Haberin Doğru Adresi

Avrupa'da Yaşayan Türklerin Haber Sitesi

ESSEN’DE 23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI

Posted by almanyahaber Nisan 30, 2010

Ruhr Veliler Birliği ve Ruhr Öğretmenler Derneği tarafından düzenlenen etkinlikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Essen kentinde de büyük bir katılım ve coşkuyla kutlandı.

“Kültürlerin Festivali” adı altında düzenlenen etkinlik, Essen – Altendorf’taki Bockmühle Gesamtschule’de yapıldı.

Etkinlikte 1920 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve 1935 yılında da 23 Nisan’ın çocuklara hediye edildiği, günün mana ve önemi katılanlara anlatıldı.

Çeşitli milletlere mensup çocuklar folklör gösterileri sundu, şiirler okudu ve kendilerine has danslar etti.

Konuşmacılar günümüzdeki çocukların ve özellikle de kızlarının toplumda ikinci planda kaldıklarına dikkat çeken konuşmalar yaptılar.

Ayrıca; bugünün bir eğlenme günü değil; insanların eğitim ve kültür anlamında kutlanması ve barışa hizmet eden eğlenceli bir kültür ve eğitim çalışması olarak kutlanması gerektiği vurgulandı.

Ruhr Veliler Birliği Başkanı Dr. Ali Sak ve Ruhr Öğretmenler Derneği Başkanı İsmail Dolap tarafından etkinliğe katılan ve emeği geçen;

Essen Büyükşehir Belediye Başkanı Reinhard Paß (SPD), Belediye Başkanı ve Eyalet Parlamentosu Milletvekili Franz-Josef Britz (CDU), NRW Milletvekili Britta Altenkamp (SPD) Essen Konsolosu Ahmet Davaz, Kent Yönetimi Üyesi Wolfgang Weber (SPD), RAA Başkan Vekili Berrin Kapyapar, Uyum Meclisi Başkanı Muhammet Balaban, Semi Tunç (Integrationsbeirat), Mehmet Yıldırım (Integrationsbeirat),

Sinan Kumru (SPD – Essen), okul yöneticileri; Frau Caspers (GGS Hüttmannschule), Frau Herz (GGS Markscheideschule), Frau Effing-Sagel (GGS Dürrerschule) Herrn Schneider (GGS Leitherschule, in Vertretung vom Schulrat Herrn Becker), Frau Dr. Henrichwark (GGS Schule and der Viktoriastr), Herrn Hanenberg’e  (GGS Joachimschule) teşekkür edildi.

 

Yorum bırakın