Haberin Doğru Adresi

Avrupa'da Yaşayan Türklerin Haber Sitesi

KÜTAHYA’DA DEPREMDE 3 KİŞİ ÖLDÜ

Posted by almanyahaber Mayıs 20, 2011

Kütahya’nın Simav ilçesinde meydana gelen depremler sırasında Simav’da iki, Hisarcık ilçesinde bir kişinin hayatını kaybettiği, 42 kişinin yaralandığı bildirildi. 

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, merkez üssü Simav ilçesi olan 5.9 ve 4.6 büyüklüğündeki depremler sırasında, Dört Eylül Mahallesi Tevfik Fikret Caddesi’ndeki evinden yaralı olarak Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesine getirilen Hüseyin Oran (18), kurtarılamadı.

Oran’ın, Tevfik Fikret Caddesi’nde yana devrildiği belirlenen 5 katlı binada yaralandığı tahmin edilirken, binada başka kimsenin bulunmadığı belirlendi. 

Simav’da, sarsıntılar sırasında kalp krizi geçiren ve kimliği hen üz belirlenemeyen bir kişi daha yaşamını yitirdi. 

Hisarcık ilçesinde ise deprem anında kalp krizi geçiren Halil Yıldı rım (48),hastaneye kaldırılırken yolda öldü. 

Acil kurtarma ekiplerinin ulaşmaya çalıştığı Simav’da hastaneye 42 yaralının getirildiği, hasar gören bir binanın yıkılma tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. 

Elektrik ve telefon hatları kesilen Simav’a gelen Kütahya Valisi Kenan Çiftçi ve bazı yetkililer, incelemelerde bulunuyor.

“ARTÇI SARSINTILAR SONA ERDİ”

İlçede incelemeler yapan AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, binalarda çok ciddi hasar olmadığını söyledi. 5 katlı binanın imalat hatası yüzünden yana devrildiğini belirten Aksoy, “Yangın yok, çöken bina yok. Halkımız panik halinde Kaymakamlığın önünde toplandı. Bidonlarla benzin alıp şehir dışına çıkmak istiyorlar.

Biz de onlara sakin olmalarını söylüyoruz. Yerlerde kırık camlar var. Elektrikler olmadığından bu halkımız için tehlike oluşturuyor. Acilen polis ve jandarmanın önlem alması gerekiyor” dedi.  Aksoy, artçı sarsıntıların sona erdiğini belirterek, halkın paniğe kapılmamasını istedi. 

Simav’a 26 kilometre uzaklıktaki Şaphane ilçesinin Kaymakamı Zerrin Çay Beşikçi ise ilçede can kaybı bulunmadığını, acil olarak deprem kriz masası oluşturarak çalışmalara başlandığını bildirdi. 

Kızılay ekiplerince, panikle dışarıya çıkan ve sokaklarda bekleyen vatandaşlara su dağıtıldığını ifade eden Beşikçi, “Emniyet Amirliği başta olmak üzere bazı resmi binaların camları kırıldı. Panik nedeniyle bazı üniversite öğrencileri Sağlık Ocağına müracaat etti” diye konuştu.

Yorum bırakın