Haberin Doğru Adresi

Avrupa'da Yaşayan Türklerin Haber Sitesi

IRAK POLİS HEYETİ DİTİB LÜBECK CAMİSİNİ ZİYARET ETTİ

Posted by almanyahaber Haziran 23, 2010

KADİR TAÇGIN / LÜBECK

Hamburg Başkonsoloslugu Din Hizmetleri Ataşeliği çalışma bölgesinde faaliyette bulunan Lübeck DİTİB Merkez Camii’ne Irak heyeti ziyarette bulundu.

Ziyarete Lübeck Polis Müdürü Willy Meier, Irak heyeti Başkanı Raid Kaber, Dernek Başkanı Cevdet Yazıcı, Din Görevlisi Talat Yurtsever ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Diyalog bağlamında yapılan ziyaret esnasında Camii Sekreteri Hasan Yıldız tarafından Camii hakkında heyete bilgi verildi. Lübeck’de yaşayan Müslümanlar ve Türkler hakkında, eğitimi, yaşaması, aile hayatı, gençlik, dini yaşaması, örf ve adetleri konusunda bilgilendirildi.

Türklerin Almanya’nın uyum motoru oldugunu, İslamın en kısa zamanda resmi din olarak tanınmasını, bu sayede çocukların Din dersi almalarının önü açılması, Dini bayram günlerinin resmi tatil olması gerektiğini dile getirdi. Almanca konuşan, Yıldız kültürler ve dinlerarası ilişkilerin önemi üzerinde durdu.

Islamin baris anlamina geldigini ve dunyada barisin hakim olmasi temennisinde bulundu.Polis Muduru ise,ziyarette duydugu memnuniyeti dile getirdi. Irak Heyeti Baskani da Turkleri cok sevdigini misafirperverlikleri nedeniyle onlara selam ve sevgilerini iletti.Ziyaret dernegin verdigi ikramla son buldu.

Yorum bırakın