Haberin Doğru Adresi

Avrupa'da Yaşayan Türklerin Haber Sitesi

ÇİN, FELAKETİ ‘YAŞIYOR’!

Posted by almanyahaber Mayıs 14, 2008

Çin hafta sonunda meydana gelen depremle kelimenin tam anlamıyla felaketi yaşıyor. Deprem bölgesinde yollar kapandığı için yardım ekipleri paraşütlerle indiriliyor. Sichuan’da 7.8 büyüklüğündeki depremin ardından enkaz altından âdeta ceset fışkırıyor!. Çin’in Sichuan eyaletinde önceki gün meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 12 bine yükseldi. Mianyang’da 18 bin 645 kişi, Mianzu kentinde de en az 10 bin kişi enkaz altında.

 

Çin Sosyal Yardım Bakanlığında afet yardımından sorumlu yetkili Wang Zhenyao, ülkede meydana gelen depremde ölenlerin sayısının 11 bin 921 olduğunu açıkladı. Sichuan eyaletindeki Mianzhu kentinde en az 10 bin kişinin enkaz altında kaldığı ve ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Mianzhu’ya bağlı olan Hanwang’da da bir fabrikanın depremde yıkıldığı ve binlerce kişinin enkaz altında kaldığı açıklandı. Beichuan’da ise bir kolejin yıkıldığı ve bin kadar öğrenci ve öğretmenin öldüğü bildirildi.

 

Depremin etkisi Çin piyasalarında görülmeye başladı. Şanghay borsası güne yüzde 3.03, Shenzhen borsası da yüzde 3.33’lük düşüşle başladı. Borsada işlem gören birçok şirket faaliyetlerini durdurdu. Diğer taraftan, Türk Kızılayı, Çin’in Sichuan eyaletinde meydana gelen depremin ardından, Çin’e, öncü afet müdahale ve lojistik ekibi gönderdi.

 

Sichuan eyaletindeki depremin ardından, dün aynı bölgede 5.9 ve 5.0 büyüklüğünde iki artçı sarsıntı daha oldu. Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi, Sichuan’ın doğusunda önce 5.9 büyüklüğünde, yaklaşık 10 dakika sonra da 5.0 büyüklüğünde iki artçı sarsıntı meydana geldiğini kaydetti. Bu artçı sarsıntılarda da depremde hasar gören bazı binaların yıkıldığı bildirildi.

Bir Yanıt to “ÇİN, FELAKETİ ‘YAŞIYOR’!”

  1. ceyda said

    çin de ne oluyo hep deprem yavvvvvvvvvvvvvvvv

Yorum bırakın