzüm bahtım hep kara,
    Gidelim buralardan çok uzaklara,
    Felek duvarını örmeden önce.

    Kederler acıyla karıştı kana,
    Döndüm etrafında ben yana yana,
    İlacım sensin yar derman ol bana,
    Yara vücudumu sarmadan önce.

    Bahçende fidanım sevgimi büyüt,
    Korkma gel yanıma serindir söğüt,
    Tamam de ne olur hissimi yürüt,
    Umut dallarımı kırmadan önce.

    Dertler öyle çok ki almadı yürek,
    Huzuru istedim vermedi felek,
    Ömür bitiyor bak eskidi yelek,
    Sar beni ne olur vurmadan önce.

    Rüzgârım sert esti sararıp soldum,
    Kavruldum yıllarca hüzünle doldum,
    Hayalin güç verdi zakkumu yoldum,
    Seviyorum dedim sormadan önce.

    Toprak çatlasa da buğdayda başak,
    Firar ettim adım sevdalı kaçak,
    Menzil bitti lakin boğazda bıçak,
    Kesmeyin Aslı’mı görmeden önce.

    Osman ÜNAL – Tirebolu / GİRESUN

  27. Hikmet OKUYAR said

    KIRKLARELİLİ BİLGİÇ ŞAİR VE GİRESUN / Hikmet OKUYAR

    2010 Hikmet Okuyar Şiire Üstün Hizmet Ödülü kazanan Kırklarelili Eğitimci Şair Radife Şen Kayaoğlu, Eğitimci Şair Şiir Yorumcusu Müzisyen Hasan Öztürk, Şair Hikayeci Gazeteci Hatice Opak Bilgin’in ödüllerini teslim etmek; Kırkşader Şiir Etkinlikleri vesilesiyle Kırklareli’inde buluşan Trakyalı Şiir Dostları ile buluşup onları eserleriyle daha yakından tanımak için Kırklaeli’ne gittiğimde birkaç mutluluğu birlikte yaşadık.
    Sahiplerine yerinde teslim dediğimiz Ödülleri Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti merkezinde Cemiyet Başkanın ve baş danışmanlarımdan Şebinkarahisarlı Eğitimci Şiir yorumcusu ve Fotoğraf Sanatçısı Nevin Hazal’ın huzurlarında teslim ettik.Tanıtım Turizm Kültür Sanat Eseri Türkiye Sevdası armağanları ile çarşı pazarı dolaştık esnaf ziyaretlerinde bulunduk.

    Kırkşader Şiir, Müzik, Şarkı ve Türkü Etkinliği’ne katılan Tekirdağlı, Edirneli, Kırklarelili şair, şiir yorumcusu, aşık, ozan, bestekar, müzisyen ve ses sanatçısı dostlarla Türkiye Sevdası güzelliğinde tek tek tanışma selamlaşma şansına sahip oldum.. Mutluluk duydum.
    Proğramı baştan sona şiir yorumcusu sunucunun da çok özel katkılarıyla şiir gibi izledik, dinledik.

    Bire bir görüşmelerimiZde çok yararlı şiir sohbetlerimiz oldu birkaç dakikalık bile olsa.

    GURBET ÖMRÜNÜ YESE … isimli Giresun şiiri :

    Bulancak, Tirebolu, kıyılar sandal dolu,
    Gönüllü Alayı’ nı, kucaklar Anadolu…
    Keşap ile Espiye, Trabzon yol üzeri,
    Karadeniz coşunca; şaşırdım sağı solu…
    Eynesil ve Görele, Dereli ‘ den Alucra,
    Nice dönemeç geçer, meydan okur dağlara.
    Dağlar oralı değil, geçitler kapanınca,
    Tekrar elini verir, Şebinkarahisar ‘ a…
    Giresun sevdası bu!..Fındık ile çekilir,
    Sıla ateşini O, fındık ile söndürür,
    Gurbet ömrünü yese, Giresun ‘ lu dertlenmez,
    Tabutla bile dönse, mezarında sevinir… ”

    diyerek dillendirdiği sayısız memleket şiiri olduğunu bildiren Kırklarelili

    Memleket Şiirleri Şairi Nevzat Bilgiç’in Türkiye Sevdası ile yakından ilgilendiğini bildirerek projeye katkıda bulunmak için benimle tanışmak istediğini; Şebinkarahisar, Kelkit Vadisi ve Giresun Yöresi ile Şebincevizi, Şebindutu, Giresun Fındığı, özellikle de Ş e b i n g ü l ü ile yakından ilgilendiğini öğrenince böyle duyarlı bir şair ile tanışmaktan kıvanç duyduğumu ifade ettim.

    ” 1941 Kirklareli dogumluyum. Eğitim ve ihtisasım sırası ve sonrasında Planlama ve Denetleme alanında 40 yıl güzel Türkiyemizde çalıştım..On yıldır emekliyim.Evliyim, çocuk ve torunlarm var.Hesap kitap bölümünü kapadım , şimdi okumaya bıkmayan bir insan olarak hem okuyup hem de gördügünüz gibi birseyler yazmaya özen gösteriyorum.
    Bu amaçtan hareket ile bu güne kadar;

    1-Kırklareli’ne Şiirler,

    2-Edirne’ye Şiirler,

    3-Sıla Benim Gurbet Benim – Memleketim’e Şiirler ,

    4-Sakarya’ya Şiirler

    İsimli kitaplarımı kendi olanaklarım ile yayınlayabildim.

    Beşinci kitabım şu anda baskıda.

    Destek bulabildiğim takdirde enaz beş kitap daha yolda . .

    Türkiye’mi Bayrağımı, Atatürk’ü ve Milletimi çok seviyorum. Geçmişe bağlıyım. Dinime saygılıyım.

    aydınlık yarnlarda, her bireyin esenliğe ulaşacağına inancım tamdır.

    Sonbahar ‘ ımda dizelerle uğraşmanın yanısra, fotoğraf çekerim, bol kitap okurum, gerçek dostlar arayışındayım.

    Bahçemdeki çiçek,fidan gibi değer verdigim bitkilere ihtimam gösteririm, Türk san’at müzigi yanisira çilgin olmayan her türlü müziği dinlerim , severim.

    En sevdiğim şairler, Faruk Nafiz Çamlıbel ve Karacaoğlan’dır.

    Güzel Türkiye’min güzel insanlarına her ilde karşılık beklemeden şiirler okumak isterdim.

    Ah bu Sonbahar! . . Ah! . . Bu Sonbahar ! . . Gençliğin değerini insan bu yaşlara gelince anlarmış,Deneyimle bu kanıya vardım.

    Size aşağıdaki dizelerle hosça kalın derken , saygılar sevgiler sunarım efendim . . .

    ‘Meriç Köprüsü ‘ nün altından, gönül gözüyle eğil, bak..

    ,Neler akıp gider, göreceksin, o sularla birlikte.

    .Ne kadar güçlü uğrasş, verirsen ver, akıntıya inat..

    ,Nice eski sevdalar, kayıp gider; kumlarla birlikte . ”

    diyerek kendini veciz ifadelerle tanıtan Kırklarelili Şair Candost Nevzat Bilgiç için şiir eleştirmenleri şiir tahlilcileri halkbilimciler daha çok yazacak.

    Üniversitelerde tez konusu olacak Kırklarelili Şair Nevzat Bilgiç..

    Merak eden araştırmacılar ve Şiirsevenler, ” Kırklarelili Nevzat Bilgiç Şiirleri ” başlığı ile takip edecekler arama motorlarından..

    Daha çok şiir kitabı çıkaracak resmi kurumların tanıtım turizm kültür sanat fonlarından sağlanacak teşviklerle..Satın alınmayı bekleyen Nevzat Bilgiç Şiir Kitapları bir başka duyarlılıkla satın alınacak okunacak armağan edilecek kültür sanat dostu kurumlarca kişilerce..

    Daha çok etkinliğe birlikte imza atacağız Bilgiç ile..İmza Günü de Şiir Sohbetleri de yapacağız Tekirdağ’da Edirne’de Kırklareli’nde Şiir Sergisi de açacağız bulvarlarda meydanlarda Türkiye Sevdası ile.. Nevzat Bilgiç büyük ödülleri de hak ediyor bence. Hikmet Okuyar Şiire Üstün Hizmet Ödülü de vereceğiz gecikmeden.. Kırklareli coşkusı ile..

    Edirneli Üstad Yazar Nazif Karaçam özdeyişinde ifadesini bulan;

    ” Şair büyük insandır. Özellikle Memleket Şairi ise , daha büyüktür. Memleket Şairi olmak da kolay değildir . Bu tür şairlerde öncelikle Yurt ve Ulus sevgisi , geçmişin değerlerine bağlılık , Tarihe sevgi , Kahramanlara saygı başta gelir .Bizim edebiyatımızda böyle bir kaç şair vardır . Behçet Kemal Çağlar , Faruk Nafiz Çamlıbel , Mehmet Akif Ersoy ve tabii Yahya Kemal … Bu şairlerde Yurt güzellemesi , Tarih ve Ecdat sevgisi fazlasıyla dile gelmiştir. Ancak son yıllarda edebiyatımızda Memleketi terennüm eden şair pek görünmez olmuştur.

    Nevzat Bilgiç “ Az görüldüğünü söylediğim ” şairlerden biridir . “ SILA BENİM , GURBET BENİM , MEMLEKETİME ŞİİRLER “ onun üçüncü şiir kitabı olmaktadır. Daha önce “ KIRKLARELİ ’ NE ŞİİRLER ” , “ EDİRNE ’ YE ŞİİRLER ” adlı kitapları çıkmış olan şairin şimdi “ MEMLEKETİME ŞİİRLER ” Nevzat Bilgiç ’ in hayatında yer alan öncelikli yerlere yazdığı şiirleri içermektedir.. Bundan sonra şairin “ SAKARYA ’ YA ŞİİRLER ” i de yazması gündemde olabilir .

    Bildiğim kadarı ile Nevzat Bilgiç saygısı , bağlılığı ve vefası olan insandır . Şüphesiz Nevzat Bilgiç bu yerleri ezbere şiir konusu yapmıyor . Çünkü yazdığı şiirlerde duygunun , coşkunun ötesinde bilgiler ve betimlemeler (tasvir) var. Görev gereği, Yurdu tanımak istek ve düşüncesiyle yöreleri gezip görmüş , fotoğraflamış ve sonrada oturup şiirleri yazmıştır.Yani Nevzat Bilgiç şiir yazmak için ilham Perisi ’ nin gelmesini beklememiş, duygulandıkça , düşündükçe şiir yazmıştır. Bu nedenle genelde Nevzat Bilgiç ’ in şiirleri didaktiktir. Şiir onda öğrenmek, duygulanmak için bir araçtır. O , düşünen şair olmaktan çok duygu , coşku , inanç ve bilinç , tarih ve doğa şairidir . Tabii aynı zamanda bir Fotoğraf sanatçısı ’dır. Yurdunun güzelliğini fotoğraflamak, şiirleştirmek şair Nevzat Bilgiç ’ te adeta bir tutkudur ”

    söylemlerinin aydınlığında Kırklarelili Memleket Şiirleri Şairi Nevzat Bilgiç’e okuyucusu çok olsun sevenleriyle eserleriyle yaşasın dileklerimizi iletiyor: Ş e b i n g ü l ü sunumlarımızla selam sevgi saygılarımızı bildiriyoruz.

    Hikmet OKUYAR

    Şüsiyad Başkanı

  28. Hikmet OKUYAR said

    BESTEKAR GÜNGÖR ve ŞİİRE ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ.. / Hikmet OKUYAR

    İstanbul, Şişli Mecidiyeköy’deki Gaziantepliler Derneği merkezinde 02 Nisan 2011 günü saat 15.00 de tertiplenen Törenle Gaziantepli Bestekar, Şair, Şiir Proğramları Sunucusu Erol GÜNGÖR’e; 2010 Hikmet Okuyar Şiire Üstün Hizmet Ödülü verdim.

    Türkiye genelinde gerçekleştiridiğimiz Hikmet Okuyar Tanıtım Turizm Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında tertiplediğimiz Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması sonrasında genel değerlendirme yaparken Şiir dilnletileri ile şiir müzik beste şarkı türkü yorum sohbetleri ile şiir dostlarına öncülük eden isimleri de değerlendiriyor; Hikmet Okuyar Şiire Üstün Hizmet Ödülü ile ödüllendiriyoruz.

    Gaziantepli Bestekar Erol GÜNGÖR’ün şiir adına müzik beste saz ses thm tsm adına yaptığı gayretli çalışmaları ödüllendirmek için hazırladığımız şeref levhasını; Türkiye Sevdası, Şebingülü, Şebincevizli Dut Pestili armağanlarımızla birlikte Şiirler şarkılar türküler arasında; Saliha GÜLENLER, Yılmaz AYYILDIZ, Dilşade GÜNGÖR, Necmettin ÇANGA, İsmailoğlu Mustafa YILMAZ, İbrahim GÜLEÇ, Birsen DOKUZOĞUZ, Latif MAHMAT, Nursen DELİKTAŞ, Gültekin KUTLUK, Süreyya GÜCÜKILIÇ, Ahmet TIĞLI, Fikret KUŞCUOĞLU, Necla SARAÇOĞLU, Merih Argiş EMA, Hasret YOLDAŞ, Aslan SEYMEN, Yasemin MUTANOĞLU, Beyhan BEŞTEPE, Vedat DEMİREL ile Gaziantepliler Derneği yöneticileri ve üyelerinin hazır bulunduğu kültür sanat ortamının sıcaklığında teslim ettim.

    Acil bir durum sebiyle 20010 Hikmet Okuyar Şiire Üstün Hizmet Ödülü’nü almak için 19 Mayış 2010 Terihinde Şebinkarhisar Kalesi’ne gidemediği için üzgün olduğunu yaptığı hizetler için de takdir edilmekten mutlu olduğunu bildiren Gaziantepli Bestekar Şair Şiir Proğramları Yapımcısı ve Suncusu Erol GÜNGÖR; Şebinkarahisar ile Giresun ve ilçeleri ile yakından ilgilendiğini Giresun Konulu 7. Hikmet OkUYAR Ödüllü Şiir Yarışması sonunda Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü kazanan Nevşehirli Şair Dr. Nedim UÇAR imzalı
    GiRESUN’da GÜNBATIMI isimli şaheseri bestelediğim için övünç duyuyorum dedi.Armağan olarak aldığı Şebingülü ile Şebincevizli Dut Pesitilini törende hazır bulunan şiir müzik şarkı türkü dostlarıyla paylaşan Erol GÜNGÖR ile törenin anısına birkaç kare de hatıra fotoğrafı çektirdik. Fotoğraf çekimleri Saliha GÜLENLER ile Merih Argiş EMA tarafından yapıldı.

    Proroğramın, Dernek tarafından ikram edilen çay servisi ile Erol GÜNGÖR tarafından ikram edinen Gaziantep Baklavası güzelliğinde ve Mecidiyeköy Şiir Sohbetleri sırasında bazı aşık ozan şair şiir yorumcusu saz ve ses sanatçısı dostlara Tanıtım Turizm Kültür Sanat Eseri TÜRKİYE SEVDASI ile Armutlu Güzellemesi isimli şiirimi verdim. Şiir ustalarımıza tek tek seslenerek ” Şebingülü için bir şiir de sen yaz” dedim.

    Hikmet OKUYAR
    Şüsiyad Başkanı

  29. Hikmet OKUYAR said

    =
    Ankara ve İlçeleri Şiirlerle Tanıtılıyor../ Hikmet OKUYAR

    ” Özellikleriyle ve Güzellikleriyle ANKARA ve İlçeleri şiirlerle tanıtılıyor..” diyen Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar; Okuma Seferberliği kapsamında ”Türkiye Okuyor ” kampanyasına
    ” Okuyar ” diyerek doğrudan yüzde yüz katlı yapmak için ilginç bir Proje çalışması olarak hazırlanan tanıtım turizm kültür sanat eseri Türkiye Sevdası ile yıllardan beri ANKARA ve İlçeleri tanıtımına önemli katkılar yaptıklarını bildirdi.

    15. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması’nın 15 ayrı yarışma konusu arasında ANKARA ve İlçeleri’nin de yer aldığını bildiren ve ”Özellikleri ve Güzellikleri ile ANKARA ve İlçeleri şiirlerle tanıtılıyor ” diyen Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar; 15. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması ile ilgili ŞARTNAME metninin; yöresel medya kuruluşlarına ANKKARA ve İlçeleri Kitle İletişim Gönüllüleri’ne ve konusunun uzmanı aşık, ozan ve şair ustalara daha hızlı ulaşılması için şiir sevdası ile çaba harcanmasını istedi..
    Türkiye genelinde geleneksel olarak tertiplenen 15. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması şartnamesi dağıtımı devam ediyor..

    Özellikleri ve Güzellikleri ile ANKARA ve İlçeleri;

    01-Akyurt
    02-Altındağ
    03-Ayaş
    04-Bala
    05-Beypazarı
    06-Çamlıdere
    07-Çankaya
    08-Çubuk
    09-Elmadağ
    10-Etimesgut
    11-Evren
    12-Gölbaşı
    13-Güdül
    14-Haymana
    15-Kalecik
    16-Kazan
    17-Keçiören
    18-Kızılcahamam
    19-Mamak

    20-Nallıhan
    21-Polatlı
    22-Pursaklar
    23-Sincan
    24-Şereflikoçhisar
    25-Yenimahalle
    yarışma kapsamı içinde olacak.
    15 Ayrı dalda tertiplenen şiir yarışması sonunda ödüle değer eserler içinden seçilen 15 ADET ŞİİR ;
    2012 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü ile ödüllendirilecektir..” diyen ve 15 ayrı yarışma konusundan biri olan ÖZELLİKLERİYLE ve GÜZELLİKLERİYLE ANKARA ve İLÇELERİ için konusunda uzman aşık ozan şair şiir dostlarının şiirli şuurlu deyişler üretmelerini dileyen Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar; yarışma şartnamesinin kolaylıkla bulunabileceğini söyledi.

    Kitle İletişim : hikmetokuyar-@hotmail.com
    ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Yorum bırakın