Haberin Doğru Adresi

Avrupa'da Yaşayan Türklerin Haber Sitesi

ALMANLAR’A HAC SEMİNERİ

Posted by almanyahaber Kasım 26, 2011

İslam’ın beş şartından biri olan Hac hakkında Almanlar’a seminer verildi. Haccın Müslüman toplum arasındaki dini ve sosyal açıdan önemi anlatıldı.

Dinslaken Belediyesi’nde düzenlenen seminerde ATİB Genel Başkan Yardımcısı Yakup Tufan, Almanya’daki Müslümanlar arasında ve İslam dünyasında Haccın yeri ve önemi hakkında bilgiler verdi. Haccın; dini, kültürel, sosyal ve ekonomik açıdan önemine değindi. Almanya’da yaşayan Müslümanlar arasında Haccın ayrı bir yeri ve önemi olduğu misallerle dile getirildi.

Bununla birlikte Almanya’daki İslami Cemaat ve Kuruluşlar’ın Hac ile ilgili organizasyon ve çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Ayrıca Hacla ilgili ATİB’in yaptığı çalışmalar anlatıldı. Almanya genelinde yapılan proğram ve bilgilendirme seminerlerinin dini, kültürel ve sosyal açıdan önemine vurgu yapıldı.

Dinslaken ‘AİLE İÇİN BİRLİK’ üyelerinin ve davetlilerin katıldığı seminerde, Haccın; menakisi, tarihi, insan, toplum ve aile üzerindeki etkileri gibi konularda sorulan sorulara Yakup Tufan tarafından cevaplar verildi.

Dinslaken Belediyesinde verilen ve Haccın enine boyuna anlatıldığı seminer Almanlar tarafından büyük ilgi ile izlendi.

Yorum bırakın